U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Carrièrecoach

Carrièrecoach worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een carrièrecoach? Lees de functieomschrijving.

Een Carrièrecoach helpt mensen bij vragen over hun loopbaan en carrière. Dit kunnen scholieren zijn die een vervolgopleiding moeten kiezen, starters die een carrièreplan willen opstellen, maar ook senioren die een andere stap willen maken. De specifieke werkzaamheden van een Carrièrecoach kunnen zijn:

-          Wensen en mogelijkheden van de cliënt in kaart brengen
-          Competentie- of beroepskeuzetesten afnemen
-          Interesses, hobby’s, karakter en dergelijke in kaart brengen
-          Informatie over en wensen van de cliënt koppelen aan opleidings- en functiemogelijkheden
-          Deze informatie vertellen aan de cliënt
-          Samen met de cliënt een plan uitstippelen

Mensen vonden ons op: Job Carrièrecoach, Baan Carrièrecoach, Carrièrecoach Worden, Functie-eisen Carrièrecoach, Verantwoordelijkheden Carrièrecoach, Functieprofiel Carrièrecoach, Wat doet een Carrièrecoach, Werken als Carrièrecoach.

Carrièrecoach worden: Opleiding tot carrièrecoach

Om Carrièrecoach te worden, kun je bijvoorbeeld een HBO- of WO-opleiding Communicatie of Personeelsmanagement volgen. Ook een cursus van een aantal weken of maanden behoort tot de mogelijkheden. Elke instelling stelt andere eisen aan sollicitanten.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Carrièrecoach, Carrièrecoach Worden, Opleidingsniveau Carrièrecoach, Scholing Carrièrecoach, Studie Carrièrecoach, Bijscholing Carrièrecoach, Omscholing Carrièrecoach.

Organisaties waar een carrièrecoach doorgaans werkzaam is

Een Carrièrecoach werkt bijvoorbeeld bij een:
- Loopbaancentrum
- Onderwijsinstelling

Een Carrièrecoach kan ook voor zichzelf beginnen. Hij komt dan bij verschillende bedrijven/onderwijsinstellingen langs om advies te geven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Carrièrecoach, Carrièrecoach Worden, Opleidingsniveau Carrièrecoach, Scholing Carrièrecoach, Studie Carrièrecoach, Bijscholing Carrièrecoach, Omscholing Carrièrecoach.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden carrièrecoach

Een Carrièrecoach verdient tussen de €2000,- en €3500,- bruto per maand. Het bedrag verschilt per instelling/bedrijf. Natuurlijk hebben ervaring en leeftijd ook invloed op het salaris.

De secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen ook per bedrijf. Er is geen aparte cao voor dit beroep. Voorbeelden zijn vakantiedagen, doorbetaling bij ziekte, een zakelijke telefoon en een dertiende maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Carrièrecoach, Loon Carrièrecoach, Wat verdien je als Carrièrecoach, Salarisschaal Carrièrecoach, Salarisindicatie Carrièrecoach, Bonus Carrièrecoach, CAO Carrièrecoach, Brutoloon Carrièrecoach, Nettoloon Carrièrecoach, Vakantiedagen Carrièrecoach, Pensioen Carrièrecoach.

Competenties, skills & vaardigheden carrièrecoach

 • Klantgerichtheid
 • Coachen
 • Ambitie
 • Motiveren
 • Luisteren
 • Kennis van beroepen
 • Kennis van studies
Mensen vonden ons op: Kennis Carrièrecoach, Vaardigheden Carrièrecoach, Attitude Carrièrecoach, Kwalificaties Carrièrecoach, Competentieprofiel Carrièrecoach.

Boeken voor het beroep carrièrecoach

Wil je meer weten over het beroep carrièrecoach? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je carrièrecoach bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken carrièrecoach te komen.

De Carrierecoach - Uw persoonlijkheid ontwikkelen De carrierecoach | Lothar Seiwert

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789044716306 | 96 pagina's

De Carrierecoach - Uw persoonlijkheid ontwikkelen De carrierecoach 1e druk is een boek van Lothar Seiwert uitgegeven bij Deltas Centrale uitgeverij. ISBN 9789044716306 Uw persoonlijkheidsprofiel bepalen met het DISC®-model - Uzelf en anderen beter leren b...

Succesvol Solliciteren | U. Kraemer-Schwinn

Een geschikte baan zoeken en vinden - Een overtuigende sollicitatiebrief schrijven en een volledig CV opstellen - Goed scoren tijdens het sollicitatiegesprek - Met zelftests en oefeningen - Nederlands | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9789044716320 | 112 pagina's

Succesvol Solliciteren 1e druk is een boek van U. Kraemer-Schwinn uitgegeven bij Deltas Centrale uitgeverij. ISBN 9789044716320 Een geschikte baan zoeken en vinden - Een overtuigende sollicitatiebrief schrijven en een volledig CV opstellen - Goed scoren t...

De Carrierecoach - Time management | L. Seiwert

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789044716313 | 96 pagina's

De Carrierecoach - Time management 1e druk is een boek van L. Seiwert uitgegeven bij Deltas Centrale uitgeverij. ISBN 9789044716313 Uw tijd effici nt besteden - Doelstellingen formuleren en prioriteiten stellen. Het nut en de regels van het delegeren. Zou...

Mensen vonden ons op: boeken voor Carrièrecoach, Carrièrecoach ebooks, boek Carrièrecoach.

Persoonstypen carrièrecoach

Persoonstypen die passen bij een Carrièrecoach zijn Succesvolle Werker en Bemiddelaar.

Een Carrièrecoach moet altijd een passend advies geven. Dat vergt zelfvertrouwen, nauwkeurigheid en ambitie. Ook moet je cliënten vertrouwen geven (Succesvolle Werker).

Bovendien kan een Carrièrecoach goed luisteren naar de wensen van de cliënten. Hij is empatisch en geduldig en komt altijd met een passend advies voor elk individu (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Carrièrecoach, Karakter Carrièrecoach.

Netwerk carrièrecoach

Een Carrièrecoach komt natuurlijk veel in contact met de mensen die hij coacht. Dat kunnen scholieren zijn, maar ook mensen die al een baan hebben en advies willen over hun carrière.

Ook heeft de Carrièrecoach contact met collega’s en een leidinggevende.

Mensen vonden ons op: Collega’s Carrièrecoach, Medewerkers Carrièrecoach.

Is het beroep carrièrecoach iets voor jou?

Zou je graag carrièrecoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als carrièrecoach bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Carrièrecoach, beroepskeuzetest Carrièrecoach, beroep Carrièrecoach kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden carrièrecoach

Er zijn tegenwoordig zoveel  studies en banen, dat het voor veel mensen lastig is goede keuzes te maken. Daarom is er altijd wel vraag naar Carrièrecoaches. Er is wel veel concurrentie.

Eventueel kan een Carrièrecoach zich specialiseren in bepaalde groepen mensen, zoals pubers. Ook kan hij een managementfunctie gaan vervullen of als zelfstandige beginnen.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Carrièrecoach, Promotie mogelijkheden Carrièrecoach, Carriere Carrièrecoach.

Solliciteren op de functie carrièrecoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als carrièrecoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor carrièrecoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als carrièrecoach. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Carrièrecoach, CV Carrièrecoach, sollicitatie Carrièrecoach.

Interviews met carrièrecoach

Pauline Nonnekes (47) is carrièrecoach voor tieners.
 
 
                      
 
 
Werkt u als zelfstandige of bent u in dienst van een school?
“Ik werk zelfstandig, ik ben founder en trainer van New Shoes. Dat is een bedrijf dat tieners helpt bij onder andere hun studiekeuze.”
 
Hoe bent u aan deze baan gekomen?
“Ik heb er zelf voor gekozen. Ik was hiervoor communicatiemanager en –adviseur; ik hielp bestuurders en managers met strategie- en visie-ontwikkeling. Ik vertaalde dit in allerlei communicatie-uitingen en –middelen.”
 
Welke opleiding heeft u gevolgd om Carrièrecoach te worden?
“Vanaf mei dit jaar ben ik licentiehouder van e...

Lees de rest van het interview

Verwante beroepen carrièrecoach

Vacatures carrièrecoach

Op zoek naar een nieuwe baan als Carrièrecoach? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Carrièrecoach. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Carrièrecoach helpt mensen bij vragen over hun loopbaan en carrière. Dit kunnen scholieren zijn die een vervolgopleiding moeten kiezen, starters die een carrièreplan willen opstellen, maar ook senioren die een andere stap willen maken. De specifieke werkzaamheden van een Carrièrecoach kunnen zijn: -          Wensen en mogelijkheden van de cliënt in kaart brengen -          Competentie- of beroepskeuzetesten afnemen -          Interesses, hobby’s, karakter en dergelijke in kaart brengen -          Informatie over en wensen van de cliënt koppelen aan opleidings- en functiemogelijkheden -          Deze informatie vertellen aan de cliënt -          Samen met de cliënt een plan uitstippelen .

Beoordeling Carrièrecoach

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Carrièrecoach' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Carrièrecoach

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep