Alfahulp Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Alfahulp? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep alfahulp. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je alfahulp wordt.

 

Wat is een Alfahulp?

Een Alfahulp voert huishoudelijke werkzaamheden uit bij ouderen die voor langere tijd ziek zijn. De werkzaamheden bestaan uit bijvoorbeeld schoonmaakwerk, ramen lappen en poetsen. De werkzaamheden die gedaan moeten worden hangen af van de cliënt. De ene cliënt kan wat meer of minder zelf doen dan een ander. De werkzaamheden worden dus in overleg met de client bepaald. De huishoudelijke werkzaamheden moeten binnen een vooraf vastgestelde tijd gebeuren. Een Alfahulp bespreekt met de oudere of zieke hoe het met hem/haar gaat en of het nog goed gaat. De oudere of zieke mensen hebben vaak met weinig mensen contact, daarom is het voor een Alfahulp belangrijk om aandacht te hebben voor de cliënt. Een Alfahulp heeft ook in de gaten wanneer het met de cliënt slechter gaat, zodat meteen ingegrepen kan worden.

De Alpfahulp doet de huishoudelijke taken alleen en werkt  dus zelfstandig. Daarnaast draagt een Alfahulp verantwoordelijkheid ten opzichte van de cliënt in die zin dat hij er op toeziet hoe de situatie van de cliënt is. Een Alfahulp kan werken via een thuiszorginstelling. Via deze instelling krijgt een Alfahulp cliënten toegewezen, waarbij dan een of meerdere keren per week wordt schoongemaakt. Als er problemen zijn tussen cliënt en Alfahulp, kan de thuiszorginstelling bemiddelen.Wil je werken als Alfahulp?

Werk je al als Alfahulp en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Alfahulp worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Alfahulp, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Alfahulp in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Cliënten
  • Thuishulp
  • Alfahulp

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €422 tot €1407

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

25


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Alfahulp

Wat verdient een Alfahulp?

Het arbeidsvoorwaarden voor Alfahulpen zijn niet vastgelegd in een CAO. Het minimale uurtarief komt overeen met de uurlonen die vastgesteld zijn in de Wet Minimumloon.

Een 15-jarige verdient €422,30 bruto per maand, jongeren van 23 jaar en ouder verdienen €1407,60 bruto per maand.

Salarisschaal Alfahulp

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Alfahulp

Op zoek naar een nieuwe baan als Alfahulp? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Alfahulp. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Alfahulp vacatures

Vacature Teamleid(st)er Huishoudelijke Hulp
In 't Maasland" Bureau voor Werving en Selectie
Interzorg Thuiszorg, met vestigingen in Oss en Nijmegen, biedt thuiszorg aan meer dan . cliënten in de regio Oss, Uden, Veghel, Rosmalen, Nijmegen en Wijchen. Thuiszorg die bestaat uit hulp …
Vacature Huishoudelijke Hulp ZZP'er
Centrum Zorg en Welzijn B.V.
Centrum Zorg en Welzijn B.V. zoekt een Huishoudelijke Hulp ZZP'er te Den Haag MBO geplaatst op 10-01-2021 Huishoudelijke Hulp ZZP'er Functieomschrijving: Anderen helpen is het liefste wat je doet. Voor …
Vacature Huishoudelijke Hulp Zwartewaterland
PGVZ Kampen
PGVZ - Kampen zoekt een Huishoudelijke Hulp Zwartewaterland te Kampen VMBO / MAVO geplaatst op 10-01-2021 Huishoudelijke hulp Zwartewaterland Ben je actief, betrokken en professioneel en is goede zorg voor …
Vacature Huishoudelijke Hulp
Algemeen Thuiszorgbureau Zoetermeer
Algemeen Thuiszorgbureau - Zoetermeer zoekt een Huishoudelijke Hulp te Zoetermeer LBO geplaatst op 30-12-2020 Huishoudelijke Hulp Functieomschrijving: Vind jij flexibiliteit belangrijk in de werk en deel je graag je eigen …
Vacature Huishoudelijke Hulp
Algemeen Thuiszorgbureau Den Haag
Algemeen Thuiszorgbureau - Den Haag zoekt een Huishoudelijke Hulp te Den Haag LBO geplaatst op 30-12-2020 Huishoudelijke Hulp Functieomschrijving: Vind jij flexibiliteit belangrijk in de werk en deel je graag …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Alfahulp

Wat is de toekomst van Alfahulp?

Vanuit de functie van Alfahulp kan je doorgroeien naar een functie in de verzorging of verpleging.

Er is veel vraag naar Alfahulpen, omdat het aantal ouderen de komend tijd toe zal nemen.

Huidige aantal vacatures

25


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Alfahulp worden: Opleidingen tot Alfahulp

Wil je Alfahulp worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Alfahulp.

Hoe word je een Alfahulp? 

Voor dit werk hoeft geen specifieke opleiding gevolgd te worden. Dit werk is goed te doen als (studenten)bijbaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Alfahulp

Er zijn geen opleidingen Alfahulp aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Alfahulp in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Alfahulp

Als je Alfahulp wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Alfahulp zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Alfahulp

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Alfahulp?

Competenties en Vaardigheden Alfahulp

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Alfahulp nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Alfahulp nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Alfahulp

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Alfahulp

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Alfahulp. Als Alfahulp wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Alfahulp:


zie volledige beschrijving persoonstype Alfahulp

Vakkennis voor een Alfahulp

Het is voor een Alfahulp ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Alfahulp zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Alfahulp


Werkervaring Alfahulp

Het is voor een startend Alfahulp die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Alfahulp is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Interieurverzorger .

Iets anders leren?

Is Alfahulp het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Alfahulp

Met wie werkt een Alfahulp samen? 

Een Alfahulp doet huishoudelijk werk bij de cliënt thuis en heeft eventueel contact met medewerkers van een thuiszorginstelling over bijvoorbeeld motivatie om het werk uit te voeren en de situatie van de cliënt.


  • Cliënten
  • Thuishulp
  • Alfahulp
Alfahulp


Organisaties waar een Alfahulp werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Alfahulp meestal werkt.

Waar werkt een Alfahulp?

Een Alfahulp kan werkzaam zijn binnen een thuiszorginstelling of door een cliënt worden benaderd. Winst maken is geen doelstelling. De werkzaamheden worden verricht in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Alfahulp

Waar kun je het beste werken als Alfahulp? Hieronder vind je de best door de Alfahulp beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Alfahulp.

Competenties, Skills en Vaardigheden Alfahulp:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Alfahulp.

Welke competenties heeft een Alfahulp nodig?

Een Alfahulp heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Alfahulp

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Alfahulp passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Alfahulp nodig? 

Een Alfahulp is zorgzaam, warm en betrokkken naar andere mensen, in dit geval ouderen en zieken. Hij heeft een groot inlevingsvermogen en weet goed te achterhalen wat mensen nodig hebben (Gever). Een Alfahulp heeft hiernaast ook eigenschappen van een succesvolle werker. Een succesvolle werker kenmerkt zich door een energieke instelling, optimisme, zelfverzekerdheid en doelgericht  werken (Succesvolle werker). Deze eigenschappen komen bij een Alfahulp tot uiting in de hoeveelheid schoonmaakwerk die hij uitvoert en het sociale karakter van het bezoek aan de oudere.

Bekijk de persoonstypen voor Alfahulp


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Alfahulp

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Alfahulp

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Alfahulp

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Alfahulp

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Alfahulp dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Alfahulp belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Alfahulp. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Alfahulp iets voor je?

Zou je graag Alfahulp willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Alfahulp bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Alfahulp?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Alfahulp

Vacature Huishoudelijke Hulp
Stichting HVP Zorg
Stichting HVP Zorg zoekt een Huishoudelijke Hulp te VMBO / MAVO geplaatst op 22-12-2020 Huishoudelijke Hulp Westland, Leidschenveen & Ypenburg Voor omgeving Westland, Leidscheveen & Ypenburg zijn wij opzoek naar …
Vacature Huishoudelijke Hulp
Algemeen Thuiszorgbureau Leiden
Algemeen Thuiszorgbureau - Leiden zoekt een Huishoudelijke Hulp te Leiden LBO geplaatst op 23-12-2020 Huishoudelijke Hulp Functieomschrijving: Vind jij flexibiliteit belangrijk in de werk en deel je graag je eigen …
Vacature Huishoudelijke Hulp Waalwijk e.o.
Nuevo B.V.
Nuevo B.V. zoekt een Huishoudelijke Hulp Waalwijk e.o. te Waalwijk VMBO / MAVO geplaatst op 23-12-2020 Huishoudelijke Hulp in Waalwijk e.o. Als huishoudelijke hulp kom je bij cliënten thuis die …
Vacature Huishoudelijke Hulp
Zorggroep Maas & Waal Alde Steeg
Zorggroep Maas & Waal - Alde Steeg zoekt een Huishoudelijke Hulp te MBO geplaatst op 10-12-2020 Huishoudelijke hulp – Gemeente Beuningen Geef jij kleur? Zorg jij graag voor orde en …
Vacature Huishoudelijke Hulp
Zorggroep Maas & Waal De Hulsen
Zorggroep Maas & Waal - De Hulsen zoekt een Huishoudelijke Hulp te VMBO / MAVO geplaatst op 10-12-2020 Huishoudelijke hulp – Gemeente West Maas en Waal Facilitair Gemeente West Maas …

Actuele blogposts


reacties op Alfahulp

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar