U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Circusdirecteur

Circusdirecteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een circusdirecteur? Lees de functieomschrijving.

 

Een Circusdirecteur is een directeur van een circus. Bij kleine circussen is de Circusdirecteur vaak tevens de eigenaar van het circus.

De Circusdirecteur zorgt ervoor dat het circus goed loopt. Hij maakt bedrijfsplannen en zorgt ervoor dat alle taken zo worden uitgevoerd, dat ze helpen de bedrijfsdoelen te realiseren. De Circusdirecteur bepaalt bijvoorbeeld wat voor acts het circus dient te vertonen om publiek te trekken en te kunnen concurreren met andere circussen. De Circusdirecteur heeft een goed inzicht in de financiën en zorgt dat de winstdoelstellingen gehaald worden.

De Circusdirecteur stuurt de mensen die onder hem staan, zoals Technici en de Circusartiesten aan, zodat zij goed functioneren. Bij problemen moet de Circusdirecteur ingrijpen. Als bepaalde werknemers een negatieve invloed hebben op het bedrijf, zal de Circusdirecteur hen instrueren, waarschuwen of ontslaan. De Circusdirecteur neemt ook mensen aan of heeft iemand in dienst die dit voor hem doet. Hij bepaalt wat voor artiesten en dieren nodig zijn voor het circus.

De Circusdirecteur zorgt er tevens voor dat het circus snel opgebouwd en afgebroken kan worden. Als dit snel gebeurt, kan snel naar een andere plek worden gereisd om voorstellingen te geven. Dit zorgt voor meer winst en bekendheid.  Overigens trekken niet alle circussen rond. Sommige circussen staan op een vaste plek.

Vaak reist de Circusdirecteur mee met het circus en kondigt dan in prachtige kleding de Circusartiesten aan. Hij zorgt voor een vlotte doorstroming van het programma en wil het publiek entertainen.

Mensen vonden ons op: Job Circusdirecteur, Baan Circusdirecteur, Circusdirecteur Worden, Functie-eisen Circusdirecteur, Verantwoordelijkheden Circusdirecteur, Functieprofiel Circusdirecteur, Wat doet een Circusdirecteur, Werken als Circusdirecteur.

Circusdirecteur worden: Opleiding tot circusdirecteur

 

Een Circusdirecteur heeft vaak een HBO- of WO-opleiding richting Economie of Bedrijfskunde gevolgd. Tevens dient hij goed te kunnen entertainen.

Ook kan het zo zijn dat een Circusdirecteur eerst een Circusartiest was en uiteindelijk is doorgegroeid naar Circusdirecteur. Hij moet dan wel veel in zijn mars hebben en kennis hebben van het vak. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Circusdirecteur, Circusdirecteur Worden, Opleidingsniveau Circusdirecteur, Scholing Circusdirecteur, Studie Circusdirecteur, Bijscholing Circusdirecteur, Omscholing Circusdirecteur.

Organisaties waar een circusdirecteur doorgaans werkzaam is

 

Een Circusdirecteur is vanzelfsprekend werkzaam bij een circus. Een circus streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Circusdirecteur, Circusdirecteur Worden, Opleidingsniveau Circusdirecteur, Scholing Circusdirecteur, Studie Circusdirecteur, Bijscholing Circusdirecteur, Omscholing Circusdirecteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden circusdirecteur

 

Hoeveel een Circusdirecteur verdient, is niet bekend. Het hangt af van de bekendheid van het circus, de grootte van het circus, de kwaliteit van de optredens, het aantal keer dat het circus optreedt enzovoort. Hoe succesvoller een circus is, hoe meer een Circusdirecteur kan verdienen.

Mensen vonden ons op: Salaris Circusdirecteur, Loon Circusdirecteur, Wat verdien je als Circusdirecteur, Salarisschaal Circusdirecteur, Salarisindicatie Circusdirecteur, Bonus Circusdirecteur, CAO Circusdirecteur, Brutoloon Circusdirecteur, Nettoloon Circusdirecteur, Vakantiedagen Circusdirecteur, Pensioen Circusdirecteur.

Competenties, skills & vaardigheden circusdirecteur

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Creativiteit
 • Netwerken
 • Leiderschap
 • Financieel bewustzijn
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Circusdirecteur, Vaardigheden Circusdirecteur, Attitude Circusdirecteur, Kwalificaties Circusdirecteur, Competentieprofiel Circusdirecteur.

Boeken voor het beroep circusdirecteur

Wil je meer weten over het beroep circusdirecteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je circusdirecteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken circusdirecteur te komen.

De Dochter Van De Circusdirecteur | Jostein Gaarder

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789056720438 | 246 pagina's

Fantastische nieuwe filosofische roman van Jostein Gaarder: een weldoordachte satire op de slechtheid van de mens en de eeuwige vergankelijkheid. De dochter van de circusdirecteur is het verhaal van de eigenzinnige Petter. Een jongen die graag op zichzelf...

Cowboy Billie Boem en de circusdirecteur op reis | Ad Grooten

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789079390274 | 25 pagina's

Cowboy Billie Boem staat al jaren garant voor warme akoestische kinderliedjes. Met echte instrumenten als banjo’s, mandolines, accordeons, fluitjes, trompetten en zelfs een Ierse doedelzak wordt een vrolijke intieme sfeer gecreëerd. Cowboy Billie Boem en ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Circusdirecteur, Circusdirecteur ebooks, boek Circusdirecteur.

Persoonstypen circusdirecteur

 

Persoonstypen die passen bij een Circusdirecteur zijn Baas en Levensgenieter.

Een Circusdirecteur moet goed leiding kunnen geven. Hij moet problemen op kunnen lossen en beslissingen durven nemen. Hij dient overmacht te hebben, maar wel respectvol naar zijn medewerkers te zijn (Baas).

Tevens geniet een Circusdirecteur van het leven en wil hij mensen entertainen (Levensgenieter).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Circusdirecteur, Karakter Circusdirecteur.

Netwerk circusdirecteur

 

Een Circusdirecteur komt in contact met de mensen die onder hem werken, zoals de Circusartiesten, een Secretaresse, Technici en PR-medewerkers. Hij spreekt hen aan, begeleidt hen en maakt afspraken. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Circusdirecteur, Medewerkers Circusdirecteur.

Is het beroep circusdirecteur iets voor jou?

Zou je graag circusdirecteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als circusdirecteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Circusdirecteur, beroepskeuzetest Circusdirecteur, beroep Circusdirecteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden circusdirecteur

 

De kans op een baan als Circusdirecteur is heel erg klein. Er zijn relatief weinig circussen en het is lastig om de circuswereld binnen te dringen.

Een Circusdirecteur heeft ook niet veel doorgroeimogelijkheden, omdat hij al een hoge functie bekleedt. Hij kan bij succes wellicht aan de slag bij een groter en succesvoller circus. Ook kan een Circusdirecteur een eigen circus oprichten.
 

Arbeidsmarktperspectief score circusdirecteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep circusdirecteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Circusdirecteur, Promotie mogelijkheden Circusdirecteur, Carriere Circusdirecteur.

Solliciteren op de functie circusdirecteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als circusdirecteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor circusdirecteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als circusdirecteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Circusdirecteur, CV Circusdirecteur, sollicitatie Circusdirecteur.

Interviews met circusdirecteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen circusdirecteur

Vacatures circusdirecteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Circusdirecteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Circusdirecteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Circusdirecteur is een directeur van een circus. Bij kleine circussen is de Circusdirecteur vaak tevens de eigenaar van het circus. De Circusdirecteur zorgt ervoor dat het circus goed loopt.

Beoordeling Circusdirecteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Circusdirecteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Circusdirecteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep