Watertechnoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Watertechnoloog? Lees de functieomschrijving.

 

Een Watertechnoloog is iemand die zich bezighoudt met innovatie, kennis- en productontwikkeling in de watersector op nationaal en/of internationaal niveau.

De Watertechnoloog denkt bijvoorbeeld na over nieuwe oplossingen voor de waterproblematiek. Hij bedenkt bijvoorbeeld een manier om een nieuw watersysteem aan te leggen in een woestijn, vervuild water te reinigen of met minder energie dezelfde hoeveelheid water produceren. Ook doet de Watertechnoloog onderzoek naar de kwaliteit van water. Hij moet ervoor zorgen dat er sprake is van veilige en duurzame watervoorziening.

De Watertechnoloog kan zich bijvoorbeeld ook bezighouden met het regelen van vergunningen, het adviseren van bedrijven over waterinstallaties en het optimaliseren van het productieproces.

Nederland loopt voorop op het gebied van watertechnologie. Een Watertechnoloog kan echter ook werkzaam zijn in het buitenland.

Wil je werken als Watertechnoloog?

Werk je al als Watertechnoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Watertechnoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Watertechnoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Watertechnoloog in één oogopslag

Netwerk:

 • Deskundigen
 • Onderzoekers
 • Bodemchemicus
 • Geochemicus
 • Opdrachtgever
 • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2250 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Watertechnoloog

Wat verdient een Watertechnoloog?

 

Een Watertechnoloog kan rekenen op zo’n €2250,- tot €3500,- bruto per maand. Het bedrag hangt af van ervaring en leeftijd van de Watertechnoloog, maar bijvoorbeeld ook van de sector waarin hij werkt en zijn precieze taken.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever, maar voorbeelden zijn 8% vakantietoeslag en een dertiende maand.

Salarisschaal Watertechnoloog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Watertechnoloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Watertechnoloog

Hoe goed is de toekomst voor de Watertechnoloog? 

 

Het arbeidsmarktperspectief van een Watertechnoloog is over het algemeen goed. De waterproblematiek wordt steeds groter en relevanter, dus zijn er steeds meer Watertechnologen nodig.

Na jaren ervaring kan een Watertechnoloog meer leidinggevende en meer verantwoordelijke taken krijgen toegewezen. Eventueel kan de Watertechnoloog een eigen bedrijf oprichten. 

Baankans Watertechnoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Watertechnoloog worden: Opleidingen tot Watertechnoloog

Hoe word je een Watertechnoloog? 

 

Om Watertechnoloog te worden, kan bijvoorbeeld de vierjarige HBO-opleiding Milieukunde gedaan worden met als specialisatie Watertechnologie en –kwaliteit. Ook de vierjarige HBO-opleiding Land- en Watermanagement en de vijfjarige WO-opleidingen Watermanagement en Land- en Waterbeheer zijn geschikt. Bovendien kan de vierjarige HBO-opleiding Chemische Technologie worden gekozen. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Watertechnoloog

Meer opleidingen Watertechnoloog

Weet je nog niet of je Watertechnoloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Watertechnoloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Watertechnoloog

Met wie werkt een Watertechnoloog samen? 

 

Een Watertechnoloog werkt samen met andere Watertechnologen en andere deskundigen en onderzoekers. Een Watertechnoloog kan bijvoorbeeld in contact komen met Bodemchemici en Geochemici. Zij weten veel over de chemische samenstelling van water. Afhankelijk van zijn precieze functie komt een Watertechnoloog ook in contact met de opdrachtgever. De Watertechnoloog geeft opdrachtgevers bijvoorbeeld advies over watersystemen. Verder komt een Watertechnoloog in aanraking met een Leidinggevende. 


 • Deskundigen
 • Onderzoekers
 • Bodemchemicus
 • Geochemicus
 • Opdrachtgever
 • Leidinggevende
Watertechnoloog


Organisaties waar een Watertechnoloog werkzaam is

Waar werkt een Watertechnoloog meestal? 

 

Een Watertechnoloog kan bij veel verschillende bedrijven in de profitsector, maar ook in de non-profitsector terecht.

De Watertechnoloog kan werkzaam zijn bij de overheid. De Watertechnoloog houdt zich dan bezig met het verlenen van vergunningen, het handhaven van wetten en regelingen enzovoort. Werkt de Watertechnoloog in het bedrijfsleven, dan werkt hij bijvoorbeeld bij een bedrijf dat apparatuur en watersystemen produceert of een technisch adviesbureau dat gespecialiseerd is in watertechnologie. In het laatst genoemde geval geeft de Watertechnoloog bijvoorbeeld advies voor proefinstallaties. Ook kan een Watertechnoloog werken bij een onderzoeksinstituut.

Een Watertechnoloog kan ook in het buitenland aan de slag.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Watertechnoloog

Waar kun je het beste werken als Watertechnoloog? Hieronder vindt je de best door de Watertechnoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Watertechnoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Watertechnoloog:

Welke competenties heeft een een Watertechnoloog nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Watertechnoloog

Wat voor persoonlijkheid heb je als Watertechnoloog nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Watertechnoloog zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

Het is belangrijk dat een Watertechnoloog een goed inzicht in zijn omgeving heeft. Hij is onderzoekend, intellectueel en analytisch (Waarnemer).

Tevens is een Watertechnoloog gedreven, resultaatgericht en hij heeft oog voor efficiëntie (Succesvolle Werker). 

Bekijk de persoonstypen voor Watertechnoloog


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Watertechnoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Watertechnoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Watertechnoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Watertechnoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Watertechnoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Watertechnoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Watertechnoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Watertechnoloog iets voor je?

Zou je graag Watertechnoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Watertechnoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Watertechnoloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar