U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Harpist

Harpist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een harpist? Lees de functieomschrijving.

Een Harpist is een muzikant die de harp bespeelt. De harp is een al eeuwenoud instrument. Tijdens de prehistorie werden jachtbogen als instrumenten gebruikt. Deze hadden toen slechts één snaar. Door meerdere bogen achter elkaar te plaatsen, werd het een instrument met meerdere snaren en konden er meerdere tonen worden gemaakt. Pas later werden zogenaamde boogharpen ontwikkeld die meerdere snaren aan één boog hadden. Dit is de voorloper van de huidige harp.

 

Tokkelinstrument

De harp is een zogenaamd tokkelinstrument. Dit is een groep snaarinstrumenten die met de vingers of een plectrum worden bespeeld. De Harpist bespeelt de harp meestal met zijn vingers. De harp heeft een langwerpige klankkast met een groot aantal gespannen snaren. Deze verschillen in dikte en lengte en hebben elk een eigen toon. Hoe dikker en langer de snaren, hoe lager de toon wordt.

 

Muzikaliteit

Muzikaliteit is de belangrijkste eigenschap van de Harpist. De Harpist moet verstand hebben van diverse muziekstukken, noten en de interpretaties hiervan. De Harpist speelt vaak in een orkest of ensemble en moet daarom ook goed samen kunnen werken met andere muzikanten. Door verschillende instrumenten te combineren, kunnen zij zo de mooiste muziekstukken maken.

Mensen vonden ons op: Job Harpist, Baan Harpist, Harpist Worden, Functie-eisen Harpist, Verantwoordelijkheden Harpist, Functieprofiel Harpist, Wat doet een Harpist, Werken als Harpist.

Harpist worden: Opleiding tot harpist

De Harpist speelt vaak al van jongs af aan harp en heeft een muzikale achtergrond. Hierna kan de Harpist opleiding doen aan het conservatorium. Deze opleidingen zijn volledig gericht op muziek en bereiden de Harpist voor op een carrière binnen de muziekwereld.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Harpist, Harpist Worden, Opleidingsniveau Harpist, Scholing Harpist, Studie Harpist, Bijscholing Harpist, Omscholing Harpist.

Organisaties waar een harpist doorgaans werkzaam is

De Harpist is vaak werkzaam voor een orkest of muziekensemble. Samen met andere muzikanten geven zij uitvoeringen en optredens. De Harpist kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Harpist, Harpist Worden, Opleidingsniveau Harpist, Scholing Harpist, Studie Harpist, Bijscholing Harpist, Omscholing Harpist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden harpist

Het is lastig om een inschatting te geven van het salaris van de Harpist. Dit wordt bepaald door het orkest waar de Harpist voor werkt en hoeveel tijd de Harpist in zijn of haar muzikale carrière steekt.

Mensen vonden ons op: Salaris Harpist, Loon Harpist, Wat verdien je als Harpist, Salarisschaal Harpist, Salarisindicatie Harpist, Bonus Harpist, CAO Harpist, Brutoloon Harpist, Nettoloon Harpist, Vakantiedagen Harpist, Pensioen Harpist.

Competenties, skills & vaardigheden harpist

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Discipline
 • Creativiteit
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Harpist, Vaardigheden Harpist, Attitude Harpist, Kwalificaties Harpist, Competentieprofiel Harpist.

Boeken voor het beroep harpist

Wil je meer weten over het beroep harpist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je harpist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken harpist te komen.

Busker - Tales of a Renegade Harpist | David Michael

Engels | E-book | 9781618428417

This is the first full-length modern memoir about the life of a busker and an inside look at the much-maligned yet honorable busking lifestyle. Fundamentally it is about learning to live life to the fullest—on one's own terms—the author's quest. Especiall...

The Harpist of Madrid | Thomas Gordon

Engels | Paperback | 9781848971547 | 384 pagina's

Bright and musically gifted, Juan Hidalgo grows up in the Madrid of the early sixteen-hundreds. Employed as a harpist in the court of King Philip IV, he is soon writing his own music and sharing in the life of the court. The King confounds his expectation...

Harpist in the Wind | P. McKillip

Engels | E-book | 9781473205727 | 320 pagina's

Though Morgon the Riddle-Master was reunited with his beloved Raederle, his purpose in life and the reason for the stars on his forehead remained a mystery. All around him, the realm shook with war as mysterious shape-changers battled against mankind. Wit...

Mensen vonden ons op: boeken voor Harpist, Harpist ebooks, boek Harpist.

Persoonstypen harpist

De belangrijkste eigenschappen van de Harpist zijn muzikaliteit en creativiteit. De Harpist moet goed kunnen luisteren en muziekstukken kunnen analyseren (Waarnemer). Ook moet de Harpist beschikken over veel inlevingsvermogen en door middel van de muziek en de harp een verhaal kunnen vertellen (Romanticus).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Harpist, Karakter Harpist.

Netwerk harpist

De Harpist speelt vaak in een orkest of ensemble en werkt daardoor veel samen met andere muzikanten en een dirigent of orkestleider.

Mensen vonden ons op: Collega’s Harpist, Medewerkers Harpist.

Is het beroep harpist iets voor jou?

Zou je graag harpist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als harpist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Harpist, beroepskeuzetest Harpist, beroep Harpist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden harpist

Er is maar een geringe vraag naar Harpiste. Veel inzet en doorzettingsvermogen zijn dan ook belangrijk om door te groeien tot de top. 

Arbeidsmarktperspectief score harpist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep harpist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Harpist, Promotie mogelijkheden Harpist, Carriere Harpist.

Solliciteren op de functie harpist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als harpist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor harpist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als harpist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Harpist, CV Harpist, sollicitatie Harpist.

Interviews met harpist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen harpist

Vacatures harpist

Op zoek naar een nieuwe baan als Harpist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Harpist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Harpist is een muzikant die de harp bespeelt. De harp is een al eeuwenoud instrument. Tijdens de prehistorie werden jachtbogen als instrumenten gebruikt.

Beoordeling Harpist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Harpist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Harpist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep