Circusartiest Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Circusartiest? Lees de functieomschrijving.

 

Een Circusartiest is een artiest die optreedt in een circus. Dit kunnen verschillende artiesten zijn, zoals Acrobaten, Clowns, Jongleurs, Dierentemmers of Goochelaars. Zij hebben allen een bepaald talent dat zij laten zien tijdens optredens in het circus.

Acrobaten laten hun lenigheid en balans zien aan een publiek. Ze doen dit bijvoorbeeld in de trapeze of in doeken. Clowns entertainen het publiek. Ze maken grappen en doen wat kunstjes. Jongleurs gooien met objecten en vangen deze weer op. Dit kunnen ze doen met ballen, maar ook met spectaculairdere objecten als brandende fakkels. Dierentemmers laten zien dat zij wilde dieren als tijgers, leeuwen en olifanten kunsten uit kunnen laten voeren. Goochelaars voeren goocheltrucs uit, zoals kaartentrucs en het laten verdwijnen van mensen.

Tegenwoordig richten sommige circussen zich naast circusacts ook op muziek, zang, dans en comedy. De verschillende aspecten worden zo gecombineerd tot een spectaculaire voorstelling met een verhaal. Overigens trekken niet alle circussen rond. Sommige staan altijd op dezelfde plek. Ook worden niet in elk circus dieren gebruikt.

Een Circusartiest is vaak lang van huis. Hij of zij moet geen last hebben van heimwee en zich goed aan kunnen passen.
 

Wil je werken als Circusartiest?

Werk je al als Circusartiest en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Circusartiest worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Circusartiest, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Circusartiest in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Clown
 • Acrobaat
 • Goochelaar
 • Dierentemmer
 • Jongleur
 • Technicus
 • Circusdirecteur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Circusartiest

Wat verdient een Circusartiest?

 

Hoeveel een Circusartiest verdient, hangt natuurlijk af van wat voor soort artiest hij is, hoe vaak hij optreedt, hoeveel ervaring hij heeft en bij welk circus hij werkt.

Secundaire voorwaarden voor een Circusartiest zijn bijvoorbeeld een slaapplek dichtbij het circus, opleidingsmogelijkheden en eventueel bonussen, vakantiedagen, aantrekkelijke regelingen wat betreft de gezondheidszorg en een reiskostenvergoeding.

Salarisschaal Circusartiest

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Circusartiest

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Circusartiest

Hoe goed is de toekomst voor de Circusartiest? 

 

Een Circusartiest moet heel erg goed zijn om aan de slag te kunnen bij een circus. Dit vereist veel doorzettingsvermogen en discipline.

Als een Circusartiest goed functioneert en veel ervaring heeft, kan hij steeds grotere en moeilijke acts uitvoeren. Ook kan hij dan misschien terecht bij een groter of bekender circus. Eventueel zou een Circusartiest later Circusdirecteur kunnen worden.
 

Baankans Circusartiest

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Circusartiest worden: Opleidingen tot Circusartiest

Hoe word je een Circusartiest? 

 

In Nederland kan in Leeuwarden een opleiding tot professioneel Circusartiest worden gevolgd. Sinds 2006 bestaat er een HBO-opleiding Circus Arts in Rotterdam. Ook zijn interne vooropleidingen te volgen die de basis geven voor een opleiding tot professioneel Circusartiest.

In het buitenland kan bijvoorbeeld een opleiding gevolgd worden in Brussel. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Circusartiest

Meer opleidingen Circusartiest

Weet je nog niet of je Circusartiest wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Circusartiest of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Circusartiest

Met wie werkt een Circusartiest samen? 

 

Een Circusartiest heeft een hechte band met de andere Circusartiesten, zoals Clowns, Acrobaten, Goochelaars, Dierentemmers en Jongleurs. Ook komt hij in contact met Technici. Samen bespreken zij onder andere het licht en het geluid. Bovendien zal de Circusartiest af en toe contact hebben met de Circusdirecteur die plannen en wijzingen doorgeeft aan de Circusartiesten.


 • Clown
 • Acrobaat
 • Goochelaar
 • Dierentemmer
 • Jongleur
 • Technicus
 • Circusdirecteur
Circusartiest


Organisaties waar een Circusartiest werkzaam is

Waar werkt een Circusartiest meestal? 

 

Een Circusartiest is vanzelfsprekend werkzaam bij een circus. Een circus streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector. 

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Circusartiest

Waar kun je het beste werken als Circusartiest? Hieronder vindt je de best door de Circusartiest beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Circusartiest.

Competenties, Skills en Vaardigheden Circusartiest:

Welke competenties heeft een een Circusartiest nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Circusartiest

Wat voor persoonlijkheid heb je als Circusartiest nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Circusartiest zijn Perfectionist en Levensgenieter.

Om in een circus een baan te vinden, dien je heel erg goed te zijn. De Circusartiest moet zijn trucs of oefeningen perfect beheersen om het publiek goed te vermaken (Perfectionist).

Tevens maakt de Circusartiest van zijn hobby zijn werk. Hij heeft altijd nieuwe ideeën voor nieuwe oefeningen en is enthousiast en optimistisch (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Circusartiest


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Circusartiest

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Circusartiest

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Circusartiest

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Circusartiest

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Circusartiest dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Circusartiest belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Circusartiest. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Circusartiest iets voor je?

Zou je graag Circusartiest willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Circusartiest bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar