Bedrijfsadviseur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Bedrijfsadviseur Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Bedrijfsadviseur worden: Opleidingen tot Bedrijfsadviseur

Wil je Bedrijfsadviseur worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Bedrijfsadviseur, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Bedrijfsadviseur.

Hoe word je een Bedrijfsadviseur? 

Om complexe vraagstukken en problemen op te lossen dient een Bedrijfsadviseur hoog opgeleid te zijn. Dit betekent in de praktijk dat een Bedrijfsadviseur minimaal een HBO studie afgemaakt dient te hebben. De exacte opleiding van de Bedrijfsadviseur is afhankelijk van het vakgebeid van de adviseur. Voor een Bedrijfsadviseur die zich wil specialiseren in arbeidsrecht is bijvoorbeeld een rechtenstudie wenselijk dan wel noodzakelijk. Als een bedrijfsadviseur advies geeft over hoe organisaties met hun communicatie om moeten gaan, dan is een communicatie opleiding van toepassing.

Er zijn ook enkele algemene opleidingen die opleiden tot Bedrijfsadviseur. Opleidingen zoals Organisatiekunde (HBO) en Bedrijfswetenschappen (WO) bijvoorbeeld. 

 

 
 
 

De 3 best beoordeelde opleidingen Bedrijfsadviseur

bijgewerkt op 27-02-2023

Masterclass Bedrijfsadviseur (MKS)
Management Kompasgroep verzorgt maandelijks de Masterclass Bedrijfsadviseur (MKS). In deze masterclass leer je hoe jij samen met jouw klant zijn resultaten kunt verbeteren aan de hand van het ManagementKompasSysteem. Deze Masterclass is volledig …
Masterclass Bedrijfsadviseur (MKS)
The innovator’s dilemma
Volg nu The innovator’s dilemma en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. The innovator’s dilemma (Samenvatting) …
The innovator’s dilemma
The innovator’s dilemma
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet The innovator’s dilemma (Samenvatting) Van succeskolossen als Atari, Kodak en Nokia dacht je dat ze niet …
The innovator’s dilemma

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Is het verstandig om Bedrijfsadviseur te worden?

Voordat je aan een opleiding Bedrijfsadviseur begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Bedrijfsadviseur worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Bedrijfsadviseur?

Een succesvol Bedrijfsadviseur worden is geen gemakkelijke opgave. Allereerst moet er een HBO of WO studie voltooid worden en vervolgens dient er een plek bemachtigd te worden bij een adviesbureau. Omdat het werk van een Bedrijfsadviseur complex en veeleisend kan zijn, verwachten de adviesbureaus van de startende Bedrijfsadviseurs vaak meer dan alleen een diploma. Zo moet de afgestudeerde vaak aan kunnen tonen bepaalde nevenfuncties gedaan te hebben tijdens de studententijd. Hierbij valt te denken aan commissies en besturen. Het werk van een Bedrijfsadviseur betaalt doorgaans goed en er zijn veel aanmeldingen voor de functies. Een succesvol Bedrijfsadviseur worden is dan ook niet makkelijk. Er zijn vaak veel gegadigden voor de startplekken. Als iemand eenmaal een Bedrijfsadviseur is, dan zijn de doorgroeimogelijkheden redelijk tot goed te noemen. Bij constante succesvolle afronding van projecten kan een Bedrijfsadviseur al snel meer verantwoordelijkheden krijgen. 

 

 
 
 
 

De actuele kans op werk voor een Bedrijfsadviseur

Het beroep Bedrijfsadviseur is onderdeel van de beroepsfamilie Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Bedrijfsadviseur

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Bedrijfsadviseur

Als je je wilt omscholen tot Bedrijfsadviseur is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Bedrijfsadviseur door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Bedrijfsadviseur zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Bedrijfsadviseur

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Bedrijfsadviseur dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Bedrijfsadviseur

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Bedrijfsadviseur

Als je Bedrijfsadviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bedrijfsadviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bedrijfsadviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. Wat doet een Bedrijfsadviseur?

Competenties en Vaardigheden Bedrijfsadviseur

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Bedrijfsadviseur nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Bedrijfsadviseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Bedrijfsadviseur

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Bedrijfsadviseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Bedrijfsadviseur. Als Bedrijfsadviseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Bedrijfsadviseur:


zie volledige beschrijving persoonstype Bedrijfsadviseur

Vakkennis voor een Bedrijfsadviseur

Het is voor een Bedrijfsadviseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Bedrijfsadviseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Bedrijfsadviseur

The innovator’s dilemma
Volg nu The innovator’s dilemma en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. The innovator’s dilemma (Samenvatting) …
The innovator’s dilemma
The innovator’s dilemma
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet The innovator’s dilemma (Samenvatting) Van succeskolossen als Atari, Kodak en Nokia dacht je dat ze niet …
The innovator’s dilemma

Werkervaring Bedrijfsadviseur

Het is voor een startend Bedrijfsadviseur die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Bedrijfsadviseur is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Bedrijfsadviseur, maar iets anders?

Is een opleiding Bedrijfsadviseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Bedrijfsadviseur

Als je Bedrijfsadviseur wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Bedrijfsadviseur


Weten hoe het is om als Bedrijfsadviseur te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Bedrijfsadviseur te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Bedrijfsadviseur te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Bedrijfsadviseur te worden?

Zou je graag Bedrijfsadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Bedrijfsadviseur voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw baansuggesties!

Ga direct naar

Zoek een ander beroep