Opleidingen Wachtmeester Marechaussee

Zou je graag Wachtmeester Marechaussee willen worden? Of ben je al Wachtmeester Marechaussee en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Wachtmeester Marechaussee, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot Wachtmeester Marechaussee dient de gegadigde in het bezit te zijn van de Nederlandse Nationaliteit en een zwemdiploma en tussen de 17 en 28 jaar oud te zijn. Daarnaast mogen oogafwijkingen niet sterkerzijn dan -2 en +2.

De toekomstige Wachtmeester dient minimaal een VMBO kaderberoepsgerichte leerweg diploma, een VBO C diploma met minimaal vier algemeen vormende vakken (ondermeer Engels en Nederlands), een MBO niveau-3 diploma met Engels en Nederlands of een MAVO diploma te hebben. Tevens geldt de eis dat Nederlands en Engels met een voldoende afgesloten moeten zijn.

De Opleiding tot Wachtmeester duurt 84 weken. 16 weken beslaan de Algemene Militaire Basisvaardigheden. De volgende 68 weken bestaan uit een functieopleiding, gericht op publieke service, politietaken en vreemdelingenwetgeving. De eerste vier weken van de opleiding zijn verplicht intern, bij de rest van de opleiding (en dienstperiode) is er de mogelijkheid tegen betaling gebruik te maken van de faciliteiten van de Marechaussee.

Na afronding van de opleiding is er een dienverplichting van vier jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Wachtmeester Marechaussee

Er zijn geen opleidingen Wachtmeester Marechaussee aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Wachtmeester Marechaussee in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie