Alfahulp Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Alfahulp? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep alfahulp. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je alfahulp wordt.

 

Wat is een Alfahulp?

Een Alfahulp voert huishoudelijke werkzaamheden uit bij ouderen die voor langere tijd ziek zijn. De werkzaamheden bestaan uit bijvoorbeeld schoonmaakwerk, ramen lappen en poetsen. De werkzaamheden die gedaan moeten worden hangen af van de cliënt. De ene cliënt kan wat meer of minder zelf doen dan een ander. De werkzaamheden worden dus in overleg met de client bepaald. De huishoudelijke werkzaamheden moeten binnen een vooraf vastgestelde tijd gebeuren. Een Alfahulp bespreekt met de oudere of zieke hoe het met hem/haar gaat en of het nog goed gaat. De oudere of zieke mensen hebben vaak met weinig mensen contact, daarom is het voor een Alfahulp belangrijk om aandacht te hebben voor de cliënt. Een Alfahulp heeft ook in de gaten wanneer het met de cliënt slechter gaat, zodat meteen ingegrepen kan worden.

De Alpfahulp doet de huishoudelijke taken alleen en werkt  dus zelfstandig. Daarnaast draagt een Alfahulp verantwoordelijkheid ten opzichte van de cliënt in die zin dat hij er op toeziet hoe de situatie van de cliënt is. Een Alfahulp kan werken via een thuiszorginstelling. Via deze instelling krijgt een Alfahulp cliënten toegewezen, waarbij dan een of meerdere keren per week wordt schoongemaakt. Als er problemen zijn tussen cliënt en Alfahulp, kan de thuiszorginstelling bemiddelen.Wil je werken als Alfahulp?

Werk je al als Alfahulp en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Alfahulp worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Alfahulp, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Alfahulp in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Cliënten
  • Thuishulp
  • Alfahulp

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €422 tot €1407

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

61


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Alfahulp

Wat verdient een Alfahulp?

Het arbeidsvoorwaarden voor Alfahulpen zijn niet vastgelegd in een CAO. Het minimale uurtarief komt overeen met de uurlonen die vastgesteld zijn in de Wet Minimumloon.

Een 15-jarige verdient €422,30 bruto per maand, jongeren van 23 jaar en ouder verdienen €1407,60 bruto per maand.

Salarisschaal Alfahulp

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Alfahulp

Op zoek naar een nieuwe baan als Alfahulp? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Alfahulp. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Alfahulp vacatures

Huishoudelijke hulp
Jobbird
Ben jij op zoek naar een zelfstandige baan waarbij je zelf je werktijden kan bepalen? Kom dan werken als huishoudelijk medewerker bij Royal Topzorg Wij zijn in Utrecht, Vleuten, De …
Huishoudelijke hulp
Jobbird
Ben jij op zoek naar een zelfstandige baan waarbij je zelf je werktijden kan bepalen? Kom dan werken als huishoudelijk medewerker bij Royal Topzorg Wij zijn in Den Haag op …
Huishoudelijke hulp
Jobbird
Ben jij op zoek naar een zelfstandige baan waarbij je zelf je werktijden kan bepalen? Kom dan werken als huishoudelijk medewerker bij Royal Topzorg Wij zijn in Zoetermeer op zoek …
Huishoudelijke hulp voor ouderen in Bergen op Zoom
UWassistent
UWassistent zoekt een huishoudelijke hulp in Bergen op Zoom! Wie zijn wij? UWassistent levert persoonlijke dienstverlening op maat. We helpen op die manier ouderen en andere hulpbehoevenden om op een …
Huishoudelijke hulp voor ouderen in Lelystad
UWassistent
UWassistent zoekt een huishoudelijke hulp in Lelystad! Wie zijn wij? UWassistent levert persoonlijke dienstverlening op maat. We helpen op die manier ouderen en andere hulpbehoevenden om op een fijne manier …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Alfahulp

Wat is de toekomst van Alfahulp?

Vanuit de functie van Alfahulp kan je doorgroeien naar een functie in de verzorging of verpleging.

Er is veel vraag naar Alfahulpen, omdat het aantal ouderen de komend tijd toe zal nemen.

Huidige aantal vacatures

61


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Alfahulp worden: Opleidingen tot Alfahulp

Wil je alfahulp worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Alfahulp? 

Voor dit werk hoeft geen specifieke opleiding gevolgd te worden. Dit werk is goed te doen als (studenten)bijbaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Alfahulp

Er zijn geen opleidingen Alfahulp aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Alfahulp in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Netwerk Alfahulp

Met wie werkt een Alfahulp samen? 

Een Alfahulp doet huishoudelijk werk bij de cliënt thuis en heeft eventueel contact met medewerkers van een thuiszorginstelling over bijvoorbeeld motivatie om het werk uit te voeren en de situatie van de cliënt.


  • Cliënten
  • Thuishulp
  • Alfahulp
Alfahulp


Organisaties waar een Alfahulp werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Alfahulp meestal werkt.

Waar werkt een Alfahulp?

Een Alfahulp kan werkzaam zijn binnen een thuiszorginstelling of door een cliënt worden benaderd. Winst maken is geen doelstelling. De werkzaamheden worden verricht in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Alfahulp

Waar kun je het beste werken als Alfahulp? Hieronder vind je de best door de Alfahulp beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Alfahulp.

Competenties, Skills en Vaardigheden Alfahulp:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Alfahulp.

Welke competenties heeft een Alfahulp nodig?

Een Alfahulp heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Alfahulp

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Alfahulp passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Alfahulp nodig? 

Een Alfahulp is zorgzaam, warm en betrokkken naar andere mensen, in dit geval ouderen en zieken. Hij heeft een groot inlevingsvermogen en weet goed te achterhalen wat mensen nodig hebben (Gever). Een Alfahulp heeft hiernaast ook eigenschappen van een succesvolle werker. Een succesvolle werker kenmerkt zich door een energieke instelling, optimisme, zelfverzekerdheid en doelgericht  werken (Succesvolle werker). Deze eigenschappen komen bij een Alfahulp tot uiting in de hoeveelheid schoonmaakwerk die hij uitvoert en het sociale karakter van het bezoek aan de oudere.

Bekijk de persoonstypen voor Alfahulp


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Alfahulp

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Alfahulp

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Alfahulp

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Alfahulp

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Alfahulp dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Alfahulp belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Alfahulp. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Alfahulp iets voor je?

Zou je graag Alfahulp willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Alfahulp bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Alfahulp

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar