Zwemtrainer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Zwemtrainer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep zwemtrainer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je zwemtrainer wordt.

 

Wat is een Zwemtrainer?

 

Als zwemtrainer train je een of meerdere groepen in zwemmen. Dit kan kunstzwemmen zijn maar ook wedstrijd zwemmen. De zwemtrainer geeft aanwijzingen vanaf de kant aan de leerlingen in het water, verzint oefeningen voor zijn/haar leerlingen en zorgt ervoor dat de leerlingen beter worden in deze sport. Het is aan de zwemtrainer om op het niveau van elk individu in te spelen en de leerling in kwestie vanaf dit niveau beter te laten worden.         

Ook is het aan de zwemtrainer om talent op te merken en de leerling in kwestie eventueel door te laten stromen naar een hoger niveau.       

De zwemtrainer is soms ook de coach van een groepje uit zijn/haar klas en begeleidt dit team tijdens de competitie. Hierbij gaat het erom dat de zwemtrainer tijdens de wedstrijd aanwijzingen geeft die op dat moment relevant zijn om te wedstrijd te kunnen winnen.       

De zwemtrainer verzint veel verschillende oefeningen om alle manieren van spelen aan bod te laten komen. Anderzijds laat de zwemtrainer ook oefeningen terugkomen zodat de leerlingen het oefenen kunnen herhalen. Door de combinatie van herhaling en uitdaging is het de bedoeling dat de zwemtrainer het niveau weet te verbeteren.Wil je werken als Zwemtrainer?

Werk je al als Zwemtrainer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Zwemtrainer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Zwemtrainer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Zwemtrainer in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Zwemtrainer
  • Sporttrainer
  • Clubvoorzitter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Zwemtrainer

Wat verdient een Zwemtrainer?

Het salaris is nu gebaseerd op een fulltime dienstverband. Echter, het kan heel goed zijn dat de zwemtrainer het werk parttime doet naast een andere baan. Als de zwemtrainer   het werk fulltime doet dan hangt het salaris heel erg af van het niveau waarin de zwemtrainer   lesgeeft en wat de werkervaring is van de zwemtrainer  . Als de zwemtrainer  al jaren lesgeeft in zwemmen dan heeft hij/zij een zekere onderscheiding ten opzichte van andere zwemtrainers. Dan zal de zwemtrainer  ook meer verdienen omdat men dan betaalt voor ervaring en expertise. 

Salarisschaal Zwemtrainer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Zwemtrainer

Er zijn geen vacatures Zwemtrainer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Zwemtrainer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Zwemtrainer in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Zwemtrainer

Wat is de toekomst van Zwemtrainer?

 

Voor de zwemtrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van zwemtrainer redelijk op zich zelf staat. Wel kan de zwemtrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als  de zwemtrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de zwemtrainer gevraagd zal worden door de clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen.  De zwemtrainer zal dan in de meeste gevallen ook meer gaan verdienen.                   

Baankans Zwemtrainer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Zwemtrainer worden: Opleidingen tot Zwemtrainer

Wil je Zwemtrainer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Zwemtrainer.

Hoe word je een Zwemtrainer? 

 

De zwemtrainer kan in principe les geven in zwemmen als hij/zij de sport zelf beoefent in de catogorie waarin les gegeven wordt. Dit kan natuurlijk kunstzwemmen zijn maar ook wedstrijd zwemmen. Het is wel zaak dat de zwemtrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de zwemtrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de zwemtrainer, hoe hoger het niveau van de zwemtrainer zelf moet zijn .          

Echter, als de zwemtrainer fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de zwemtrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de zwemtrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding.           

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De zwemtrainer zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Zwemtrainer

Er zijn geen opleidingen Zwemtrainer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Zwemtrainer in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Zwemtrainer

Als je Zwemtrainer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Zwemtrainer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Zwemtrainer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Zwemtrainer?

Competenties en Vaardigheden Zwemtrainer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Zwemtrainer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Zwemtrainer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Zwemtrainer

Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Zwemtrainer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Zwemtrainer. Als Zwemtrainer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Zwemtrainer:


zie volledige beschrijving persoonstype Zwemtrainer

Vakkennis voor een Zwemtrainer

Het is voor een Zwemtrainer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Zwemtrainer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Zwemtrainer


Werkervaring Zwemtrainer

Het is voor een startend Zwemtrainer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Zwemtrainer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Zwemtrainer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Zwemtrainer

Met wie werkt een Zwemtrainer samen? 

 

De zwemtrainer heeft in zijn/haar werk vaak contact met andere zwemtrainers. Zeker als de zwemtrainer werkzaam bij een zwemclub dan zal er veel samenwerking zijn met andere trainers. Dit kan gunstig zijn omdat je elkaar kunt helpen en zelfs samen kunt werken in het trainen van groepen. Zeker voor bepaalde oefeningen is dit handig en daarbij zijn de groepen soms zo groot dat de zwemtrainers met samenwerking voordeliger uit zijn.

Op een sportclub zal er ook contact zijn met trainers uit andere disciplines. Hier zal de zwemtrainer misschien niet direct voordeel uithalen in het trainen van zijn/haar groep. Echter, het kan wel voordelig zijn een netwerk te hebben bij een sportclub voor het vinden van werk in de toekomst.        

Het contact met de clubvoorzitter zal er zonder meer zijn. De zwemtrainer dient namelijk verantwoording af te leggen aan de clubvoorzitter.      


  • Zwemtrainer
  • Sporttrainer
  • Clubvoorzitter
Zwemtrainer


Organisaties waar een Zwemtrainer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Zwemtrainer meestal werkt.

Waar werkt een Zwemtrainer?

 

Het hangt er helemaal vanaf op wel niveau en bij welke club de zwemtrainer werkzaam is. Als de zwemtrainer werkt voor een plaatselijke vereniging dan zal dit non profit zijn. Er zullen wellicht sponsors zijn voor de zwemteams maar dit zullen plaatselijke bedrijfjes zijn die niet veel geld geven aan de vereniging.    

Echter, als de zwemtrainer werkt voor een grote bekende club met veel teams op niveau dan zal er veel sponsoring zijn van wat grotere namen. Dit maakt de club dan al commerciëler en meer een profitclub.     

 

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Zwemtrainer

Waar kun je het beste werken als Zwemtrainer? Hieronder vind je de best door de Zwemtrainer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Zwemtrainer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Zwemtrainer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Zwemtrainer.

Welke competenties heeft een Zwemtrainer nodig?

Een Zwemtrainer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Zwemtrainer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Zwemtrainer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Zwemtrainer nodig? 

 

 Als zwemtrainer is het belangrijk dat je de leiding kunt nemen.  De zwemtrainer staat voor een of meerdere groepen en het is zaak dat deze groepen aandacht hebben voor zwemtrainer naar hem/haar luisteren. Daarvoor is het belangrijk dat de trainer niet alleen beschikt over enthousiasme in het overbrengen van het spel maar ook over een bepaald charisma zodat de leerlingen de zwemtrainer ook zien als leider. Bij zwemmen wordt er ook altijd in een zwembad getraind. Hiervoor is het des te belangrijker dat de trainer overwicht heeft om de groep te laten luisteren en zichzelf verstaanbaar te maken.     

Tevens is het zaak dat de zwemtrainer een goede waarnemer is. De zwemtrainer moet een goed beeld krijgen van het niveau van elke leerling afzonderlijk. Alleen op die manier kan de zwemtrainer in spelen op dit niveau en oefeningen bedenken die goed aansluiten bij de groep maar ook bij individuele leerlingen. En alleen zo kan het niveau van de groep zelf omhoog worden gebracht.  Dit is in deze sport best lastig in vergelijking met andere sporten omdat de leerlingen veel onder water doen en de trainer dus moeilijker kan zien wat er fout en goed gaat.         

Bekijk de persoonstypen voor Zwemtrainer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Zwemtrainer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Zwemtrainer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Zwemtrainer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Zwemtrainer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Zwemtrainer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Zwemtrainer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Zwemtrainer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Zwemtrainer iets voor je?

Zou je graag Zwemtrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Zwemtrainer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Zwemtrainer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar