Zeevisser Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Zeevisser? Lees de functieomschrijving.

Een Zeevisser vangt en verzamelt vissen of andere waterdieren die voorkomen in de diepzee. Deze dieren kunnen voor consumptie bedoeld zijn, maar dat hoeft niet.

Als Zeevisser heb je onder andere taken als het besturen van het schip, toezien op en meehelpen bij het vangen van vis, het repareren van netten, hetuitzetten van aas en ook het verwerken van de vangst aan boord.. Maar er komt meer bij de functie kijken dan alleen het vissen. Je bent ook verantwoordelijk voor het kiezen van visgronden, het bewaken van budgetten, positie bepalen, koers uitzetten en de voortgang en weersomstandigheden in de gaten houden.

Het logboek van het schip moet worden bijgehouden en bemaning moet getraind worden waar nodig. Ook dit zijn taken die een Zeevisser mogelijk op zich zal moeten nemen. Wat je precies doet hangt af van je functie aan boord.

Wil je werken als Zeevisser?

Werk je al als Zeevisser en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Zeevisser worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Zeevisser, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Zeevisser in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Zeevisser
 • Officier
 • Stuurman
 • Leidinggevende
 • Management
 • Medewerker Visverwerking
 • Medewerker Handel

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Zeevisser

Wat verdient een Zeevisser?

Het salaris van een Zeevisser is afhankelijk van zijn takenpakket. Meer verantwoording en meer leidinggevende taken betekent meestal een hoger salaris dan als je onder aan de ladder staat. Een officier verdient als kapitein ook meestal meer dan het andere personeel. Gemiddeld verdient een Zeevisser tussen de €1500 en  €2500 bruto per maand.

Salarisschaal Zeevisser

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Zeevisser

Op zoek naar een nieuwe baan als Zeevisser? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Zeevisser. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Zeevisser vacatures

Procesbegeleider Fytopathologie/ Celbiologie
Syngenta Ltd
About Syngenta Syngenta is one of the world's leading agriculture companies. Our ambition is to help safely feed the world while taking care of the planet. We aim to improve …
Procesbegeleider Teelt R&D Vegetable
Syngenta Ltd
About Syngenta Syngenta is one of the world's leading agriculture companies. Our ambition is to help safely feed the world while taking care of the planet. We aim to improve …
Technical Sales Representative Tomato
Syngenta Ltd
Syngenta is een van de wereldmarktleiders in de agri business met meer dan 27.000 medewerkers in meer dan 90 landen en richt zich op duurzame landbouw door innovatief onderzoek en …
Bijbaan postbezorger in ALPHEN AAN DEN RIJN Burgemeester Visserpark
Sandd B.V.
Zoek jij een leuke, flexibele bijbaan? Ben je graag buiten en werk je het liefst zelfstandig? Word dan postbezorger bij Sandd in ALPHEN AAN DEN RIJN Burgemeester Visserpark! Wat ga …
Bijbaan postbezorger in S-GRAVENHAGE Vissershaven
Sandd B.V.
Zoek jij een leuke, flexibele bijbaan? Ben je graag buiten en werk je het liefst zelfstandig? Word dan postbezorger bij Sandd in ‘S-GRAVENHAGE Vissershaven! Wat ga je doen als postbezorger? …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Zeevisser

Hoe goed is de toekomst voor de Zeevisser? 

Vacatures voor de functie van Zeevisser zijn wanneer je eenmaal met stages in de sector actief bent makkelijker te vinden, maar evengoed niet heel dik gezaaid. Wanneer je eenmaal als Zeevisser aan de slag bent kun je ook groeien door meer leidinggevende taken op je te nemen en de bemanning aan te sturen. Uiteindelijk kun je mogelijk kapitein worden of meer richting management doorschuiven. In dit laatste geval wordt de kans dat je op het schip blijft werken wel kleiner.

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Zeevisser worden: Opleidingen tot Zeevisser

Hoe word je een Zeevisser? 

Als je wilt gaan werken als Zeevisser kun je gaan voor een VMBO opleiding Nautisch/Visserij, maar ook kun je op MBO niveau studeren. Een opleiding richting Visserij of een studie die opleidt tot Stuurman of Officier. Er zijn ook HBO opleidingen aan de visserij gerelateerd, maar die gaan meer in op management.

De inhoud van de opleidingen is gericht op visserijkunde, zeemanschap, wetgeving, veiligheid en techniek.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Zeevisser

Meer opleidingen Zeevisser

Weet je nog niet of je Zeevisser wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Zeevisser of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Zeevisser

Met wie werkt een Zeevisser samen? 

Als Zeevisser heb je in eerste instantie te maken met de vissers waarmee je op het water zit, waaronder ook de stuurman en de officier of kapitein. Daarnaast is er vaak management of leidinggevende die in sommige gevallen aan wal blijft en andere dingen regelt. Daar moet de kapitein dan weer verantwoording aan afleggen.

Uiteindelijk moet de vis verkocht gaan worden en dus krijgt de Zeevisser direct of indirect ook te maken met het verwerken van de vis en eventuele handel. De handel kan plaatsvinden via een tussenpersoon tussen de visserij en de verwerkende industrie of tussen de visserij en de uiteindelijke detailhandel. Ook directe contacten met visverkopers met winkels of kraampjes zijn mogelijk.


 • Zeevisser
 • Officier
 • Stuurman
 • Leidinggevende
 • Management
 • Medewerker Visverwerking
 • Medewerker Handel
Zeevisser


Organisaties waar een Zeevisser werkzaam is

Waar werkt een Zeevisser meestal? 

Het doel van de gehele visserij en dus ook van diepzeevissen is om uiteindelijk winst te maken. Als Zeevisser ben je dus actief in de profit sector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Zeevisser

Waar kun je het beste werken als Zeevisser? Hieronder vindt je de best door de Zeevisser beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Zeevisser.

Competenties, Skills en Vaardigheden Zeevisser:

Welke competenties heeft een een Zeevisser nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Zeevisser

Wat voor persoonlijkheid heb je als Zeevisser nodig? 

Wanneer je leidinggevende taken krijgt in je functie als Zeevisser dan is het belangrijk ook leiderschapskwaliteiten te bezitten. Als je met een groep onder jouw leiding aan boord van een schip werk moet doen terwijl de zee je aan alle kanten tegenwerkt dan is natuurlijk overwicht goed om te hebben zodat je eventuele orders wel worden opgevolgd (Baas).

Daarnaast moet je in de visserij over voldoende energie beschikken om alle fysieke werkzaamheden te kunnen blijven uitvoeren. Gedrevenheid helpt je de taken in de gestelde tijd te volbrengen en een praktische kijk helpt bij de voorbereiding en uitvoering (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Zeevisser


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Zeevisser

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Zeevisser

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Zeevisser

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Zeevisser

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Zeevisser dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Zeevisser belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Zeevisser. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Zeevisser iets voor je?

Zou je graag Zeevisser willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Zeevisser bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Zeevisser

Marco

Ik wil graag werken als zeevisser maar heb ook geen opleiding ervoor gedaan ...ik woon in Lelystad waar kan ik de opleiding doen? Of kan ik niet meedraaien en meekijken/leren??

klaas

Op deze site staan verschillende aanbieders van beroepen er staat er ongetwijfeld ook wel een paar bij die zeevissen(r) op hun lijst hebben staan.Voor Janny Kroon-Boers,zie ik het somber in .De visserman houdt niet zo van ,zoals zij het verwoorden "pottenkijkers".Gr.

Janny Kroon-Boers

Mijn man roept al jaren dat hij zo graag een keer een week mee wil met een beroeps zeevisserij. Om mee te werken aan de visvangst. Laats is er een documentaire op televisie geweest van de Urkervisserij. Dit is wat hij graag een week wil meemaken. Als hij te eten krijgt is hij tevreden. Hij wil dit al zo lang, dat ik hoop dat er een visserij hem deze kans wil geven. Hij weet niets van mijn reactie, maar ik zou hem er graag mee verassen. Ik hoop op een reactie. Vriendelijke groet.

Dick Knol

dit is een zeer boeiende site ik ga er mee werken op de school!! bedankt daarvoor!

gerrit hendrik

ik wil graag zeevisser worden maar zoek een toegang zonder schooldiplomaas mijn vraag is dat mogelijk en hoe en waar moet ik dan wezen ik ben met spoed opzoek

Janny Kroon-Boers

Mijn man roept al jaren dat hij zo graag een keer een week mee wil met een beroeps zeevisserij. Om mee te werken aan de visvangst. Laats is er een documentaire op televisie geweest van de Urkervisserij. Dit is wat hij graag een week wil meemaken. Als hij te eten krijgt is hij tevreden. Hij wil dit al zo lang, dat ik hoop dat er een visserij hem deze kans wil geven. Hij weet niets van mijn reactie, maar ik zou hem er graag mee verassen. Ik hoop op een reactie. Vriendelijke groet.

Dick Knol

dit is een zeer boeiende site ik ga er mee werken op de school!! bedankt daarvoor!

gerrit hendrik

ik wil graag zeevisser worden maar zoek een toegang zonder schooldiplomaas mijn vraag is dat mogelijk en hoe en waar moet ik dan wezen ik ben met spoed opzoek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar