U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent zang

Docent zang worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent zang? Lees de functieomschrijving.

De docent zang geeft les in het vak zang.

De docent zang geeft les op een MBO of HBO opleiding met de richting muziek, geeft les op een Centrum voor de Kunsten of geeft zelf freelance workshops en/of cursussen en lessen zang. De docent zang leert zijn leerlingen/studenten door middel van oefeningen en opdrachten zingen of werkt aan bestaande zang. Hij werkt met zijn leerlingen/studenten aan de stemexpressie, geeft warming ups en cooling downs en leert zijn leerlingen/studenten zich ontwikkelen binnen de verschillende zangstijlen (waaronder bijvoorbeeld jazz zang, pop, klassiek en rock). Daarnaast geeft de docent zang die les geeft op een MBO of HBO opleiding vaak ook theoretische les. De docent zang laat de leerlingen/studenten zich ontwikkelen binnen zowel de stemtechnische als artistieke kant.

De docent zang ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten (die voornamelijk te maken hebben met zang, ademhaling, toonhoogten e.d.). De docent zang die les geeft op een MBO of HBO opleiding zal deze opdrachten ook becijferen en zijn leerlingen/studenten huiswerk geven zodat ze zich kunnen voorbereiden op hun examen. De docent zang die workshops of cursussen geeft zal zich daar minder op richten (en opdrachten niet becijferen). Daarnaast moet de docent zang die op een school lesgeeft ook vergaderen met de andere docenten.

De docent zang moet verantwoordelijk kunnen werken en op een leuke, interessante en duidelijke manier les kunnen geven. Daarnaast moet de docent zang die op een school werkt ook streng op durven treden als een leerling zich niet goed gedraagd.

Mensen vonden ons op: Job Docent zang, Baan Docent zang, Docent zang Worden, Functie-eisen Docent zang, Verantwoordelijkheden Docent zang, Functieprofiel Docent zang, Wat doet een Docent zang, Werken als Docent zang.

Docent zang worden: Opleiding tot docent zang

Voor het beroep van docent zang is geen specifieke opleiding. De docent zang kan wel een opleiding ''Zang'' op het conservatorium of een andere soortgelijke muziekopleiding hebben gevolgd en/of een opleiding ''Docent Muziek'' hebben gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent zang, Docent zang Worden, Opleidingsniveau Docent zang, Scholing Docent zang, Studie Docent zang, Bijscholing Docent zang, Omscholing Docent zang.

Organisaties waar een docent zang doorgaans werkzaam is

De docent zang geeft les op een school aan MBO of HBO opleidingen, op een centrum voor de kunsten of hij geeft freelance cursussen/workshops/lessen zang.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent zang, Docent zang Worden, Opleidingsniveau Docent zang, Scholing Docent zang, Studie Docent zang, Bijscholing Docent zang, Omscholing Docent zang.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent zang

De docent zang die op een school werkt zal tussen de €1300,- en €2000,- bruto per maand verdienen (afhankelijk van het aantal jaren werkervaring). Voor de docent zang die workshops of cursussen geeft is het salaris afhankelijk van de prijs die hij zelf vraagt; hier valt dus geen specifieke indicatie voor te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent zang, Loon Docent zang, Wat verdien je als Docent zang, Salarisschaal Docent zang, Salarisindicatie Docent zang, Bonus Docent zang, CAO Docent zang, Brutoloon Docent zang, Nettoloon Docent zang, Vakantiedagen Docent zang, Pensioen Docent zang.

Competenties, skills & vaardigheden docent zang

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Creativiteit
 • Ambitie
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Sociabiliteit
 • Doorzettingsvermogen
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van zang en stemexpressie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent zang, Vaardigheden Docent zang, Attitude Docent zang, Kwalificaties Docent zang, Competentieprofiel Docent zang.

Boeken voor het beroep docent zang

Wil je meer weten over het beroep docent zang? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent zang bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent zang te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent zang, Docent zang ebooks, boek Docent zang.

Persoonstypen docent zang

De docent zang is een gever. Hij helpt zijn leerlingen/studenten met zich begeleiden, geeft zowel groepsgericht als individuele zangles en begeleiding en geeft zijn kennis op het gebied van zang en de verschillende stijlen over op zijn leerlingen/studenten.

Daarnaast is de docent zang een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby (zingen) zijn beroep gemaakt en kan van andere mensen helpen met hun zangontwikkeling leven.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent zang, Karakter Docent zang.

Netwerk docent zang

Het netwerk van de docent zang bestaat uit zijn leerlingen/studenten. De zangleraar die op een school werkt heeft ook te maken met collega's, ouders van leerlingen tijdens ouderavonden en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent zang, Medewerkers Docent zang.

Is het beroep docent zang iets voor jou?

Zou je graag docent zang willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent zang bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent zang, beroepskeuzetest Docent zang, beroep Docent zang kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent zang

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent zang is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op MBO en HBO scholen met opleidingen in de richting muziek en zang en daarnaast kan de docent zang ook freelance cursussen en workshops gaan geven. Daarnaast kan de docent zang ook les gaan geven in andere muzikale vakken. Wanneer hij op een school werkt kan hij ook doorgroeien naar een mentorrol.

Arbeidsmarktperspectief score docent zang

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent zang. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent zang, Promotie mogelijkheden Docent zang, Carriere Docent zang.

Solliciteren op de functie docent zang

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent zang dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent zang belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent zang. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent zang, CV Docent zang, sollicitatie Docent zang.

Interviews met docent zang

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent zang

Vacatures docent zang

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent zang? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent zang. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent zang geeft les in het vak zang. De docent zang geeft les op een MBO of HBO opleiding met de richting muziek, geeft les op een Centrum voor de Kunsten of geeft zelf freelance workshops en/of cursussen en lessen zang. De docent zang leert zijn leerlingen/studenten door middel van oefeningen en opdrachten zingen of werkt aan bestaande zang.

Beoordeling Docent zang

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent zang' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent zang

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep