Bedrijfsadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bedrijfsadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bedrijfsadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bedrijfsadviseur wordt.

 

Wat is een Bedrijfsadviseur?

Een Bedrijfsadviseur geeft advies en handelt vraagstukken af voor organisaties. Deze vraagstukken kunnen over allerlei onderwerpen gaan. Ze kunnen  bijvoorbeeld financieel van aard zijn, over het personeel van de organisatie gaan of betrekking hebben op de strategie van een organisatie. Het afhandelen van vraagstukken komt in feite neer op het analyseren van een probleem c.q. vraagstuk om hier vervolgens advies over te geven. Advies over hoe de desbetreffende organisatie het beste met het vraagstuk om kan gaan. Naast het analyseren en adviseren begeleidt de bedrijfsadviseur de organisatie vaak ook gedurende het proces om het vraagstuk op te lossen. Een Bedrijfsadviseur is doorgaans in dienst van een adviesbureau en werkt vaak op opdracht basis voor een organisatie. Dit betekent dat als een bedrijf een probleem heeft dat ze niet zelf op kunnen lossen, ze een adviesbureau inhuren die vervolgens de Bedrijfsadviseur naar het bedrijf toe stuurt om het probleem op te lossen. Veel voorkomende gebieden waar Bedrijfsadviseurs in werken zijn: arbeidsrecht, organisatiekunde, en strategiebepaling. De reden dat Bedrijfsadviseurs ingehuurd worden, is dat veel organisaties niet zelf de kennis in huis hebben om een bepaald vraagstuk intern op te lossen. Soms is het wenselijk om een nieuwe blik van buiten bij het vraagstuk te betrekken.

 

 
 
 


Wil je werken als Bedrijfsadviseur?

Werk je al als Bedrijfsadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bedrijfsadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bedrijfsadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bedrijfsadviseur in één oogopslag

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bedrijfsadviseur

Wat verdient een Bedrijfsadviseur?

Een beginnend Bedrijfsadviseur verdient circa 2500 euro per maand afhankelijk van de organisatie waar de adviseur in dienst is. Dit bedrag kan echter snel omhoog gaan als de Bedrijfsadviseur meer ervaring en expertise heeft opgebouwd. Het maandsalaris kan dan oplopen tot circa 8000 euro per maand. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de bedrijfsadviseur in dienst is. Veel voorkomende secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een auto van de zaak (een Bedrijfsadviseur reist doorgaans veel), vakantiedagen en een maaltijdvergoeding.

 

 

 

 

 
 
 

Salarisschaal Bedrijfsadviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Bedrijfsadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Bedrijfsadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bedrijfsadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bedrijfsadviseur vacatures

Vacature Allround Bedrijfsadviseur
De Eendracht
Zoek je een uitdagende baan waar je adviezen kunt geven aan verschillende ondernemers, waar je kunt onderhandelen met grote partijen maar waar je ook extra taken oppakt zoals het runnen
Vacature Strategisch adviseur Economie en Ontwikkeling
Gemeente Smallingerland
• Verbindende rol (intern en extern) rondom economische koers en doorontwikkeling economisch beleid. • Gesprekspartner inhoudelijk-strategische vraagstukken op snijvlak ambtelijk management en bestuur.
Vacature Bedrijfsadviseur
Boschland Accountants & Adviseurs
Boschland Accountants & Adviseurs zoekt een Bedrijfsadviseur te HBO geplaatst op 03-06-2020 Bedrijfsadviseur Agro – Hengelo Gld. Deze vacature is ter uitbreiding van het team van agrarische specialisten. Je bent …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bedrijfsadviseur

Wat is de toekomst van Bedrijfsadviseur?

Een succesvol Bedrijfsadviseur worden is geen gemakkelijke opgave. Allereerst moet er een HBO of WO studie voltooid worden en vervolgens dient er een plek bemachtigd te worden bij een adviesbureau. Omdat het werk van een Bedrijfsadviseur complex en veeleisend kan zijn, verwachten de adviesbureaus van de startende Bedrijfsadviseurs vaak meer dan alleen een diploma. Zo moet de afgestudeerde vaak aan kunnen tonen bepaalde nevenfuncties gedaan te hebben tijdens de studententijd. Hierbij valt te denken aan commissies en besturen. Het werk van een Bedrijfsadviseur betaalt doorgaans goed en er zijn veel aanmeldingen voor de functies. Een succesvol Bedrijfsadviseur worden is dan ook niet makkelijk. Er zijn vaak veel gegadigden voor de startplekken. Als iemand eenmaal een Bedrijfsadviseur is, dan zijn de doorgroeimogelijkheden redelijk tot goed te noemen. Bij constante succesvolle afronding van projecten kan een Bedrijfsadviseur al snel meer verantwoordelijkheden krijgen. 

 

 
 
 
 

Baankans Bedrijfsadviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Bedrijfsadviseur worden: Opleidingen tot Bedrijfsadviseur

Wil je Bedrijfsadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Bedrijfsadviseur.

Hoe word je een Bedrijfsadviseur? 

Om complexe vraagstukken en problemen op te lossen dient een Bedrijfsadviseur hoog opgeleid te zijn. Dit betekent in de praktijk dat een Bedrijfsadviseur minimaal een HBO studie afgemaakt dient te hebben. De exacte opleiding van de Bedrijfsadviseur is afhankelijk van het vakgebeid van de adviseur. Voor een Bedrijfsadviseur die zich wil specialiseren in arbeidsrecht is bijvoorbeeld een rechtenstudie wenselijk dan wel noodzakelijk. Als een bedrijfsadviseur advies geeft over hoe organisaties met hun communicatie om moeten gaan, dan is een communicatie opleiding van toepassing.

Er zijn ook enkele algemene opleidingen die opleiden tot Bedrijfsadviseur. Opleidingen zoals Organisatiekunde (HBO) en Bedrijfswetenschappen (WO) bijvoorbeeld. 

 

 
 
 

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Bedrijfsadviseur

Masterclass Bedrijfsadviseur (MKS)
Management Kompasgroep verzorgt maandelijks de Masterclass Bedrijfsadviseur (MKS). In deze masterclass leer je hoe jij samen met jouw klant zijn resultaten kunt verbeteren aan de hand van het ManagementKompasSysteem. Deze Masterclass is volledig …
Masterclass Bedrijfsadviseur (MKS)
Masterclass Fusies en Overnames
Bedrijfswaardering en financiering Fusies en overnames zijn aan de orde van de dag. De juiste kennis van de waardering en financiering van de overname is daarbij van essentieel belang. Tijdens de intensieve …
Masterclass Fusies en Overnames

Omscholen of doorgroeien tot Bedrijfsadviseur

Als je Bedrijfsadviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bedrijfsadviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bedrijfsadviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Bedrijfsadviseur?

Competenties en Vaardigheden Bedrijfsadviseur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Bedrijfsadviseur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Bedrijfsadviseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Bedrijfsadviseur

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leiderschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren

Persoonlijkheid van een Bedrijfsadviseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Bedrijfsadviseur. Als Bedrijfsadviseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Bedrijfsadviseur:


zie volledige beschrijving persoonstype Bedrijfsadviseur

Vakkennis voor een Bedrijfsadviseur

Het is voor een Bedrijfsadviseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Bedrijfsadviseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Bedrijfsadviseur


Werkervaring Bedrijfsadviseur

Het is voor een startend Bedrijfsadviseur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Bedrijfsadviseur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Consultant, Organisatieadviseur .

Iets anders leren?

Is Bedrijfsadviseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Bedrijfsadviseur

Met wie werkt een Bedrijfsadviseur samen? 

Een Bedrijfsadviseur werkt doorgaans alleen. Dit betekent dat de Bedrijfsadviseur in zijn eentje verantwoordelijk is voor een project van een organisatie. De Bedrijfsadviseur geeft advies, begeleidt het project en rapporteert vervolgens aan zijn of haar leidinggevende. Een Bedrijfsadviseur heeft veel extern contact met de klanten (de organisaties die de Bedrijfsadviseur inhuren). Bij sommige grotere projecten zijn meerdere adviseurs betrokken. Dan werkt de Bedrijfsadviseur met enkele andere collega bedrijfsadviseurs gezamenlijk aan een project. 

 

 
 
 

Bedrijfsadviseur


Organisaties waar een Bedrijfsadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bedrijfsadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Bedrijfsadviseur?

Een Bedrijfsadviseur is meestal in dienst van een adviesbureau. Adviesbureaus zijn profit instellingen. Het kan echter voorkomen dat een Bedrijfsadviseur een vraagstuk dient op te lossen voor een non profit organisatie. De Bedrijfsadviseur is dan nog wel steeds in dienst van het adviesbureau. 

 

 
 
 

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Bedrijfsadviseur

Waar kun je het beste werken als Bedrijfsadviseur? Hieronder vind je de best door de Bedrijfsadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bedrijfsadviseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bedrijfsadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bedrijfsadviseur.

Welke competenties heeft een Bedrijfsadviseur nodig?

Een Bedrijfsadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bedrijfsadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bedrijfsadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bedrijfsadviseur nodig? 

Het persoonstype dat het allerbeste past bij een Bedrijfsadviseur is de waarnemer. Een waarnemer is onderzoekend, intellectueel, objectief en onafhankelijk. Dit zijn allemaal belangrijke kenmerken van de Bedrijfsadviseur. Een Bedrijfsadviseur moet ergens binnen kunnen stappen en objectief naar een vraagstuk kunnen kijken. Een Bedrijfsadviseur moet slim en analytisch zijn, op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op zijn of haar vakgebied en kritisch durven te zijn. Daarnaast moet een Bedrijfsadviseur geen negen tot vijf mentaliteit hebben. Het is belangrijk om een project van begin tot eind af te kunnen maken en doelgericht en efficiënt te werk te gaan. Eigenschappen die overeenkomen met die van een succesvolle werker

 

 
 
 

Bekijk de persoonstypen voor Bedrijfsadviseur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Bedrijfsadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bedrijfsadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bedrijfsadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bedrijfsadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bedrijfsadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bedrijfsadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bedrijfsadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bedrijfsadviseur iets voor je?

Zou je graag Bedrijfsadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bedrijfsadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bedrijfsadviseur

Paul

De schrijver van deze tekst is in ieder geval niet goed opgeleid. Een tekst vol met storende taalfouten.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar