U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Drummer

Drummer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een drummer? Lees de functieomschrijving.

De drummer speelt op professioneel niveau op de drumstel.

De drummer kan als zelfstandig drummer werken (en solo optreden) of is werkzaam als drummer bij een band (waaronder bijvoorbeeld een rockband, een metalband of een popband). De drummer speelt (afhankelijk van de band waarin hij speelt) nieuwe of bestaande melodieën en nummers. Ook kan de drummer zijn eigen composities zelf of in samenwerking met de band schrijven. De drummer kan (zowel zelfstandig als met zijn band) optreden in onder andere poppodia, kroegen, cafés, theater, concertzalen en muziekzalen. Ook kan de drummer nummers opnemen in de studio. De drummer heeft verstand van muziek, kan noten lezen en kan (eventueel) zelf componeren. Hij durft voor mensen te staan en op te treden en kan als hij in een band speelt ook goed samenwerken en samen spelen. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar gunt ook andere bandleden de spotlight. Naast goed op het drumstel te kunnen spelen moet de drummer die het wil maken in de muziekwereld ook verstand hebben van marketing en zichzelf en zijn band goed kunnen promoten. Hiervoor is het belangrijk dat hij representatief overkomt en (voor bijvoorbeeld interviews) communicatief vaardig is.

Mensen vonden ons op: Job Drummer, Baan Drummer, Drummer Worden, Functie-eisen Drummer, Verantwoordelijkheden Drummer, Functieprofiel Drummer, Wat doet een Drummer, Werken als Drummer.

Drummer worden: Opleiding tot drummer

Voor het beroep van drummer is geen opleiding vereist. Wel kan de drummer een opleiding aan het conservatorium of popacademie hebben gevolgd of een cursus/les/training drumstelspelen hebben gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Drummer, Drummer Worden, Opleidingsniveau Drummer, Scholing Drummer, Studie Drummer, Bijscholing Drummer, Omscholing Drummer.

Organisaties waar een drummer doorgaans werkzaam is

De drummer werkt zelfstandig of in een band.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Drummer, Drummer Worden, Opleidingsniveau Drummer, Scholing Drummer, Studie Drummer, Bijscholing Drummer, Omscholing Drummer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden drummer

Voor het beroep van drummer valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per drummer verschilt (dit in verband met het aantal optredens, cd verkoop e.d.)

 

Mensen vonden ons op: Salaris Drummer, Loon Drummer, Wat verdien je als Drummer, Salarisschaal Drummer, Salarisindicatie Drummer, Bonus Drummer, CAO Drummer, Brutoloon Drummer, Nettoloon Drummer, Vakantiedagen Drummer, Pensioen Drummer.

Competenties, skills & vaardigheden drummer

 • Energie
 • Samenwerken
 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Drummer, Vaardigheden Drummer, Attitude Drummer, Kwalificaties Drummer, Competentieprofiel Drummer.

Boeken voor het beroep drummer

Wil je meer weten over het beroep drummer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je drummer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken drummer te komen.

En de drummers waren vrouwen | Layne Redmond

een spirituele geschiedenis van het ritme - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789077408971 | 192 pagina's

'En de drummers waren vrouwen' gaat over een begraven en vergeten aspect van het spirituele erfgoed van vrouwen. Layne Redmond neemt ons mee naar de oorsprong en de geschiedenis van de framedrum. Deze werd als ritueel instrument gebruikt in grotten en lat...

Stick Control for the Snare Drummer | George L. Stone

For the Snare Drummer - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781892764041 | 48 pagina's

For the Snare Drummer. George Lawrence Stones Stick Control is the original classic, often called the bible of drumming. In 1993, Modern Drummer magazine named the book one of the top 25 books of all-time. In the words of the author, it is the ideal book ...

The Little Drummer Girl | John le Carré

De Lokvogel - Nederlands | Druk: 14 | Paperback | 9789021023731 | 480 pagina's

The Little Drummer Girl (De lokvogel) van John le Carré is de ultieme thriller over het nog altijd actuele en emotioneel beladen Midden-Oostenconflict tussen Israëli's en Palestijnen. Het boek is verfilmd en is nu te zien op NPO 2. The Little Drummer Girl...

Mensen vonden ons op: boeken voor Drummer, Drummer ebooks, boek Drummer.

Persoonstypen drummer

De drummer is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de drummer ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Drummer, Karakter Drummer.

Netwerk drummer

Het netwerk van de drummer bestaat uit zijn bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Drummer, Medewerkers Drummer.

Is het beroep drummer iets voor jou?

Zou je graag drummer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als drummer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Drummer, beroepskeuzetest Drummer, beroep Drummer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden drummer

Het arbeidsmarktperspectief voor de drummer hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De drummer die er echt hard voor werkt om van het drummen zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de drummer extra geld verdienen door ook les in drummen te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score drummer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep drummer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Drummer, Promotie mogelijkheden Drummer, Carriere Drummer.

Solliciteren op de functie drummer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als drummer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor drummer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als drummer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Drummer, CV Drummer, sollicitatie Drummer.

Interviews met drummer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen drummer

Vacatures drummer

Op zoek naar een nieuwe baan als Drummer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Drummer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De drummer speelt op professioneel niveau op de drumstel. De drummer kan als zelfstandig drummer werken (en solo optreden) of is werkzaam als drummer bij een band (waaronder bijvoorbeeld een rockband, een metalband of een popband). De drummer speelt (afhankelijk van de band waarin hij speelt) nieuwe of bestaande melodieën en nummers.

Beoordeling Drummer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Drummer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Drummer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep