U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Arrangeur

Arrangeur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een arrangeur ? Lees de functieomschrijving.

Als arrangeur bewerk je een bestaand stuk muziek of een bepaalde compositie voor een ander doel. Je bewerkt het voor een bepaalde stijl of een bepaalde gelegenheid. Het nieuwe muziekstuk of de nieuwe compositie die hieruit ontstaat wordt een arrangement genoemd. De meeste composities worden door een arrangeur zelf gemaakt en georkestreerd. Een arrangeur is vaak ook aanwezig tijdens de opnames in de studio. Als arrangeur vervul je tijdens het opnemen van een compositite ook de rol van een producent.

 

 

Mensen vonden ons op: Job Arrangeur , Baan Arrangeur , Arrangeur Worden, Functie-eisen Arrangeur , Verantwoordelijkheden Arrangeur , Functieprofiel Arrangeur , Wat doet een Arrangeur , Werken als Arrangeur .

Arrangeur worden: Opleiding tot arrangeur

Als arrangeur is het wenselijk dat je kennis hebt van bijvoorbeeld harmonieleer, instrumentatie en orkestratie. Een muzikale opleiding is als arrangeur dus wenselijk. Verder zijn er verschillende cursussen, zoals een cursus arrangeren, waardoor een arrangeur zijn vaardigheden verder kan ontwikkeln.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Arrangeur , Arrangeur Worden, Opleidingsniveau Arrangeur , Scholing Arrangeur , Studie Arrangeur , Bijscholing Arrangeur , Omscholing Arrangeur .

Organisaties waar een arrangeur doorgaans werkzaam is

Als arrangeur is je doel om geld te verdienen met het schrijven van muziekstukken. Je bent daarom werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Arrangeur , Arrangeur Worden, Opleidingsniveau Arrangeur , Scholing Arrangeur , Studie Arrangeur , Bijscholing Arrangeur , Omscholing Arrangeur .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden arrangeur

Het salaris van een arrangeur is geen vast salaris per maand. Een arrangeur krijgt vaak per compositie betaald. Het salaris van een arrangeur is daarom afhankelijk van het aantal composities en stukken dat een arrangeur produceert en van het bedrijf waarvoor de arrangeur werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Arrangeur , Loon Arrangeur , Wat verdien je als Arrangeur , Salarisschaal Arrangeur , Salarisindicatie Arrangeur , Bonus Arrangeur , CAO Arrangeur , Brutoloon Arrangeur , Nettoloon Arrangeur , Vakantiedagen Arrangeur , Pensioen Arrangeur .

Competenties, skills & vaardigheden arrangeur

 • Samenwerken
 • Ambitie
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Arrangeur , Vaardigheden Arrangeur , Attitude Arrangeur , Kwalificaties Arrangeur , Competentieprofiel Arrangeur .

Boeken voor het beroep arrangeur

Wil je meer weten over het beroep arrangeur ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je arrangeur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken arrangeur te komen.

Rogier van Otterloo | John van Markwijk

Arrangeur, componist, orkestleider (Metropole Orkest) - Nederlands | Hardcover | 9789082394610 | 160 pagina's

Rogier van Otterloo (1941-1988) heeft in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw een unieke positie ingenomen in de Nederlandse muziekwereld. Hij heeft vooral naam gemaakt als componist van de filmmuziek van Turks Fruit en Soldaat van Oranje en al...

Arrangement & Orchestration | Bernhard G. Hofmann

Das A & O für Arrangeure und alle, die es werden möchte - Duitstalig | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9783933136145 | 320 pagina's

BOOKS ON MUSIC...

Grenzgänger, Pfadfinder, Arrangeure | Verlag Bertelsmann Stiftung

Mittlerorganisationen zwischen Unternehmen und Gemeinwohlorganisationen - Duitstalig | E-book | 9783867932028

In den vergangenen zehn Jahren sind in Deutschland Organisationen entstanden, die zwischen Wirtschaftsunternehmen und gemeinnützigen Institutionen vermitteln. Freiwilligenagenturen, Bürgerstiftungen und andere Netzwerk-Organisationen sowie auch gewerblich...

Mensen vonden ons op: boeken voor Arrangeur , Arrangeur ebooks, boek Arrangeur .

Persoonstypen arrangeur

Als arrangeur moet je goed kunnen luisteren en moet je de juiste dingen samen kunnen brengen. Je moet gevoelig, warm en scherpzinnig zijn en een ongekende passie hebben voor muziek (Romanticus).

Verder moet je als arrangeur heel wat in je mars hebben om echt door te breken. Je moet daarom energiek, optimistisch en doelgericht te werk gaan (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Arrangeur , Karakter Arrangeur .

Netwerk arrangeur

Als arrangeur arrangeer je stukken voor klanten. Klanten vragen je om een bepaalde compositite te maken voor een bepaalde gelegenheid. Voor het ontwikkelen van een compositie heb je als arrangeur vaak de medewerking van verschillende muzikanten nodig.

Mensen vonden ons op: Collega’s Arrangeur , Medewerkers Arrangeur .

Is het beroep arrangeur iets voor jou?

Zou je graag arrangeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als arrangeur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Arrangeur , beroepskeuzetest Arrangeur , beroep Arrangeur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden arrangeur

Er zijn in Nederland niet veel vacatures beschikbaar voor een arrangeur. Je komt als arrangeur te werken in een zeer specialistische sector en het aantal vacatures is beperkt.

Verder heb je als arrangeur ook niet bijster veel doorgroeimogelijkheden. Je moet als arrangeur proberen een doorbraak te creëren waardoor je veel bekenheid verwerft en meer gevraagd zal worden om compositie of andere muziekstukken te schrijven.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Arrangeur , Promotie mogelijkheden Arrangeur , Carriere Arrangeur .

Solliciteren op de functie arrangeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als arrangeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor arrangeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als arrangeur . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Arrangeur , CV Arrangeur , sollicitatie Arrangeur .

Interviews met arrangeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen arrangeur

Vacatures arrangeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Arrangeur ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Arrangeur . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als arrangeur bewerk je een bestaand stuk muziek of een bepaalde compositie voor een ander doel. Je bewerkt het voor een bepaalde stijl of een bepaalde gelegenheid. Het nieuwe muziekstuk of de nieuwe compositie die hieruit ontstaat wordt een arrangement genoemd.

Beoordeling Arrangeur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Arrangeur ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Arrangeur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep