Viroloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Viroloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep viroloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je viroloog wordt.

 

Wat is een Viroloog?

Virologie is de studie naar virussen en hun eigenschappen. Een Viroloog is iemand die deze studie verricht. Het werk van een Viroloog wordt als belangrijk ervaren, omdat virussen een grote bedreiging voor de gezondheid kunnen zijn en wetenschap over deze virussen kan bijdragen aan het verminderen van de kans op gezondheidsrisico’s.

De precieze werkzaamheden van een Viroloog hangen sterk af van het bedrijf of van de organisatie waarvoor de Viroloog werkzaam is. Het kan zijn dat een Viroloog laboratorisch onderzoek naar virussen bij een bepaald type ziekte doet, maar het kan ook zijn dat een Viroloog betrokken is bij het maken van een plan om verspreiding van bepaalde virussen tegen te gaan.
 Wil je werken als Viroloog?

Werk je al als Viroloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Viroloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Viroloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Viroloog in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Viroloog

Wat verdient een Viroloog?

Het hangt van de organisatie waarvoor de Viroloog werkzaam is af wat het inkomen van de Viroloog is. Daarnaast kan een Viroloog promotie krijgen na het behalen van een indrukwekkend resultaat. Of er sprake is van secundaire arbeidsvoorwaarden bij het werk van een Viroloog hangt ook sterk van de betreffende organisatie af. Globaal kan hier helaas niets over gezegd worden.

Salarisschaal Viroloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Viroloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Viroloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Viroloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Viroloog vacatures

Vacature Scientist Virologie
Science at Work Staffing BV
Als scientist virologie in dit farmaceutisch bedrijf ben je verantwoordelijk voor het opzetten en ontwikkelen van studies voor het genereren en analyseren van nieuwe virale vectoren. Deze vectoren en virussen worden …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Viroloog

Wat is de toekomst van Viroloog?

De arbeidsmarkt voor een Viroloog is goed te noemen. Dit komt vooral omdat het aanbod van Virologen, doordat het een specifiek vakgebied is, gering is. Dat in combinatie met een goede vraag naar virologen vanuit verschillende organisaties, zorgt voor een goede arbeidsmarkt.

De doorgroeimogelijkheden voor een Viroloog hangen af van de organisatie waarvoor hij werkzaam is. Een Viroloog die deel uitmaakt van een groot bedrijf zal meer doorgroeimogelijkheden hebben dan iemand die onderdeel van een specifiek onderzoeksteam is.

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Viroloog worden: Opleidingen tot Viroloog

Wil je Viroloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Viroloog.

Hoe word je een Viroloog? 

Een Viroloog heeft een wetenschappelijke opleiding voltooid en is zich daarna gaan specificeren in de virologie. Een sluitende WO-opleiding is de opleiding biomedische wetenschappen. Binnen deze opleiding leert een student over het ontstaan en verloop van ziektes. Binnen deze opleiding wordt ook aandacht besteed aan virussen/virologie. Na deze 3-jarige opleiding kan een student een master gaan volgen. Een student kan kiezen voor een master richting de virologie.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Viroloog

Er zijn geen opleidingen Viroloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Viroloog in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Viroloog

Als je Viroloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Viroloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Viroloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Viroloog?

Competenties en Vaardigheden Viroloog

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Viroloog nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Viroloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Viroloog

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Viroloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Viroloog. Als Viroloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

Vakkennis voor een Viroloog

Het is voor een Viroloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Viroloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Viroloog


Werkervaring Viroloog

Het is voor een startend Viroloog die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Viroloog is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Verpleegkundige op de Virologie afdeling, Arts Assistent Virologie .

Iets anders leren?

Is Viroloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Viroloog

Met wie werkt een Viroloog samen? 

Het hangt sterk van de organisatie af met wie de Viroloog in contact staat. Globaal kan gezegd worden dat een Viroloog vooral in contact staat met mede-Virologen. Dit, omdat er vaak samengewerkt wordt. Een Viroloog die deel uitmaakt van een onderzoeksteam, zal tijdens zijn werkzaamheden ook in contact staan met onderzoekers met andere disciplines. Zo’n Viroloog kan ook bij het behalen van een bepaald resultaat dit resultaat moeten presenteren aan andere mensen uit het vakgebied.
Een Viroloog die wetenschap omzet met praktijk zal vooral in contact staan met beleidmakers.


Viroloog


Organisaties waar een Viroloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Viroloog meestal werkt.

Waar werkt een Viroloog?

Een Viroloog kan grofweg twee richtingen op: de richting van het doen van wetenschappelijk onderzoek en de richting die wetenschap omzet naar de praktijk. In het eerste geval zal een viroloog vooral bezig zijn met laboratorisch onderzoek, met analyseren van gegevens en presenteren van de uitkomt. Een Viroloog die deze richting gekozen heeft, is vaak werkzaam voor een ziekenhuis, een onderzoeksbureau of een farmaceutisch bedrijf.
Een Viroloog die wetenschap omzet naar de praktijk, zal de gegevens die een Viroloog uit de eerste richting verzameld heeft, omzetten in de praktijk. Hij is hierbij vaak werkzaam bij een gezondheidsorganisatie, zoals het Ministerie van Onderwijs. Ze zullen hierbij bijvoorbeeld bekijken hoe de kans op virus-besmetting in een bepaald gebied verminderd kan worden.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Viroloog

Waar kun je het beste werken als Viroloog? Hieronder vind je de best door de Viroloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Viroloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Viroloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Viroloog.

Welke competenties heeft een Viroloog nodig?

Een Viroloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Viroloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Viroloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Viroloog nodig? 

Een Viroloog moet vooral nauwkeurig zijn, zowel als hij onderzoek doet als bij het omschakelen van wetenschap naar de praktijk. Dit, omdat virussen mensen erg ziek kunnen maken en het van groot belang is dat er nauwkeurige gegevens over beschikbaar zijn en dat er met deze gegevens een goede omschakeling plaatsvindt. Nauwkeurigheid valt onder het persoonlijkheidstype van een perfectionist. Daarnaast zijn ook de andere eigenschappen van een perfectionist (discipline en veeleisendheid) belangrijk voor een Viroloog.

Een Viroloog moet ook de eigenschappen van een succesvolle werker bezitten. Het maakt hiervoor niet uit bij wat soort organisatie de Viroloog werkzaam is, omdat hoe dan ook de Viroloog onder andere doelgericht en zelfverzekerd te werk moet gaan.

Bekijk de persoonstypen voor ViroloogInterview met een Viroloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Viroloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Viroloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Viroloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Viroloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Viroloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Viroloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Viroloog iets voor je?

Zou je graag Viroloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Viroloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Viroloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar