U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Alfahulp

Alfahulp worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een alfahulp? Lees de functieomschrijving.

Een Alfahulp voert huishoudelijke werkzaamheden uit bij ouderen die voor langere tijd ziek zijn. De werkzaamheden bestaan uit bijvoorbeeld schoonmaakwerk, ramen lappen en poetsen. De werkzaamheden die gedaan moeten worden hangen af van de cliënt. De ene cliënt kan wat meer of minder zelf doen dan een ander. De werkzaamheden worden dus in overleg met de client bepaald. De huishoudelijke werkzaamheden moeten binnen een vooraf vastgestelde tijd gebeuren. Een Alfahulp bespreekt met de oudere of zieke hoe het met hem/haar gaat en of het nog goed gaat. De oudere of zieke mensen hebben vaak met weinig mensen contact, daarom is het voor een Alfahulp belangrijk om aandacht te hebben voor de cliënt. Een Alfahulp heeft ook in de gaten wanneer het met de cliënt slechter gaat, zodat meteen ingegrepen kan worden.

De Alpfahulp doet de huishoudelijke taken alleen en werkt  dus zelfstandig. Daarnaast draagt een Alfahulp verantwoordelijkheid ten opzichte van de cliënt in die zin dat hij er op toeziet hoe de situatie van de cliënt is. Een Alfahulp kan werken via een thuiszorginstelling. Via deze instelling krijgt een Alfahulp cliënten toegewezen, waarbij dan een of meerdere keren per week wordt schoongemaakt. Als er problemen zijn tussen cliënt en Alfahulp, kan de thuiszorginstelling bemiddelen.

Mensen vonden ons op: Job Alfahulp, Baan Alfahulp, Alfahulp Worden, Functie-eisen Alfahulp, Verantwoordelijkheden Alfahulp, Functieprofiel Alfahulp, Wat doet een Alfahulp, Werken als Alfahulp.

Alfahulp worden: Opleiding tot alfahulp

Voor dit werk hoeft geen specifieke opleiding gevolgd te worden. Dit werk is goed te doen als (studenten)bijbaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Alfahulp, Alfahulp Worden, Opleidingsniveau Alfahulp, Scholing Alfahulp, Studie Alfahulp, Bijscholing Alfahulp, Omscholing Alfahulp.

Organisaties waar een alfahulp doorgaans werkzaam is

Een Alfahulp kan werkzaam zijn binnen een thuiszorginstelling of door een cliënt worden benaderd. Winst maken is geen doelstelling. De werkzaamheden worden verricht in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Alfahulp, Alfahulp Worden, Opleidingsniveau Alfahulp, Scholing Alfahulp, Studie Alfahulp, Bijscholing Alfahulp, Omscholing Alfahulp.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden alfahulp

Het arbeidsvoorwaarden voor Alfahulpen zijn niet vastgelegd in een CAO. Het minimale uurtarief komt overeen met de uurlonen die vastgesteld zijn in de Wet Minimumloon.

Een 15-jarige verdient €422,30 bruto per maand, jongeren van 23 jaar en ouder verdienen €1407,60 bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Alfahulp, Loon Alfahulp, Wat verdien je als Alfahulp, Salarisschaal Alfahulp, Salarisindicatie Alfahulp, Bonus Alfahulp, CAO Alfahulp, Brutoloon Alfahulp, Nettoloon Alfahulp, Vakantiedagen Alfahulp, Pensioen Alfahulp.

Competenties, skills & vaardigheden alfahulp

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Sociabiliteit
 • Accuratesse
 • Onafhankelijkheid
 • Luisteren
 • Kennis van schoonmaakartikelen
 • Kaartlezen
Mensen vonden ons op: Kennis Alfahulp, Vaardigheden Alfahulp, Attitude Alfahulp, Kwalificaties Alfahulp, Competentieprofiel Alfahulp.

Boeken voor het beroep alfahulp

Wil je meer weten over het beroep alfahulp? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je alfahulp bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken alfahulp te komen.

Die Gedichte Des 'Alkama Alfahl. Mit Anmerkungen Herausgegeben | Albert Socin

Engels | Paperback | 9781117302928 | 78 pagina's

This is a pre-1923 historical reproduction that was curated for quality. Quality assurance was conducted on each of these books in an attempt to remove books with imperfections introduced by the digitization process. Though we have made best efforts - the...

Die Gedichte Des Alkama Alfahl | Albert Socin

Duitstalig | Paperback | 9783743389182 | 78 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Alfahulp, Alfahulp ebooks, boek Alfahulp.

Persoonstypen alfahulp

Een Alfahulp is zorgzaam, warm en betrokkken naar andere mensen, in dit geval ouderen en zieken. Hij heeft een groot inlevingsvermogen en weet goed te achterhalen wat mensen nodig hebben (Gever). Een Alfahulp heeft hiernaast ook eigenschappen van een succesvolle werker. Een succesvolle werker kenmerkt zich door een energieke instelling, optimisme, zelfverzekerdheid en doelgericht  werken (Succesvolle werker). Deze eigenschappen komen bij een Alfahulp tot uiting in de hoeveelheid schoonmaakwerk die hij uitvoert en het sociale karakter van het bezoek aan de oudere.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Alfahulp, Karakter Alfahulp.

Netwerk alfahulp

Een Alfahulp doet huishoudelijk werk bij de cliënt thuis en heeft eventueel contact met medewerkers van een thuiszorginstelling over bijvoorbeeld motivatie om het werk uit te voeren en de situatie van de cliënt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Alfahulp, Medewerkers Alfahulp.

Is het beroep alfahulp iets voor jou?

Zou je graag alfahulp willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als alfahulp bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Alfahulp, beroepskeuzetest Alfahulp, beroep Alfahulp kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden alfahulp

Vanuit de functie van Alfahulp kan je doorgroeien naar een functie in de verzorging of verpleging.

Er is veel vraag naar Alfahulpen, omdat het aantal ouderen de komend tijd toe zal nemen.

Arbeidsmarktperspectief score alfahulp

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep alfahulp. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Alfahulp, Promotie mogelijkheden Alfahulp, Carriere Alfahulp.

Solliciteren op de functie alfahulp

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als alfahulp dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor alfahulp belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als alfahulp. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Alfahulp, CV Alfahulp, sollicitatie Alfahulp.

Interviews met alfahulp

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen alfahulp

Vacatures alfahulp

Op zoek naar een nieuwe baan als Alfahulp? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Alfahulp. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Alfahulp voert huishoudelijke werkzaamheden uit bij ouderen die voor langere tijd ziek zijn. De werkzaamheden bestaan uit bijvoorbeeld schoonmaakwerk, ramen lappen en poetsen. De werkzaamheden die gedaan moeten worden hangen af van de cliënt.

Beoordeling Alfahulp

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Alfahulp' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Alfahulp

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Krijg je ww of ziektewet recht op Alpha hulp of moet jj inschrijven bij kvk en facturen uitschrijven???

Door: Brigitte van Deursen.

Reageer op dit beroep