Vijf redenen om te starten met een thuisopleiding!

We zitten midden in de zomerpriode en dat betekent dat het tijd is om nieuwe voornemens te bedenken. Het blijkt dat het leren van een nieuw vak behoort tot een van de populairste voornemens ooit. Daarom mag de start van een nieuwe opleiding na de zomer niet ontbreken op jouw to-do-lijstje. Misschien zou je er zelf niet zo snel aan denken, maar een opleiding vanuit huis volgen brengt aanzienlijk veel voordelen met zich mee. Benieuwd welke dat zijn? In deze blog lees je vijf redenen over waarom jij moet starten met een thuisopleiding.

1. Studeren waar, wanneer en hoe jij dat wilt

Studeren is al intensief genoeg. Dan is het natuurlijk nog fijner als jij kan bepalen waar, wanneer en hoe je dit wilt regelen. Thuisopleidingen maken dit mogelijk. Zo kan je de studie in je eigen tempo doen. Geen deadline stress, niet eindeloos onderweg naar lastig bereikbare onderwijslocaties en op ieder gewenst moment studeren. Wie wil dat nou niet? 

2. Het bespaart je kosten

Juist doordat je niet eindeloos hoeft te reizen naar locaties brengt dat nog een bijkomend voordelen met zich mee. Een thuisopleiding bespaart je behoorlijk wat kosten. Ook is het mogelijk om je werkgever de betreffende opleiding te laten betalen. Wist je bijvoorbeeld dat er zelfs subsidies en fiscale regelingen hiervoor zijn? Wanneer werknemers studiekosten zelf betalen, kunnen zij dit aftrekken van hun inkomstenbelasting. Indien de werkgever dit betaalt, kunnen zij profiteren van aantrekkelijke overheidssubsidies. Zeker de moeite waard om dit dus even uit te zoeken!

3. Thuisstudies worden wel degelijk erkend

Wanneer je op Google zoekt naar thuisopleidingen, kom je vast wel eens informatie tegen over thuisstudies die diploma's leveren waar je eigenlijk niks aan hebt. Maar niets is minder waar; er zijn namelijk wel degelijk kwalitatief goede thuisopleidingen die worden erkend als een volwaardige opleiding. De bekendste opleiders zijn de LOI, NTI, NHA en Laudius. Zo zijn er thuisstudies die een volledige opleiding aanbieden inclusief stage. Dit maakt de kans op een (nieuwe) baan nog groter.

4. Zorg ervoor dat je inhoudelijk up-to-date bent

Het volgen van een thuisopleiding zorgt er niet alleen voor dat de kansen op een baan toenemen, maar helpt natuurlijk ook mee als je al een fijne baan hebt. Werk je al een aantal jaar in een bepaalde branche en is het tijd om je vakinhoudelijke kennis even op te frissen? Een thuisopleiding is dan de uitgelezen kans om alle informatie weer bij te spijkeren.

5. Iedereen kan studeren

Dit is misschien wel de beste reden om een thuisopleiding te volgen. Iedereen kan hiervoor namelijk studeren. Of je nou oud of jong bent, hoog of laagopgeleid of aan de andere kant van de wereld woont; het maakt allemaal niet uit. Er zijn geen strenge toelatingseisen waardoor iedereen op elk gewenst niveau kan studeren.

Een thuisopleiding biedt dus heel wat voordelen. Het is flexibel, goedkoper, vergroot de kans op een baan, zorgt voor extra kennis en iedereen mag ermee te beginnen. Meer redenen heb je niet meer nodig! Twijfel daarom niet langer en start snel met je nieuwe studie.


Terug naar het overzicht