U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Evenementenorganisator

Evenementenorganisator worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een evenementenorganisator ? Lees de functieomschrijving.

Een evenementenorganisator houdt zich bezig met het organiseren van evenementen.

Een evenementenorganisator organiseert evenementen in verschillende vormen en genres. Zo kan een evenementenorganisator zich bezig houden met het organiseren van festivals, theatervoorstellingen, concerten, open dagen, seminars en andere soortgelijke evenementen. De evenementenorganisator zorgt voor een goede programmering van het festival, kijkt naar geschikte artiesten om op het festival te programmeren en benaderd deze. Hij maakt samen met zijn team een financieel plan en begroting, vraagt eventuele subsidies aan (en maakt voor de aanvraag een goed plan met een beschrijving van het evenement en een begroting). De evenementenorganisator boekt de artiesten, zoekt mensen die de artiesten willen begeleiden (en die bijvoorbeeld op zoek gaan naar een slaapplek voor de artiesten, hun vervoer e.d.), huurt een zaal of terrein waar het evenement plaats kan vinden, kijkt naar de catering, regelt eventueel het transport van een podium en zoekt naar geschikte technici en technische apparatuur.

Daarnaast houdt de evenementenorganisator zich ook bezig met het maken van promotie voor het evenement. Hij is er verantwoordelijk voor dat er (eventueel samen met een goed pr-team) een goede reclamecampagne op gang komt waardoor er voldoende bezoekers naar het evenement komen om winst te maken. De evenementenorganisator maakt (eventueel samen met een team) een persbericht en houdt zich bezig met netwerken om zo zoveel mogelijk mensen naar het evenement te trekken.

Een evenementenorganisator werkt samen met pr-mensen, eventuele opdrachtgevers, regisseurs, artiesten, beveiligers, technici en alle andere mensen die tijdens een evenement werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Job Evenementenorganisator , Baan Evenementenorganisator , Evenementenorganisator Worden, Functie-eisen Evenementenorganisator , Verantwoordelijkheden Evenementenorganisator , Functieprofiel Evenementenorganisator , Wat doet een Evenementenorganisator , Werken als Evenementenorganisator .

Evenementenorganisator worden: Opleiding tot evenementenorganisator

Er zijn verschillende opleidingen voor het beroep van evenementenorganisator. Zo kan er een opleiding eventmanager worden gevolgd (HBO, vierjarig) of een opleiding tot ''evenementenorganisator'' (MBO en driejarig). Daarnaast kan een evenementenorganisator ook zelfstandig zonder diploma aan de slag.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Evenementenorganisator , Evenementenorganisator Worden, Opleidingsniveau Evenementenorganisator , Scholing Evenementenorganisator , Studie Evenementenorganisator , Bijscholing Evenementenorganisator , Omscholing Evenementenorganisator .

Organisaties waar een evenementenorganisator doorgaans werkzaam is

De evenementenorganisator kan zowel op profit als non-profitbasis freelance of voor opdrachtgevers werken. Vaak heeft de evenementenorganisator zijn eigen evenementenbedrijf.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Evenementenorganisator , Evenementenorganisator Worden, Opleidingsniveau Evenementenorganisator , Scholing Evenementenorganisator , Studie Evenementenorganisator , Bijscholing Evenementenorganisator , Omscholing Evenementenorganisator .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden evenementenorganisator

Een evenementenorganisator verdient, afhankelijk van het soort evenement dat hij organiseert en zijn werkervaring, tussen de €1000,- en €1500,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Evenementenorganisator , Loon Evenementenorganisator , Wat verdien je als Evenementenorganisator , Salarisschaal Evenementenorganisator , Salarisindicatie Evenementenorganisator , Bonus Evenementenorganisator , CAO Evenementenorganisator , Brutoloon Evenementenorganisator , Nettoloon Evenementenorganisator , Vakantiedagen Evenementenorganisator , Pensioen Evenementenorganisator .

Competenties, skills & vaardigheden evenementenorganisator

 • Energie
 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Ambitie
 • Motiveren
 • Netwerken
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Evenementenorganisator , Vaardigheden Evenementenorganisator , Attitude Evenementenorganisator , Kwalificaties Evenementenorganisator , Competentieprofiel Evenementenorganisator .

Boeken voor het beroep evenementenorganisator

Wil je meer weten over het beroep evenementenorganisator ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je evenementenorganisator bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken evenementenorganisator te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Evenementenorganisator , Evenementenorganisator ebooks, boek Evenementenorganisator .

Persoonstypen evenementenorganisator

De evenementenorganisator is een baas. Hij netwerkt en regelt de contacten en zorgt ervoor dat er op alle vlakken voor goede werknemers of mensen die hem helpen worden gezorgd. Hij let op alle dingen die voor, tijdens en na het evenement plaatsvinden en stuurt mensen aan (baas). Daarnaast is de evenementenorganisator vaak een levensgenieter, omdat hij van zijn hobby zijn beroep heeft weten te maken en wil hij vaak het best mogelijke evenement neerzetten en is daarom een echte perfectionist.

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Evenementenorganisator , Karakter Evenementenorganisator .

Netwerk evenementenorganisator

Het netwerk van de evenementenorganisator bestaat uit eventuele opdrachtgevers, technici, artiesten, cateraars, pr mensen, werknemers en alle andere mensen in verschillende beroepsgroepen die bijdragen aan het evenement om het evenement zo succesvol en goed mogelijk te maken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Evenementenorganisator , Medewerkers Evenementenorganisator .

Is het beroep evenementenorganisator iets voor jou?

Zou je graag evenementenorganisator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als evenementenorganisator bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Evenementenorganisator , beroepskeuzetest Evenementenorganisator , beroep Evenementenorganisator kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden evenementenorganisator

Het arbeidsmarktperspectief van de evenementenorganisator hangt af van de ambitie van de evenementenorganisator, het aantal opdrachten dat hij aanneemt of het aantal evenementen dat hij zelfstandig wil gaan organiseren.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Evenementenorganisator , Promotie mogelijkheden Evenementenorganisator , Carriere Evenementenorganisator .

Solliciteren op de functie evenementenorganisator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als evenementenorganisator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor evenementenorganisator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als evenementenorganisator . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Evenementenorganisator , CV Evenementenorganisator , sollicitatie Evenementenorganisator .

Interviews met evenementenorganisator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen evenementenorganisator

Vacatures evenementenorganisator

Op zoek naar een nieuwe baan als Evenementenorganisator ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Evenementenorganisator . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een evenementenorganisator houdt zich bezig met het organiseren van evenementen. Een evenementenorganisator organiseert evenementen in verschillende vormen en genres. Zo kan een evenementenorganisator zich bezig houden met het organiseren van festivals, theatervoorstellingen, concerten, open dagen, seminars en andere soortgelijke evenementen.

Beoordeling Evenementenorganisator

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Evenementenorganisator ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Evenementenorganisator

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep