Evenementenorganisator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Evenementenorganisator? Lees de functieomschrijving.

Een evenementenorganisator houdt zich bezig met het organiseren van evenementen.

Een evenementenorganisator organiseert evenementen in verschillende vormen en genres. Zo kan een evenementenorganisator zich bezig houden met het organiseren van festivals, theatervoorstellingen, concerten, open dagen, seminars en andere soortgelijke evenementen. De evenementenorganisator zorgt voor een goede programmering van het festival, kijkt naar geschikte artiesten om op het festival te programmeren en benaderd deze. Hij maakt samen met zijn team een financieel plan en begroting, vraagt eventuele subsidies aan (en maakt voor de aanvraag een goed plan met een beschrijving van het evenement en een begroting). De evenementenorganisator boekt de artiesten, zoekt mensen die de artiesten willen begeleiden (en die bijvoorbeeld op zoek gaan naar een slaapplek voor de artiesten, hun vervoer e.d.), huurt een zaal of terrein waar het evenement plaats kan vinden, kijkt naar de catering, regelt eventueel het transport van een podium en zoekt naar geschikte technici en technische apparatuur.

Daarnaast houdt de evenementenorganisator zich ook bezig met het maken van promotie voor het evenement. Hij is er verantwoordelijk voor dat er (eventueel samen met een goed pr-team) een goede reclamecampagne op gang komt waardoor er voldoende bezoekers naar het evenement komen om winst te maken. De evenementenorganisator maakt (eventueel samen met een team) een persbericht en houdt zich bezig met netwerken om zo zoveel mogelijk mensen naar het evenement te trekken.

Een evenementenorganisator werkt samen met pr-mensen, eventuele opdrachtgevers, regisseurs, artiesten, beveiligers, technici en alle andere mensen die tijdens een evenement werkzaam zijn.

Wil je werken als Evenementenorganisator?

Werk je al als Evenementenorganisator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Evenementenorganisator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Evenementenorganisator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Evenementenorganisator in één oogopslag

Netwerk:

 • Technici
 • Cateraars
 • PR mensen
 • Artiesten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1000 tot €1500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Evenementenorganisator

Wat verdient een Evenementenorganisator?

Een evenementenorganisator verdient, afhankelijk van het soort evenement dat hij organiseert en zijn werkervaring, tussen de €1000,- en €1500,- bruto per maand.

Salarisschaal Evenementenorganisator

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Evenementenorganisator

Op zoek naar een nieuwe baan als Evenementenorganisator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Evenementenorganisator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Evenementenorganisator vacatures

Stage: Medewerker evenementenorganisatie
JongLeren.es
Voor een aantal bedrijven in de toeristenbranche zoeken wij enthousiaste studenten die met een hands-on mentaliteit evenementen willen organiseren en begeleiden.Daarnaast zul je ingezet worden op back-office werkzaamheden.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Evenementenorganisator

Hoe goed is de toekomst voor de Evenementenorganisator? 

Het arbeidsmarktperspectief van de evenementenorganisator hangt af van de ambitie van de evenementenorganisator, het aantal opdrachten dat hij aanneemt of het aantal evenementen dat hij zelfstandig wil gaan organiseren.

Baankans Evenementenorganisator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Evenementenorganisator worden: Opleidingen tot Evenementenorganisator

Hoe word je een Evenementenorganisator? 

Er zijn verschillende opleidingen voor het beroep van evenementenorganisator. Zo kan er een opleiding eventmanager worden gevolgd (HBO, vierjarig) of een opleiding tot ''evenementenorganisator'' (MBO en driejarig). Daarnaast kan een evenementenorganisator ook zelfstandig zonder diploma aan de slag.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Evenementenorganisator

Evenementen organisator
Grote evenementen krijgen veel aandacht. Ze staan in alle kranten, komen uitgebreid aan bod op televisie, en iedereen heeft het erover. De Vierdaagse van Nijmegen, het Internationaal Filmfestival, het Zomercarnaval …
Evenementenorganisator Thuisstudie
Evenementen organiseren? Word zelfstandig evenementenorganisatorEen feestje geven? Leuk. Een evenement organiseren? Nóg leuker. Toch is evenementen organiseren een vak apart. Er komt veel bij kijken om een feest, bijeenkomst of …
Evenementenorganisator E-Learning
Evenementen organiseren? Word zelfstandig evenementenorganisatorEen feestje geven? Leuk. Een evenement organiseren? Nóg leuker. Toch is evenementen organiseren een vak apart. Er komt veel bij kijken om een feest, bijeenkomst of …
Meer opleidingen Evenementenorganisator

Weet je nog niet of je Evenementenorganisator wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Evenementenorganisator of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Evenementenorganisator

Met wie werkt een Evenementenorganisator samen? 

Het netwerk van de evenementenorganisator bestaat uit eventuele opdrachtgevers, technici, artiesten, cateraars, pr mensen, werknemers en alle andere mensen in verschillende beroepsgroepen die bijdragen aan het evenement om het evenement zo succesvol en goed mogelijk te maken.


 • Technici
 • Cateraars
 • PR mensen
 • Artiesten
Evenementenorganisator


Organisaties waar een Evenementenorganisator werkzaam is

Waar werkt een Evenementenorganisator meestal? 

De evenementenorganisator kan zowel op profit als non-profitbasis freelance of voor opdrachtgevers werken. Vaak heeft de evenementenorganisator zijn eigen evenementenbedrijf.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Evenementenorganisator

Waar kun je het beste werken als Evenementenorganisator? Hieronder vindt je de best door de Evenementenorganisator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Evenementenorganisator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Evenementenorganisator:

Welke competenties heeft een een Evenementenorganisator nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Evenementenorganisator

Wat voor persoonlijkheid heb je als Evenementenorganisator nodig? 

De evenementenorganisator is een baas. Hij netwerkt en regelt de contacten en zorgt ervoor dat er op alle vlakken voor goede werknemers of mensen die hem helpen worden gezorgd. Hij let op alle dingen die voor, tijdens en na het evenement plaatsvinden en stuurt mensen aan (baas). Daarnaast is de evenementenorganisator vaak een levensgenieter, omdat hij van zijn hobby zijn beroep heeft weten te maken en wil hij vaak het best mogelijke evenement neerzetten en is daarom een echte perfectionist.

 

Bekijk de persoonstypen voor Evenementenorganisator


Baas


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Evenementenorganisator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Evenementenorganisator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Evenementenorganisator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Evenementenorganisator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Evenementenorganisator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Evenementenorganisator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Evenementenorganisator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Evenementenorganisator iets voor je?

Zou je graag Evenementenorganisator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Evenementenorganisator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Evenementenorganisator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar