Glaszetter Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Glaszetter worden: Opleidingen tot Glaszetter

Wil je Glaszetter worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Glaszetter, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Glaszetter.

Hoe word je een Glaszetter? 

Om Glaszetter te worden moet je een MBO opleiding op niveau 2 of 3 te volgen, waarmee men Gezel Glaszetter wordt. Vanuit deze positie kan je je dan gaan opwerken tot zelfstandig Glaszetter.

De 1 best beoordeelde opleidingen Glaszetter

bijgewerkt op 26-11-2021

Glaszetter
Zowel in de winter als de zomer is het belang van een goede isolatie in huis groot. Steeds meer mensen kiezen met vierseizoens- of hoogrendementsglas voor een duurzame investering. Zowel …
Glaszetter

Is het verstandig om Glaszetter te worden?

Voordat je aan een opleiding Glaszetter begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Glaszetter worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Glaszetter?

De arbeidsmarkt is voor Glaszetters niet bijzonder gunstig, maar er is altijd wel wat werk te vinden. De meeste beschikbare opdrachten zijn tijdelijk, waardoor het gunstig kan zijn om bij een glaszetterij of aannemersbedrijf te werken. Doorgroeimogelijkheden zijn beperkt tot het opzetten van een eigen glaszetterij of het verkrijgen van leidinggevende taken.

De actuele kans op werk voor een Glaszetter

Het beroep Glaszetter is onderdeel van de beroepsfamilie Glaszetters. De kans op werk voor de beroepsfamilie Glaszetters is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

30

Baankans Glaszetter

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Glaszetter

Als je je wilt omscholen tot Glaszetter is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Glaszetter door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Glaszetter zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Glaszetter

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Glaszetter dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures

Vacature (Leerling) Glaszetter
Randstad
Functieomschrijving Voor een glashandel in omgeving Maastricht zijn wij op zoek naar een glaszetter of iemand die als leerling het vak wilt leren.wat bieden wij jou Kans op een …
Vacature Leerling glaszetter
Vakmasters
Dagelijks kom je op meerdere adressen met telkens een nieuwe uitdaging op glasgebied. Je gaat als leerling glaszetter mee met een Allround glaszetter die jou de kneepjes van het glaszetters …
Vacature Fulltime leerling glaszetter
Olympia
Wat ga je doen?Onze opdrachtgever in Almelo is op zoek naar iemand die betrouwbaar is, overtuigd is van zijn technisch kwaliteiten en goed zelfstandig kan werken. Dus, ben jij op …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Glaszetter

Als je Glaszetter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Glaszetter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Glaszetter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Glaszetter?

Competenties en Vaardigheden Glaszetter

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Glaszetter nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Glaszetter nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Glaszetter

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Glaszetter

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Glaszetter. Als Glaszetter wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Glaszetter:


zie volledige beschrijving persoonstype Glaszetter

Vakkennis voor een Glaszetter

Het is voor een Glaszetter ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Glaszetter zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Glaszetter


Werkervaring Glaszetter

Het is voor een startend Glaszetter die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Glaszetter is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Glaszetter, maar iets anders?

Is een opleiding Glaszetter het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Glaszetter te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Glaszetter te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Glaszetter te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Glaszetter te worden?

Zou je graag Glaszetter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Glaszetter voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar