Verpleegkundige Gynaecologie afdeling Worden Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Verpleegkundige Gynaecologie afdeling, zoals: "Wat doet een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling?", of "Wat verdient een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling? of "Hoe word je een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling?".

Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling nodig heeft.Wat is een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling?

 

 

Een verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling is verantwoordelijk voor een aantal patiënten op de Gynaecologie afdeling. Deze patiënten zijn allemaal vrouwen met een aandoening aan organen die alleen vrouwen hebben en komen daarom op deze afdeling terecht. De verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling verzorgt de patiënten die op de afdeling liggen als hij/zij dienst heeft. Het verzorgen van de patiënten bestaat vaak uit het verzorgen van wonden, het aanbrengen of verwisselen van de infusen en de medicatie toedienen.
Tevens neemt de verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling deel aan het Multidisciplinair Overleg ( MDO ). In dit overleg dient de verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling de patiënten die hij/zij onder zich heeft te vertegenwoordigen. De verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling vertelt aan de artsen en andere verpleegkundigen op de afdeling, wat de recente klachten van de patiënt zijn en ook vertelt hij/zij wat volgens hem/haar nodig is voor de verbetering van de gezondheid van de patiënt. Hiervoor is het dus belangrijk dat de verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling zijn/haar patiënten tijdens de diensten goed observeert. Zo kan de verpleegkundige de juiste informatie overdragen aan de artsen of de verpleging van andere disciplines in het ziekenhuis indien nodig. De verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling voert ook regelmatig familiegesprekken waarin hij/zij de familie van de patiënt uit moet leggen hoe het met de gezondheid van de patiënt gaat. Tevens rapporteert de verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling alles wat belangrijk is om te weten over de patiënten voor zijn/haar collega’s. 

Past het beroep Verpleegkundige Gynaecologie afdeling bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Zuster Gynaecologie afdeling, Verpleger Gynaecologie afdeling, Verpleegkundige gynaecologie


Vacatures Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

Op zoek naar een nieuwe baan als Verpleegkundige Gynaecologie afdeling? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verpleegkundige Gynaecologie afdeling. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Verpleegkundige Gynaecologie afdeling vacatures

Vacature Verpleegkundige Gynaecologie | gynaecologische oncologie
Amsterdam UMC
Wat ga je doen Als verpleegkundige op de afdeling Gynaecologie | Gynaecologie Oncologie van Amsterdam UMC (locatie AMC) wordt een beroep gedaan op je veelzijdigheid. Op onze afdeling vind je …
Vacature Verpleegkundige Gynaecologie/ gynaecologische oncologie
AMC
Intro Je krijgt te maken met complexe technische zorg en snelle ontwikkelingen. Wat ga je doen? Complexe technische zorg en vele & snelle ontwikkelingen in het vakgebied. Als verpleegkundige op …

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

Wat verdient een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling?

Het startsalaris van een Verpleegkundige in het Ziekenhuis is €2319 bruto per maand en kan oplopen tot €4227 bruto per maand voor een gespecialiseerde HBO verpleegkundige. Het salaris is hierbij afhankelijk van de instelling waar je werkt, de opleiding die je gedaan hebt, je werkervaring en CAO schalen.

Salarisschalen Verpleegkundige Ziekenhuis

Binnen de ziekenhuizen valt de functie Verpleegkundige binnen 3 verschillende functie waarderingsgroepen (FWG). Deze niveau’s hangen samen met de functiezwaarte. Een beginnend ziekenhuisverpleegkundige valt in functiegroep (fwg) 45, een ervaren HBO verpleegkundig specialist, bijvoorbeeld IC-verpleegkundige valt in functiegroep 55.

Salaristabel Verpleegkundige 2021 

Niveau Startsalaris Maximaal
FWG 45 € 2319,- € 3322,-
FWG 50 € 2526,- € 3774,-
FWG 55 € 2882,- € 4227,-

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden Verpleegkundige:

 • 8% vakantietoeslag
 • Eindejaarsuitkering
 • Onregelmatigheidstoeslag

Salarisschaal Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Verpleegkundige Gynaecologie afdeling


Verpleegkundige Gynaecologie afdeling worden: Opleidingen tot Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

Wil je Verpleegkundige Gynaecologie afdeling worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Verpleegkundige Gynaecologie afdeling.

Hoe word je een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling? 

 

Om verpleegkundige op de Gynaecologie te worden moet je HBOV ( hbo verpleegkunde ) afronden of een opleiding MBO verpleegkunde. Het verschil tussen beide opleidingen is dat de student bij de HBO variant dieper op de stof in gaat dan bij de MBO opleiding. Daardoor weet de HBO verpleegkunde student ook meer van gezondheid of de ziekte van de patiënt dan de MBO verpleegkunde student. Echter, beide studenten krijgen in het uitoefenen van het vak dezelfde taken in het ziekenhuis.
Een aantal jaar geleden was het een vereiste dat de student voor HBOV het profiel Natuur en Gezondheid had afgerond op de middelbare school. Inmiddels echter, is het afronden van het vak biologie voldoende. Voor de MBO opleiding is het afronden van het VMBO met biologie voldoende om toegelaten te worden tot de opleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

Er zijn geen opleidingen Verpleegkundige Gynaecologie afdeling aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Verpleegkundige Gynaecologie afdeling worden: Omscholen tot Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

Als je je wilt omscholen tot Verpleegkundige Gynaecologie afdeling is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Verpleegkundige Gynaecologie afdeling zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Verpleegkundige Gynaecologie afdeling dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

Als je Verpleegkundige Gynaecologie afdeling wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Verpleegkundige Gynaecologie afdeling zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling?


Competenties en Vaardigheden Verpleegkundige Gynaecologie afdeling:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling.

Welke competenties heeft een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling nodig?

Een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Anticiperen
Anticiperen

Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen

Omschrijving

Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.

Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.

Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.

Discipline
Discipline

Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren

Omschrijving

De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.

Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.  

Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.

Luisteren
Luisteren

Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen

Omschrijving

Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit. 

Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.

Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Sociabiliteit
Sociabiliteit

Steekwoorden: sociaal, netwerken, luisteren, spontaan, inzicht in omgeving

Omschrijving

Deze personen bewegen zich gemakkelijk in groepen mensen. Ze zijn dan ook vaak in het gezelschap van veel mensen en stappen gemakkelijk op ombekende mensen af. Deze mensen hebben over het algemeen een groot netwerk, dat ze inzetten voor verschillende doeleinden. Vaak zijn deze mensen lid van een vereniging of commissie.

Sterke punten
Een competentie die in verband staat met sociabiliteit is de competentie netwerken. Deze mensen hebben vaak een groot netwerk en vergroten dit netwerk met gemak. Daarnaast zijn deze mensen vaak spontaan, ze spreken onbekenden gemakkelijk aan en luisteren met gemeende interesse naar deze mensen.

Zwakke punten
Een zwak punt van deze mensen kan zijn dat ze zich teveel bemoeien met anderen. Zij willen zo graag in contact komen met anderen dat ze zich opdringen.

Vaardigheden Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

 • Luisteren
 • Geduld
 • Vragen stellen
 • Effectief communiceren
 • Openheid
 • Analytisch vermogen
 • Initiatief
 • Voorspellen
 • Vasthoudendheid
 • Methodisch werken
 • Zelfmanagement
 • Sensitiviteit
 • Bemiddelen
 • Gezamenlijk resultaat

Persoonlijkheid en Eigenschappen Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verpleegkundige Gynaecologie afdeling passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling nodig? 

 

De verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling moet een echte gever zijn. Het gaat in dit vak om het verzorgen van patiënten en hierin is het belangrijk dat de zorg voorop staat. Daarbij moet het in de persoonlijkheid van de verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling zitten om het de patiënten zo makkelijk mogelijk te maken en ze gerust te stellen als dit nodig is. De verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling moet over een bepaalde empathie beschikken om aan te voelen waar de patiënt behoefte aan heeft. Daarbij is het belangrijk dat de verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling goed kan waarnemen. Dit is belangrijk om te weten of er iets moet worden veranderd in de zorg van de patiënt. 

Bekijk de persoonstypen voor Verpleegkundige Gynaecologie afdeling


Eigenschappen Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

 • Empatisch
 • Behulpzaam
 • Vriendelijk
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

Wat zijn de baankansen voor een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling?

Het is in de zorg vrij makkelijk om een baan te vinden. Als verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling kun je vaak meteen in een ziekenhuis terecht. Als de verpleegkundige hogerop wil komen, kan hij/zij een interne opleiding in het ziekenhuis volgen en zich specialiseren in Maag-Darm-Lever.  Als afgestudeerd verpleegkundige heb je je nog niet hoeven specialiseren. Dit kan op de afdeling zelf als er al wordt gewerkt. De verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling zou er dus voor kunnen kiezen om deel te nemen aan de selectie voor een interne opleiding waarin hij/zij specifieke kennis op doet voor de Gynaecologie afdeling. Als de verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling deze opleiding heeft afgerond, mag hij/zij meer dan daarvoor. Zo zal de verpleegkundige in kwestie bepaalde artsengesprekken over mogen nemen en kleine ingrepen mogen verrichten indien nodig. 

De actuele kans op werk voor een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

Het beroep Verpleegkundige Gynaecologie afdeling is onderdeel van de beroepsfamilie Gespecialiseerd verpleegkundige (ziekenhuis). De kans op werk voor de beroepsfamilie Gespecialiseerd verpleegkundige (ziekenhuis) is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

Je kunt als Verpleegkundige Gynaecologie afdeling een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Verpleegkundige Gynaecologie afdeling is onderdeel van de beroepsfamilie Gespecialiseerd verpleegkundige (ziekenhuis). Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

Doorgroei beroepen voor een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

Research verpleegkundige Geriatrisch verpleegkundige verpleegkundige dementerenden Revalidatieverpleegkundige Maritiem verpleegkundige scheepsverpleegkundige Praktijkondersteuner huisarts somatiek (poh-s) Praktijkondersteuner huisarts GGZ (poh-ggz) Verpleegkundige aids-consulent hiv-/aidsverpleegkundige
aidsconsulent hiv-consulent Arboverpleegkundige bedrijfsverpleegkundige adviserend verpleegkundige zorgverzekeraar Jeugdgezondheidszorg verpleegkundige Sociaal verpleegkundige Hoofdverpleegkundige psychiatrie Teamleider ambulancezorg Teamleider verpleging ouderenzorg hoofdleider verpleeghuis afdelingshoofd verpleeghuis operationeel manager verpleging ouderenzorg Teamleider geestelijke gezondheidszorg afdelingshoofd psychiatrische inrichting Teamleider verpleegkundige afdeling ziekenhuis Teamleider verzorging ouderenzorg hoofdleider bejaardenhulpdienst operationeel manager verzorging ouderenzorg afdelingshoofd bejaardenhuis Hoofd wijkzorg Hoofdverpleegkundige algemeen ziekenhuis hoofdverpleger ziekenhuis avondhoofdverpleegkundige ziekenhuis afdelingshoofd ziekenhuis hoofdverpleegkundige hoofd verpleegafdeling ziekenhuis nachthoofd verpleegkundige dienst ziekenhuis Hoofdverpleegkundige verstandelijk gehandicaptenzorg Verpleegkundig specialist nurse practitioner oogheelkunde nurse practitioner orthopedische chirurgie nurse practitioner plastische chirurgie nurse practitioner urologie nurse practitioner allergologie nurse practitioner cardiologie nurse practitioner dermatologie nurse practitioner gastro-enterologie nurse practitioner geriatrie nurse practitioner interne geneeskunde nurse practitioner kindergeneeskunde nurse practitioner longgeneeskunde nurse practitioner psychiatrie nurse practitioner reumatologie nurse practitioner revalidatiegeneeskunde nurse practitioner oncologische chirurgie nurse practitioner cardiopulmonale chirurgie nurse practitioner chirurgie nurse practitioner gyneacologie nurse practitioner keel neus en oorkunde nurse practitioner neurochirurgie verpleegkundig specialist acute zorg verpleegkundig specialist preventieve zorg verpleegkundig specialist intensieve zorg verpleegkundig specialist chronische zorg verpleegkundig specialist geestelijke gezondheidszorg Verpleegkundige verstandelijk gehandicapten verpleegkundige z broeder z leerling-broeder z leerling-zuster z zuster z leerling-verpleegkundige z verpleegster z Verpleegkundig specialist GGZ assistent in opleiding (aio) verpleegkundig specialist ggz promovendus verpleegkundig specialist ggz Verpleegkundige psychiatrie verpleegkundige b broeder b leerling-broeder b verpleegster b leerling-verpleegkundige b leerling-zuster b zuster b Consultatief psychiatrisch verpleegkundige consultatief psychiatrisch verpleegkundige ggz Psychiatrisch intensieve thuiszorg (PIT) verpleegkundige psychiatrische thuiszorgpleegkundige (ptv) Sociaal-psychiatrisch verpleegkundige GG- en GD-verpleegkundige Districtsverpleegkundige districtsverpleegkundige sociaal-medische zorg districtsverpleegkundige jeugdgezondheidszorg Wijkverpleegkundige wijkverpleegkundige thuiszorg met aandachtsgebieden wijkverpleegkundige jeugdgezondheidszorg/ouder- en kindzorg
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling meestal werkt.

Waar werkt een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling?

 

De verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling zal vooral werkzaam zijn in ziekenhuizen en dus niet voor commerciële instellingen. Een klein percentage zou werkzaam kunnen zijn in een privé kliniek die wel een meer profit-insteek hebben. Dit is dus wel degelijk mogelijk.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Netwerk Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

Met wie werkt een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling samen? 

 

Ten eerste heeft de verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling contact met alles patiënten die onder hem/haar vallen. Met deze patiënten heeft de verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling meerdere malen per dag contact over zijn/haar gezondheid. Daarbij heeft de verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling contact met artsen en verpleegkundigen op de Gynaecologie afdeling. Het is in dit beroep van het grootste belang dat er goed overleg gepleegd wordt tussen de verpleging en de artsen op de afdeling dus de verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling zal veel in gesprek zijn met hen over de zorg van de patiënten. Tot slot is het ook belangrijk dat er contact is tussen de verschillende disciplines in een ziekenhuis. Soms kan een patiënt eerst op de Gynaecologie afdeling liggen maar blijkt bij nader onderzoek dat de patiënt beter naar een andere afdeling verplaatst kan worden. Deze afdeling moet dan dus volledig op de hoogte zijn van de patiënt in kwestie. Het kan gebeuren dat de verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling door haar netwerk binnen een ziekenhuis makkelijk naar een andere afdeling verplaatst kan worden als hij/zij dit zou willen. Omdat er zoveel contact is met collega’s en meerderen, kennen andere afdelingen en artsen de verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling al en dit zou voordelig kunnen zijn als de verpleegkundige op de Gynaecologie afdeling overgeplaatst wil worden of hogerop wil komen.


 • Patiënten
 • Artsen en verpleegkundigen van de Gynaecologie afdeling
 • Artsen en verpleegkundigen van andere disciplines
Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

Interview met een Verpleegkundige Gynaecologie afdeling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Alles over het beroep Verpleegkundige Gynaecologie afdeling in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Patiënten
 • Artsen en verpleegkundigen van de Gynaecologie afdeling
 • Artsen en verpleegkundigen van andere disciplines

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2319 tot €4227

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2Ga direct naar