Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verpleegkundige maag-darm-lever afdeling. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verpleegkundige maag-darm-lever afdeling wordt.

 

Wat is een Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling?

 

Een verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling is verantwoordelijk voor een aantal patiënten op de Maag-Darm-Lever afdeling. Deze patiënten hebben allemaal een aandoening aan hun maag, darmen of lever en komen daarom op deze afdeling terecht. De verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling verzorgt de patiënten die op de afdeling liggen als hij/zij dienst heeft. Het verzorgen van de patiënten bestaat vaak uit het verzorgen van wonden, het aanbrengen of verwisselen van de infusen en de medicatie toedienen.
Tevens neemt de verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling deel aan het Multidisciplinair Overleg ( MDO ). In dit overleg dient de verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling de patiënten die hij/zij onder zich heeft te vertegenwoordigen. De verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling vertelt aan de artsen en andere verpleegkundigen op de afdeling, wat de recente klachten van de patiënt zijn en ook vertelt hij/zij wat volgens hem/haar nodig is voor de verbetering van de gezondheid van de patiënt. Hiervoor is het dus belangrijk dat de verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling zijn/haar patiënten tijdens de diensten goed observeert. Zo kan de verpleegkundige de juiste informatie overdragen aan de artsen of de verpleging van andere disciplines in het ziekenhuis indien nodig. De verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling voert ook regelmatig familiegesprekken waarin hij/zij de familie van de patiënt uit moet leggen hoe het met de gezondheid van de patiënt gaat. Tevens rapporteert de verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling alles wat belangrijk is om te weten over de patiënten voor zijn/haar collega’s. Wil je werken als Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling?

Werk je al als Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Patiënten
  • Artsen en verpleegkundigen van de Maag-Darm-Lever afdeling
  • Artsen en verpleegkundigen van andere disciplines

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling

Wat verdient een Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling?

 

De verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling begint vaak met het minimum salaris omdat de salarissen in de zorg niet heel erg hoog zijn. Hoe ouder de verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling wordt, hoe meer hij/zij zal verdienen en hoe langer hij/zij werkt , hoe meer er verdiend kan worden. Het gaat ook in dit vak om ervaring als verpleegkundige wat zich zal vertalen naar de hoogte van het salaris. Als de verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling besluit om intern een opleiding in het ziekenhuis te volgen en zich te specialiseren in Maag-Darm-Lever, zal hij/zij een sprong maken in het salaris omdat er dan ook taken van de arts overgenomen kunnen worden door de verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling.  Dan kan het zeker zo zijn dat de verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling na jaren van ervaring en een specialisatie veel meer zal gaan verdienen. 

Salarisschaal Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling

Er zijn geen vacatures Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling in werkt.

Meer weten over de sector waar een Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling

Wat is de toekomst van Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling?

 

Het is in de zorg vrij makkelijk om een baan te vinden. Als verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling kun je vaak meteen in een ziekenhuis terecht. Als de verpleegkundige hogerop wil komen, kan hij/zij een interne opleiding in het ziekenhuis volgen en zich specialiseren in Maag-Darm-Lever.  Als afgestudeerd verpleegkundige heb je je nog niet hoeven specialiseren. Dit kan op de afdeling zelf als er al wordt gewerkt. De verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling zou er dus voor kunnen kiezen om deel te nemen aan de selectie voor een interne opleiding waarin hij/zij specifieke kennis op doet voor de Maag-Darm-Lever afdeling. Als de verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling deze opleiding heeft afgerond, mag hij/zij meer dan daarvoor. Zo zal de verpleegkundige in kwestie bepaalde artsengesprekken over mogen nemen en kleine ingrepen mogen verrichten indien nodig.
 

Baankans Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling worden: Opleidingen tot Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling

Wil je verpleegkundige maag-darm-lever afdeling worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling? 

 

Om verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever te worden moet je HBOV ( hbo verpleegkunde ) afronden of een opleiding MBO verpleegkunde. Het verschil tussen beide opleidingen is dat de student bij de HBO variant dieper op de stof in gaat dan bij de MBO opleiding. Daardoor weet de HBO verpleegkunde student ook meer van gezondheid of de ziekte van de patiënt dan de MBO verpleegkunde student. Echter, beide studenten krijgen in het uitoefenen van het vak dezelfde taken in het ziekenhuis.
Een aantal jaar geleden was het een vereiste dat de student voor HBOV het profiel Natuur en Gezondheid had afgerond op de middelbare school. Inmiddels echter, is het afronden van het vak biologie voldoende. Voor de MBO opleiding is het afronden van het VMBO met biologie voldoende om toegelaten te worden tot de opleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling

Er zijn geen opleidingen Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Netwerk Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling

Met wie werkt een Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling samen? 

 

Ten eerste heeft de verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling contact met alles patiënten die onder hem/haar vallen. Met deze patiënten heeft de verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling meerdere malen per dag contact over zijn/haar gezondheid. Daarbij heeft de verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling contact met artsen en verpleegkundigen op de Maag-Darm-Lever afdeling. Het is in dit beroep van het grootste belang dat er goed overleg gepleegd wordt tussen de verpleging en de artsen op de afdeling dus de verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling zal veel in gesprek zijn met hen over de zorg van de patiënten. Tot slot is het ook belangrijk dat er contact is tussen de verschillende disciplines in een ziekenhuis. Soms kan een patiënt eerst op de Maag-Darm-Lever afdeling liggen maar blijkt bij nader onderzoek dat de patiënt beter naar een andere afdeling verplaatst kan worden. Deze afdeling moet dan dus volledig op de hoogte zijn van de patiënt in kwestie. Het kan gebeuren dat de verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling door haar netwerk binnen een ziekenhuis makkelijk naar een andere afdeling verplaatst kan worden als hij/zij dit zou willen. Omdat er zoveel contact is met collega’s en meerderen, kennen andere afdelingen en artsen de verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling al en dit zou voordelig kunnen zijn als de verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling overgeplaatst wil worden of hogerop wil komen.


  • Patiënten
  • Artsen en verpleegkundigen van de Maag-Darm-Lever afdeling
  • Artsen en verpleegkundigen van andere disciplines
Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling


Organisaties waar een Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling meestal werkt.

Waar werkt een Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling?

 

De verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling zal vooral werkzaam zijn in ziekenhuizen en dus niet voor commerciële instellingen. Een klein percentage zou werkzaam kunnen zijn in een privé kliniek die wel een meer profit-insteek hebben. Dit is dus wel degelijk mogelijk.

 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling

Waar kun je het beste werken als Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling? Hieronder vind je de best door de Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling.

Welke competenties heeft een Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling nodig?

Een Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling nodig? 

 

De verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling moet een echte gever zijn. Het gaat in dit vak om het verzorgen van patiënten en hierin is het belangrijk dat de zorg voorop staat. Daarbij moet het in de persoonlijkheid van de verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling zitten om het de patiënten zo makkelijk mogelijk te maken en ze gerust te stellen als dit nodig is. De verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling moet over een bepaalde empathie beschikken om aan te voelen waar de patiënt behoefte aan heeft. Daarbij is het belangrijk dat de verpleegkundige op de Maag-Darm-Lever afdeling goed kan waarnemen. Dit is belangrijk om te weten of er iets moet worden veranderd in de zorg van de patiënt. 

Bekijk de persoonstypen voor Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling iets voor je?

Zou je graag Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verpleegkundige Maag-Darm-Lever afdeling

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar