Werken in de Glastuinbouw? Ga naar Kasgroeit.nl

15-05-2024

Wil je werken in de Glastuinbouw of werk je er al in en wil je doorgroeien? Neem dan eens een kijkje op kasgroeit.nl. Kasgroeit is een nieuw gelanceerd platform voor lerend Nederland in de glastuinbouw. 

Kasgroeit is gelanceerd om kennisontwikkeling in de glastuinbouw te stimuleren. Op het platform vinden zowel werkgevers als werknemers informatie en tips. De informatie voor werkgevers is gericht op hoe zij zichzelf kunnen ontwikkelen en hoe zij werknemers kunnen helpen met hun ontwikkeling. 

Je vindt hier een mooi overzicht met alle opleidingen, cursussen en workshops binnen de glastuinbouw van aanbieders, instellingen en scholen door het hele land. Werkgevers en werknemers kunnen ook advies vragen welke opleiding, cursus of workshop bij hen past. 

Wij van Nationale Beroepengids hebben een kijkje genomen op het nieuwe platform en vertellen je graag wat wij hier mooi aan vinden. Kasgroeit biedt een groot aanbod van opleidingen voor mensen die in de glastuinbouw werken of erin willen werken. 

Er zijn basisopleidingen voor starters beschikbaar, zoals Algemene tuinbouwkennis. Dit is een zesdaagse opleiding die specifiek gericht is op starters in de glastuinbouw of werknemers in administratieve functies die meer over glasbouwtechniek willen leren. Als je wilt omscholen naar de glasbouw is dit een zeer aan te raden opleiding.

Er bestaat ook een speciaal jaarprogramma “Assistent Plant” voor anderstaligen dat ook zaken zoals vakspecifieke Nederlandse taal bevat. Een erg goed programma voor mensen die willen werken en integreren in Nederland.

Verder vind je zo’n beetje alle opleidingen die binnen de glastuinbouw relevant zijn. Opleidingen die zijn gericht op een vakgebied, zoals Plantenfysiologie of Teelt. Maar je vindt ook opleidingen die functiegericht zijn, zoals medewerker teelt, leidinggevende, of specialist gewasbescherming. De opleidingen variëren van korte cursussen tot volledige HBO-opleidingen. 

Je vindt verder veel meer relevante informatie, zoals bijvoorbeeld over subsidieregelingen, loopbaanbegeleiding en een persoonlijk ontwikkelplan.  Er is ook een grote sectie ter inspiratie waar je ervaringen van huidige werknemers in glastuinbouw kunt vinden.

Zoals bijvoorbeeld de ervaring van Harm die sinds vorig jaar werkzaam als P&O adviseur bij Bredefeur. Bredefleur is een innovatief familiebedrijf dat lelies kweekt in volle grond. Harm maakte de overstap vanuit de dienstensector naar de productiesector. Daar heeft hij helemaal geen spijt van, want hij zit daar nu helemaal op zijn plek. Harm vertelt waarom hij is overgestapt en wat hij mooi vindt aan het werken in de glastuinbouw

Kortom, als je in de Glastuinbouw werkt of overweegt erin te starten is Kasgroeit.nl een website die je zeker moet bezoeken.   


Terug naar het overzicht