Verkeersleider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verkeersleider? Lees de functieomschrijving.

De Verkeersleider geeft leiding aan het verkeer. De Verkeersleider zorgt er hiermee voor dat het verkeer op een veilige en efficiënte wijze kan plaatsvinden. Met de term verkeer wordt de verplaatsing van mensen en objecten verstaan. Dit kunnen fietsen, auto’s, vliegtuigen, treinen en schepen zijn. De Verkeersleider, of verkeersleiding, is dan ook werkzaam in de luchtvaart, de scheepvaart, bij de spoorwegen, het openbaar vervoer en ook op de autosnelwegen.

De Verkeersleider zorgt ervoor dat het verkeer op een veilige manier kan verplaatsen en dat er geen ongelukken komen. De Verkeersleider doet dit door de routes, vertrektijden, snelheden en dergelijke te controleren en waar nodig aan te laten passen. De Verkeersleider heeft dan ook contact met de bestuurders van het verkeer, zoals piloten en machinisten. De Verkeersleider heeft een grote verantwoordelijkheid en moet het verkeer dan ook altijd goed in de gaten houden. Ook heeft de Verkeersleider altijd een goed overzicht van het verkeer in zijn of haar werkgebied.

Het werk kan soms stressvol zijn en het is dan ook belangrijk dat de Verkeersleider stressbestendig is en in alle situaties het hoofd koel weet te houden. Ook in moeilijke situaties moet de Verkeersleider snel een goede beslissing weten te maken en dus snel kunnen schakelen.

Wil je werken als Verkeersleider?

Werk je al als Verkeersleider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verkeersleider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Verkeersleider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Verkeersleider in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verkeersleider

Wat verdient een Verkeersleider?

Omdat de Verkeersleider bij meerdere organisaties en voor meerdere soorten verkeer kan werken, is het lastig om een goede salarisindicatie te geven. Dit is afhankelijk van het type verkeer en de organisatie waar de Verkeersleider werkzaam is.

Salarisschaal Verkeersleider

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Verkeersleider

Op zoek naar een nieuwe baan als Verkeersleider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verkeersleider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Verkeersleider vacatures

Planner - Verkeersleider
Transvision BV
Achter elke ritaanvraag zit een verhaal – een oma die haar kleinkind wil bezoeken, een man die terug naar huis moet na een bestraling in het ziekenhuis, een vrouw die …
Opleiding tot verkeersleider rail - Zutphen
Arriva Zutphen
Opleiding tot verkeersleider rail - ZutphenWord Verkeersleider bij Arriva met een betaalde opleiding en een contract. Houd jij je hoofd koel in stressvolle situaties? Kan jij snel schakelen én …
Verkeersleider ASL Trein | 36uur | Leeuwarden/ Groningen
Arriva Noord
Verkeersleider ASL Trein (36uur, Leeuwarden/Groningen) Lijkt het jou leuk om ons treinverkeer in goede banen te leiden? Krijg jij energie van puzzelen en van het zo snel mogelijk oplossen van …
Verkeersleiders in Rotterdam gezocht!
BIOS-groep
Wij zijn op zoek naar enthousiaste en proactieve Verkeersleiders.De verkeersleider verwerkt op een adequate en efficiënte wijze vervoersopdrachten en controleert / houdt toezicht op de uitvoering van het vervoer.De taken behorend …
Verkeersleider
Young & Ambitious
Sta jij stevig in je schoenen, heb jij een goed ontwikkelend analytisch denkvermogen en ben je communicatief sterk? Dan is de functie Verkeersleider wellicht iets voor jou! Lees snel verder. 

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verkeersleider

Hoe goed is de toekomst voor de Verkeersleider? 

Er zijn in Nederland verschillende typen Verkeersleiders. Er zijn ook voldoende vacatures voor Verkeersleiders te vinden. Er is dus voldoende arbeidsmarktperspectief. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook vaak binnen de functie.

Baankans Verkeersleider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Verkeersleider worden: Opleidingen tot Verkeersleider

Hoe word je een Verkeersleider? 

Om Verkeersleider te kunnen worden, moet minimaal een HAVO of MBO-opleiding afgerond zijn. Daarnaast moet de Verkeersleider eerst werkervaring opdoen in een logistieke omgeving. Vaak wordt er een interne opleiding tot Verkeersleider aangeboden waar naar gesolliciteerd kan worden. Vanuit daar kan de Verkeersleider ook daadwerkelijk aan de slag.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Verkeersleider

Meer opleidingen Verkeersleider

Weet je nog niet of je Verkeersleider wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Verkeersleider of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Verkeersleider

Met wie werkt een Verkeersleider samen? 

De Verkeersleider heeft veel contact met andere Verkeersleiders om zo al het verkeer goed op elkaar aan te laten sluiten. Daarnaast heeft de Verkeersleider ook veel contact met bestuurders van het verkeer, zoals piloten en machinisten. De Verkeersleider stuurt hen en moet hen aanwijzingen geven.


Verkeersleider


Organisaties waar een Verkeersleider werkzaam is

Waar werkt een Verkeersleider meestal? 

De Verkeersleider kan bij diverse organisaties aan de slag waar het verkeer geregeld wordt. De Verkeersleider kan aan de slag in de luchtvaart, de scheepvaart, bij de spoorwegen of het openbaar vervoer.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Verkeersleider

Waar kun je het beste werken als Verkeersleider? Hieronder vindt je de best door de Verkeersleider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verkeersleider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verkeersleider:

Welke competenties heeft een een Verkeersleider nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Verkeersleider

Wat voor persoonlijkheid heb je als Verkeersleider nodig? 

De Verkeersleider moet een goed inzicht hebben, analytisch ingesteld zijn en altijd het overzicht weten te behouden (Waarnemer). Het werk kan soms zeer stressvol zijn en de Verkeersleider moet altijd het hoofd koel weten te houden en ook onder druk snel een goede en veilig beslissing kunnen maken. De Verkeersleider heeft veel verantwoordelijkheid en moet zelfstandig keuzes durven maken (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Verkeersleider


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Verkeersleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verkeersleider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verkeersleider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verkeersleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verkeersleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verkeersleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verkeersleider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verkeersleider iets voor je?

Zou je graag Verkeersleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verkeersleider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verkeersleider

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar