U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bedrijfsadviseur

Bedrijfsadviseur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bedrijfsadviseur? Lees de functieomschrijving.

Een Bedrijfsadviseur geeft advies en handelt vraagstukken af voor organisaties. Deze vraagstukken kunnen over allerlei onderwerpen gaan. Ze kunnen  bijvoorbeeld financieel van aard zijn, over het personeel van de organisatie gaan of betrekking hebben op de strategie van een organisatie. Het afhandelen van vraagstukken komt in feite neer op het analyseren van een probleem c.q. vraagstuk om hier vervolgens advies over te geven. Advies over hoe de desbetreffende organisatie het beste met het vraagstuk om kan gaan. Naast het analyseren en adviseren begeleidt de bedrijfsadviseur de organisatie vaak ook gedurende het proces om het vraagstuk op te lossen. Een Bedrijfsadviseur is doorgaans in dienst van een adviesbureau en werkt vaak op opdracht basis voor een organisatie. Dit betekent dat als een bedrijf een probleem heeft dat ze niet zelf op kunnen lossen, ze een adviesbureau inhuren die vervolgens de Bedrijfsadviseur naar het bedrijf toe stuurt om het probleem op te lossen. Veel voorkomende gebieden waar Bedrijfsadviseurs in werken zijn: arbeidsrecht, organisatiekunde, en strategiebepaling. De reden dat Bedrijfsadviseurs ingehuurd worden, is dat veel organisaties niet zelf de kennis in huis hebben om een bepaald vraagstuk intern op te lossen. Soms is het wenselijk om een nieuwe blik van buiten bij het vraagstuk te betrekken.

 

Mensen vonden ons op: Job Bedrijfsadviseur, Baan Bedrijfsadviseur, Bedrijfsadviseur Worden, Functie-eisen Bedrijfsadviseur, Verantwoordelijkheden Bedrijfsadviseur, Functieprofiel Bedrijfsadviseur, Wat doet een Bedrijfsadviseur, Werken als Bedrijfsadviseur.

Bedrijfsadviseur worden: Opleiding tot bedrijfsadviseur

Om complexe vraagstukken en problemen op te lossen dient een Bedrijfsadviseur hoog opgeleid te zijn. Dit betekent in de praktijk dat een Bedrijfsadviseur minimaal een HBO studie afgemaakt dient te hebben. De exacte opleiding van de Bedrijfsadviseur is afhankelijk van het vakgebeid van de adviseur. Voor een Bedrijfsadviseur die zich wil specialiseren in arbeidsrecht is bijvoorbeeld een rechtenstudie wenselijk dan wel noodzakelijk. Als een bedrijfsadviseur advies geeft over hoe organisaties met hun communicatie om moeten gaan, dan is een communicatie opleiding van toepassing.

Er zijn ook enkele algemene opleidingen die opleiden tot Bedrijfsadviseur. Opleidingen zoals Organisatiekunde (HBO) en Bedrijfswetenschappen (WO) bijvoorbeeld. 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bedrijfsadviseur, Bedrijfsadviseur Worden, Opleidingsniveau Bedrijfsadviseur, Scholing Bedrijfsadviseur, Studie Bedrijfsadviseur, Bijscholing Bedrijfsadviseur, Omscholing Bedrijfsadviseur.

Organisaties waar een bedrijfsadviseur doorgaans werkzaam is

Een Bedrijfsadviseur is meestal in dienst van een adviesbureau. Adviesbureaus zijn profit instellingen. Het kan echter voorkomen dat een Bedrijfsadviseur een vraagstuk dient op te lossen voor een non profit organisatie. De Bedrijfsadviseur is dan nog wel steeds in dienst van het adviesbureau. 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bedrijfsadviseur, Bedrijfsadviseur Worden, Opleidingsniveau Bedrijfsadviseur, Scholing Bedrijfsadviseur, Studie Bedrijfsadviseur, Bijscholing Bedrijfsadviseur, Omscholing Bedrijfsadviseur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bedrijfsadviseur

Een beginnend Bedrijfsadviseur verdient circa 2500 euro per maand afhankelijk van de organisatie waar de adviseur in dienst is. Dit bedrag kan echter snel omhoog gaan als de Bedrijfsadviseur meer ervaring en expertise heeft opgebouwd. Het maandsalaris kan dan oplopen tot circa 8000 euro per maand. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de bedrijfsadviseur in dienst is. Veel voorkomende secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een auto van de zaak (een Bedrijfsadviseur reist doorgaans veel), vakantiedagen en een maaltijdvergoeding.

 

 

 

 

Mensen vonden ons op: Salaris Bedrijfsadviseur, Loon Bedrijfsadviseur, Wat verdien je als Bedrijfsadviseur, Salarisschaal Bedrijfsadviseur, Salarisindicatie Bedrijfsadviseur, Bonus Bedrijfsadviseur, CAO Bedrijfsadviseur, Brutoloon Bedrijfsadviseur, Nettoloon Bedrijfsadviseur, Vakantiedagen Bedrijfsadviseur, Pensioen Bedrijfsadviseur.

Competenties, skills & vaardigheden bedrijfsadviseur

 • Analytisch
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Bedrijfsadviseur, Vaardigheden Bedrijfsadviseur, Attitude Bedrijfsadviseur, Kwalificaties Bedrijfsadviseur, Competentieprofiel Bedrijfsadviseur.

Boeken voor het beroep bedrijfsadviseur

Wil je meer weten over het beroep bedrijfsadviseur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bedrijfsadviseur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bedrijfsadviseur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Bedrijfsadviseur, Bedrijfsadviseur ebooks, boek Bedrijfsadviseur.

Persoonstypen bedrijfsadviseur

Het persoonstype dat het allerbeste past bij een Bedrijfsadviseur is de waarnemer. Een waarnemer is onderzoekend, intellectueel, objectief en onafhankelijk. Dit zijn allemaal belangrijke kenmerken van de Bedrijfsadviseur. Een Bedrijfsadviseur moet ergens binnen kunnen stappen en objectief naar een vraagstuk kunnen kijken. Een Bedrijfsadviseur moet slim en analytisch zijn, op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op zijn of haar vakgebied en kritisch durven te zijn. Daarnaast moet een Bedrijfsadviseur geen negen tot vijf mentaliteit hebben. Het is belangrijk om een project van begin tot eind af te kunnen maken en doelgericht en efficiënt te werk te gaan. Eigenschappen die overeenkomen met die van een succesvolle werker

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bedrijfsadviseur, Karakter Bedrijfsadviseur.

Netwerk bedrijfsadviseur

Een Bedrijfsadviseur werkt doorgaans alleen. Dit betekent dat de Bedrijfsadviseur in zijn eentje verantwoordelijk is voor een project van een organisatie. De Bedrijfsadviseur geeft advies, begeleidt het project en rapporteert vervolgens aan zijn of haar leidinggevende. Een Bedrijfsadviseur heeft veel extern contact met de klanten (de organisaties die de Bedrijfsadviseur inhuren). Bij sommige grotere projecten zijn meerdere adviseurs betrokken. Dan werkt de Bedrijfsadviseur met enkele andere collega bedrijfsadviseurs gezamenlijk aan een project. 

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Bedrijfsadviseur, Medewerkers Bedrijfsadviseur.

Is het beroep bedrijfsadviseur iets voor jou?

Zou je graag bedrijfsadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bedrijfsadviseur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bedrijfsadviseur, beroepskeuzetest Bedrijfsadviseur, beroep Bedrijfsadviseur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bedrijfsadviseur

Een succesvol Bedrijfsadviseur worden is geen gemakkelijke opgave. Allereerst moet er een HBO of WO studie voltooid worden en vervolgens dient er een plek bemachtigd te worden bij een adviesbureau. Omdat het werk van een Bedrijfsadviseur complex en veeleisend kan zijn, verwachten de adviesbureaus van de startende Bedrijfsadviseurs vaak meer dan alleen een diploma. Zo moet de afgestudeerde vaak aan kunnen tonen bepaalde nevenfuncties gedaan te hebben tijdens de studententijd. Hierbij valt te denken aan commissies en besturen. Het werk van een Bedrijfsadviseur betaalt doorgaans goed en er zijn veel aanmeldingen voor de functies. Een succesvol Bedrijfsadviseur worden is dan ook niet makkelijk. Er zijn vaak veel gegadigden voor de startplekken. Als iemand eenmaal een Bedrijfsadviseur is, dan zijn de doorgroeimogelijkheden redelijk tot goed te noemen. Bij constante succesvolle afronding van projecten kan een Bedrijfsadviseur al snel meer verantwoordelijkheden krijgen. 

 

 

Arbeidsmarktperspectief score bedrijfsadviseur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bedrijfsadviseur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bedrijfsadviseur, Promotie mogelijkheden Bedrijfsadviseur, Carriere Bedrijfsadviseur.

Solliciteren op de functie bedrijfsadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bedrijfsadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bedrijfsadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bedrijfsadviseur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bedrijfsadviseur, CV Bedrijfsadviseur, sollicitatie Bedrijfsadviseur.

Interviews met bedrijfsadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bedrijfsadviseur

Vacatures bedrijfsadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Bedrijfsadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bedrijfsadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Bedrijfsadviseur geeft advies en handelt vraagstukken af voor organisaties. Deze vraagstukken kunnen over allerlei onderwerpen gaan. Ze kunnen  bijvoorbeeld financieel van aard zijn, over het personeel van de organisatie gaan of betrekking hebben op de strategie van een organisatie.

Beoordeling Bedrijfsadviseur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bedrijfsadviseur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bedrijfsadviseur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

De schrijver van deze tekst is in ieder geval niet goed opgeleid. Een tekst vol met storende taalfouten.

Door: Paul

Reageer op dit beroep