Opleidingen Zwemtrainer

Zou je graag Zwemtrainer willen worden? Of ben je al Zwemtrainer en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Zwemtrainer, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Zwemtrainer

Er zijn geen opleidingen Zwemtrainer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Zwemtrainer in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Zwemtrainer

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Zwemtrainer

Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Hoe word je een Zwemtrainer? 

 

De zwemtrainer kan in principe les geven in zwemmen als hij/zij de sport zelf beoefent in de catogorie waarin les gegeven wordt. Dit kan natuurlijk kunstzwemmen zijn maar ook wedstrijd zwemmen. Het is wel zaak dat de zwemtrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de zwemtrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de zwemtrainer, hoe hoger het niveau van de zwemtrainer zelf moet zijn .          

Echter, als de zwemtrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de zwemtrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de zwemtrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De zwemtrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.