Opleidingen verpleegkundige Long afdeling

Zou je graag verpleegkundige Long afdeling willen worden? Of ben je al verpleegkundige Long afdeling en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de verpleegkundige Long afdeling, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

 

Om verpleegkundige op de Long te worden moet je HBOV ( hbo verpleegkunde ) afronden of een opleiding MBO verpleegkunde. Het verschil tussen beide opleidingen is dat de student bij de HBO variant dieper op de stof in gaat dan bij de MBO opleiding. Daardoor weet de HBO verpleegkunde student ook meer van gezondheid of de ziekte van de patiënt dan de MBO verpleegkunde student. Echter, beide studenten krijgen in het uitoefenen van het vak dezelfde taken in het ziekenhuis.
Een aantal jaar geleden was het een vereiste dat de student voor HBOV het profiel Natuur en Gezondheid had afgerond op de middelbare school. Inmiddels echter, is het afronden van het vak biologie voldoende. Voor de MBO opleiding is het afronden van het VMBO met biologie voldoende om toegelaten te worden tot de opleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot verpleegkundige Long afdeling

Er zijn geen opleidingen verpleegkundige Long afdeling aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een verpleegkundige Long afdeling in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie