verpleegkundige Long afdeling Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een verpleegkundige Long afdeling? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verpleegkundige long afdeling. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verpleegkundige long afdeling wordt.

 

Wat is een verpleegkundige Long afdeling?

 

Een verpleegkundige op de Long afdeling is verantwoordelijk voor een aantal patiënten op de Long afdeling. Deze patiënten hebben allemaal iets dat er niet goed is in hun hart en komen daarom op deze afdeling terecht. De verpleegkundige op de Long afdeling verzorgt de patiënten die op de afdeling liggen als hij/zij dienst heeft. Het verzorgen van de patiënten bestaat vaak uit het verzorgen van wonden, het aanbrengen of verwisselen van de infusen en de medicatie toedienen.
Tevens neemt de verpleegkundige op de Long afdeling deel aan het Multidisciplinair Overleg ( MDO ). In dit overleg dient de verpleegkundige op de Long afdeling de patiënten die hij/zij onder zich heeft te vertegenwoordigen. De verpleegkundige op de Long afdeling vertelt aan de artsen en andere verpleegkundigen op de afdeling, wat de recente klachten van de patiënt zijn en ook vertelt hij/zij wat volgens hem/haar nodig is voor de verbetering van de gezondheid van de patiënt. Hiervoor is het dus belangrijk dat de verpleegkundige op de Long afdeling zijn/haar patiënten tijdens de diensten goed observeert. Zo kan de verpleegkundige de juiste informatie overdragen aan de artsen of de verpleging van andere disciplines in het ziekenhuis indien nodig. De verpleegkundige op de Long afdeling voert ook regelmatig familiegesprekken waarin hij/zij de familie van de patiënt uit moet leggen hoe het met de gezondheid van de patiënt gaat. Tevens rapporteert de verpleegkundige op de Long afdeling alles wat belangrijk is om te weten over de patiënten voor zijn/haar collega’s. Wil je werken als verpleegkundige Long afdeling?

Werk je al als verpleegkundige Long afdeling en zoek je een nieuwe baan? Of wil je verpleegkundige Long afdeling worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor verpleegkundige Long afdeling, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep verpleegkundige Long afdeling in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Patiënten
  • Artsen en verpleegkundigen van de Long afdeling
  • Artsen en verpleegkundigen van andere disciplines

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden verpleegkundige Long afdeling

Wat verdient een verpleegkundige Long afdeling?

 

De verpleegkundige op de Long afdeling begint vaak met het minimum salaris omdat de salarissen in de zorg niet heel erg hoog zijn. Hoe ouder de verpleegkundige op de Long afdeling wordt, hoe meer hij/zij zal verdienen en hoe langer hij/zij werkt , hoe meer er verdiend kan worden. Het gaat ook in dit vak om ervaring als verpleegkundige wat zich zal vertalen naar de hoogte van het salaris. Als de verpleegkundige op de Long afdeling besluit om intern een opleiding in het ziekenhuis te volgen en zich te specialiseren in Long, zal hij/zij een sprong maken in het salaris omdat er dan ook taken van de arts overgenomen kunnen worden door de verpleegkundige op de Long afdeling.  Dan kan het zeker zo zijn dat de verpleegkundige op de Long afdeling na jaren van ervaring en een specialisatie veel meer zal gaan verdienen. 

Salarisschaal verpleegkundige Long afdeling

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures verpleegkundige Long afdeling

Er zijn geen vacatures verpleegkundige Long afdeling aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een verpleegkundige Long afdeling in werkt.

Meer weten over de sector waar een verpleegkundige Long afdeling in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden verpleegkundige Long afdeling

Wat is de toekomst van verpleegkundige Long afdeling?

 

Het is in de zorg vrij makkelijk om een baan te vinden. Als verpleegkundige op de Long afdeling kun je vaak meteen in een ziekenhuis terecht. Als de verpleegkundige hogerop wil komen, kan hij/zij een interne opleiding in het ziekenhuis volgen en zich specialiseren in Long.  Als afgestudeerd verpleegkundige heb je je nog niet hoeven specialiseren. Dit kan op de afdeling zelf als er al wordt gewerkt. De verpleegkundige op de Long afdeling zou er dus voor kunnen kiezen om deel te nemen aan de selectie voor een interne opleiding waarin hij/zij specifieke kennis op doet voor de Long afdeling. Als de verpleegkundige op de Long afdeling deze opleiding heeft afgerond, mag hij/zij meer dan daarvoor. Zo zal de verpleegkundige in kwestie bepaalde artsengesprekken over mogen nemen en kleine ingrepen mogen verrichten indien nodig. 

Baankans verpleegkundige Long afdeling

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

verpleegkundige Long afdeling worden: Opleidingen tot verpleegkundige Long afdeling

Wil je verpleegkundige long afdeling worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een verpleegkundige Long afdeling? 

 

Om verpleegkundige op de Long te worden moet je HBOV ( hbo verpleegkunde ) afronden of een opleiding MBO verpleegkunde. Het verschil tussen beide opleidingen is dat de student bij de HBO variant dieper op de stof in gaat dan bij de MBO opleiding. Daardoor weet de HBO verpleegkunde student ook meer van gezondheid of de ziekte van de patiënt dan de MBO verpleegkunde student. Echter, beide studenten krijgen in het uitoefenen van het vak dezelfde taken in het ziekenhuis.
Een aantal jaar geleden was het een vereiste dat de student voor HBOV het profiel Natuur en Gezondheid had afgerond op de middelbare school. Inmiddels echter, is het afronden van het vak biologie voldoende. Voor de MBO opleiding is het afronden van het VMBO met biologie voldoende om toegelaten te worden tot de opleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot verpleegkundige Long afdeling

Er zijn geen opleidingen verpleegkundige Long afdeling aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een verpleegkundige Long afdeling in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Netwerk verpleegkundige Long afdeling

Met wie werkt een verpleegkundige Long afdeling samen? 

 

Ten eerste heeft de verpleegkundige op de Long afdeling contact met alles patiënten die onder hem/haar vallen. Met deze patiënten heeft de verpleegkundige op de Long afdeling meerdere malen per dag contact over zijn/haar gezondheid. Daarbij heeft de verpleegkundige op de Long afdeling contact met artsen en verpleegkundigen op de Long afdeling. Het is in dit beroep van het grootste belang dat er goed overleg gepleegd wordt tussen de verpleging en de artsen op de afdeling dus de verpleegkundige op de Long afdeling zal veel in gesprek zijn met hen over de zorg van de patiënten. Tot slot is het ook belangrijk dat er contact is tussen de verschillende disciplines in een ziekenhuis. Soms kan een patiënt eerst op de Long afdeling liggen maar blijkt bij nader onderzoek dat de patiënt beter naar een andere afdeling verplaatst kan worden. Deze afdeling moet dan dus volledig op de hoogte zijn van de patiënt in kwestie. Het kan gebeuren dat de verpleegkundige op de Long afdeling door haar netwerk binnen een ziekenhuis makkelijk naar een andere afdeling verplaatst kan worden als hij/zij dit zou willen. Omdat er zoveel contact is met collega’s en meerderen, kennen andere afdelingen en artsen de verpleegkundige op de Long afdeling al en dit zou voordelig kunnen zijn als de verpleegkundige op de Long afdeling overgeplaatst wil worden of hogerop wil komen.


  • Patiënten
  • Artsen en verpleegkundigen van de Long afdeling
  • Artsen en verpleegkundigen van andere disciplines
verpleegkundige Long afdeling


Organisaties waar een verpleegkundige Long afdeling werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een verpleegkundige Long afdeling meestal werkt.

Waar werkt een verpleegkundige Long afdeling?

 

De verpleegkundige op de Long afdeling zal vooral werkzaam zijn in ziekenhuizen en dus niet voor commerciële instellingen. Een klein percentage zou werkzaam kunnen zijn in een privé kliniek die wel een meer profit-insteek hebben. Dit is dus wel degelijk mogelijk.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers verpleegkundige Long afdeling

Waar kun je het beste werken als verpleegkundige Long afdeling? Hieronder vind je de best door de verpleegkundige Long afdeling beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Noordwest Ziekenhuisgroep

Locatie: Noord-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden verpleegkundige Long afdeling:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een verpleegkundige Long afdeling.

Welke competenties heeft een verpleegkundige Long afdeling nodig?

Een verpleegkundige Long afdeling heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen verpleegkundige Long afdeling

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij verpleegkundige Long afdeling passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een verpleegkundige Long afdeling nodig? 

 

De verpleegkundige op de Long afdeling moet een echte gever zijn. Het gaat in dit vak om het verzorgen van patiënten en hierin is het belangrijk dat de zorg voorop staat. Daarbij moet het in de persoonlijkheid van de verpleegkundige op de Long afdeling zitten om het de patiënten zo makkelijk mogelijk te maken en ze gerust te stellen als dit nodig is. De verpleegkundige op de Long afdeling moet over een bepaalde empathie beschikken om aan te voelen waar de patiënt behoefte aan heeft. Daarbij is het belangrijk dat de verpleegkundige op de Long afdeling goed kan waarnemen. Dit is belangrijk om te weten of er iets moet worden veranderd in de zorg van de patiënt. 

Bekijk de persoonstypen voor verpleegkundige Long afdeling


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een verpleegkundige Long afdeling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep verpleegkundige Long afdeling

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep verpleegkundige Long afdeling

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie verpleegkundige Long afdeling

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als verpleegkundige Long afdeling dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor verpleegkundige Long afdeling belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als verpleegkundige Long afdeling. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep verpleegkundige Long afdeling iets voor je?

Zou je graag verpleegkundige Long afdeling willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als verpleegkundige Long afdeling bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op verpleegkundige Long afdeling

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar