U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Glaszetter

Glaszetter worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een glaszetter? Lees de functieomschrijving.

Een Glaszetter zorgt ervoor dat een glazen ruit op een veilige manier in een kozijn geplaatst wordt. Vaak werkt hij hierbij samen met andere Glaszetters, vooral bij een groot raam of groot project waarbij meerdere ramen geplaatst moeten worden.

De Glaszetter begint met het inspecteren en opmeten van het kozijn, waarna hij het glas dat de klant wilt hebben bestelt of op maat snijdt. Vaak werkt men tegenwoordig met dubbel glas, wat in de fabriek op maat gesneden wordt. De Glaszetter snijdt zelf alleen enkel glas. Als alles goed op maat is, moet het kozijn ook klaar gemaakt worden voor plaatsing. Vaak moet eerst het oude glas en de kit verwijderd worden, en soms ook nog stukken van het kozijn zelf.

Als het kozijn klaar is, zal het glas naar de locatie gebracht moeten worden. Hierbij zal de Glaszetter voorzichtig te werk moeten gaan. Het glas kan vanuit de binnenkant of vanuit de buitenkant van het gebouw geplaatst worden. Er zijn verschillende monteertechnieken voorhanden. Aan de buitenzijde kan het zijn dat de Glaszetter vanaf een steiger moet werken, binnen kan hij geconfronteerd worden met kleine gangen en trappen.

Als het glas in het kozijn zit, wordt de lijst eromheen geplaatst of worden de randen dichtgekit. Hierdoor blijft het glas goed zitten, en kan er geen (koude) lucht langs. Indien nodig, wordt het glas dan nog nabehandeld.

Sommige aspecten van het werk van de Glaszetter vereisen een fysiek goede conditie en hij zal mogelijk leiding geven aan andere (leerling-)Glaszetters.

Mensen vonden ons op: Job Glaszetter, Baan Glaszetter, Glaszetter Worden, Functie-eisen Glaszetter, Verantwoordelijkheden Glaszetter, Functieprofiel Glaszetter, Wat doet een Glaszetter, Werken als Glaszetter.

Glaszetter worden: Opleiding tot glaszetter

Om Glaszetter te worden moet je een MBO opleiding op niveau 2 of 3 te volgen, waarmee men Gezel Glaszetter wordt. Vanuit deze positie kan je je dan gaan opwerken tot zelfstandig Glaszetter.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Glaszetter, Glaszetter Worden, Opleidingsniveau Glaszetter, Scholing Glaszetter, Studie Glaszetter, Bijscholing Glaszetter, Omscholing Glaszetter.

Organisaties waar een glaszetter doorgaans werkzaam is

Een Glaszetter kan bij een glaszetterij of aannemersbedrijf werken, of zelfstandig proberen opdrachten binnen te halen. Bij alle mogelijkheden geldt dat men zowel binnen als buiten komt te werken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Glaszetter, Glaszetter Worden, Opleidingsniveau Glaszetter, Scholing Glaszetter, Studie Glaszetter, Bijscholing Glaszetter, Omscholing Glaszetter.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden glaszetter

Het salaris van een Glaszetter ligt tussen €1600 en €2400 per maand. De arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de werkgeve en zullen dus vaak verschillen.

Mensen vonden ons op: Salaris Glaszetter, Loon Glaszetter, Wat verdien je als Glaszetter, Salarisschaal Glaszetter, Salarisindicatie Glaszetter, Bonus Glaszetter, CAO Glaszetter, Brutoloon Glaszetter, Nettoloon Glaszetter, Vakantiedagen Glaszetter, Pensioen Glaszetter.

Competenties, skills & vaardigheden glaszetter

 • Samenwerken
 • Ondernemerschap
 • Discipline
 • Accuratesse
 • Inzicht in omgeving
 • Fysiek sterk
 • Zorgvuldigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Glaszetter, Vaardigheden Glaszetter, Attitude Glaszetter, Kwalificaties Glaszetter, Competentieprofiel Glaszetter.

Boeken voor het beroep glaszetter

Wil je meer weten over het beroep glaszetter? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je glaszetter bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken glaszetter te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Glaszetter, Glaszetter ebooks, boek Glaszetter.

Persoonstypen glaszetter

De Glaszetter werkt een helder lijstje werkzaamheden af en werkt zo efficiënt en zonder omhaal naar een duidelijk doel toe (Succesvolle werker). Om dit goed te kunnen doen, zal de Glaszetter goed op moeten letten, niet alleen tijdens het plaatsen van het glas en de keuze van materiaal en monteerwijze, maar ook wanneer het gesneden en vervoerd wordt. De Glaszetter werkt en rijdt verantwoordelijk en zorgvuldig, met oog voor zijn omgeving (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Glaszetter, Karakter Glaszetter.

Netwerk glaszetter

De Glaszetter krijgt als zelfstandige opdrachten van klanten en in loondienst van een leidinggevende. Hij zal dus veel contact met deze partijen hebben. Men werkt over het algemeen samen met andere Glaszetters. Als je als zelfstandig Glaszetter werkt, of een leidinggevende positie hebt krijgje ook met glasleveranciers te maken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Glaszetter, Medewerkers Glaszetter.

Is het beroep glaszetter iets voor jou?

Zou je graag glaszetter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als glaszetter bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Glaszetter, beroepskeuzetest Glaszetter, beroep Glaszetter kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden glaszetter

De arbeidsmarkt is voor Glaszetters niet bijzonder gunstig, maar er is altijd wel wat werk te vinden. De meeste beschikbare opdrachten zijn tijdelijk, waardoor het gunstig kan zijn om bij een glaszetterij of aannemersbedrijf te werken. Doorgroeimogelijkheden zijn beperkt tot het opzetten van een eigen glaszetterij of het verkrijgen van leidinggevende taken.

Arbeidsmarktperspectief score glaszetter

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep glaszetter. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Glaszetter, Promotie mogelijkheden Glaszetter, Carriere Glaszetter.

Solliciteren op de functie glaszetter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als glaszetter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor glaszetter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als glaszetter. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Glaszetter, CV Glaszetter, sollicitatie Glaszetter.

Interviews met glaszetter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen glaszetter

Vacatures glaszetter

Op zoek naar een nieuwe baan als Glaszetter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Glaszetter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Glaszetter zorgt ervoor dat een glazen ruit op een veilige manier in een kozijn geplaatst wordt. Vaak werkt hij hierbij samen met andere Glaszetters, vooral bij een groot raam of groot project waarbij meerdere ramen geplaatst moeten worden. De Glaszetter begint met het inspecteren en opmeten van het kozijn, waarna hij het glas dat de klant wilt hebben bestelt of op maat snijdt.

Beoordeling Glaszetter

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Glaszetter' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Glaszetter

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

wat voor veiligheids dingen draagt een glaszetter en wat voor materialen gebruik een glaszetter?

Door: m

goed kijken als je een glaszetter aan het werk ziet en vragen.Hij geeft met plezier antwoord. 

Door: glaszetter

Dankjewel voor dit artikel over glaszetters. Het lijkt mij een mooi beroep. Vooral omdat er enig specialisme gevraagd wordt. Een slecht geplaatste ruit kan barsten of niet voor de juiste isolatie zorgen.  http://www.schildersbedrijfdeeilanden.nl/diensten

Door: pim

Reageer op dit beroep