U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Inkoop Manager

Inkoop Manager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een inkoop Manager? Lees de functieomschrijving.

 

De manager Inkoop geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Inkoop.  Deze mensen werken allemaal voor een afdeling van het bedrijf die de inkoop waarneemt en onderhoudt. De manager Inkoop zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Ook als er problemen zijn op de werkvloer springt de manager Inkoop in en lost deze problemen aan. De manager Inkoop is daarbij verantwoordelijk voor het team zelf. De manager Inkoop mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de manager Inkoop ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de manager Inkoop krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de manager Inkoop zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de manager Inkoop de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Inkoop.  De manager Inkoop is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de manager Inkoop zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De manager Inkoop moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de manager Inkoop het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de manager Inkoop hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de manager Inkoop naar de directeur van de Inkoop. 

Mensen vonden ons op: Job Inkoop Manager, Baan Inkoop Manager, Inkoop Manager Worden, Functie-eisen Inkoop Manager, Verantwoordelijkheden Inkoop Manager, Functieprofiel Inkoop Manager, Wat doet een Inkoop Manager, Werken als Inkoop Manager.

Inkoop Manager worden: Opleiding tot inkoop Manager

 

Om manager Inkoop te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als manager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de manager Inkoop de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de manager Inkoop. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar manager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De manager Inkoop zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Inkoop Manager, Inkoop Manager Worden, Opleidingsniveau Inkoop Manager, Scholing Inkoop Manager, Studie Inkoop Manager, Bijscholing Inkoop Manager, Omscholing Inkoop Manager.

Organisaties waar een inkoop Manager doorgaans werkzaam is

 

De manager Inkoop zal werken voor zowel profit als non profit organisaties.  In beide soorten organisaties zijn manage functies voor deze sector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Inkoop Manager, Inkoop Manager Worden, Opleidingsniveau Inkoop Manager, Scholing Inkoop Manager, Studie Inkoop Manager, Bijscholing Inkoop Manager, Omscholing Inkoop Manager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden inkoop Manager

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de manager Inkoop   verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de manager Inkoop  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de manager Inkoop   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de manager Inkoop   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de manager Inkoop   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Inkoop Manager, Loon Inkoop Manager, Wat verdien je als Inkoop Manager, Salarisschaal Inkoop Manager, Salarisindicatie Inkoop Manager, Bonus Inkoop Manager, CAO Inkoop Manager, Brutoloon Inkoop Manager, Nettoloon Inkoop Manager, Vakantiedagen Inkoop Manager, Pensioen Inkoop Manager.

Competenties, skills & vaardigheden inkoop manager

 • Motiveren
 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Inkoop Manager, Vaardigheden Inkoop Manager, Attitude Inkoop Manager, Kwalificaties Inkoop Manager, Competentieprofiel Inkoop Manager.

Boeken voor het beroep inkoop manager

Wil je meer weten over het beroep inkoop manager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je inkoop manager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken inkoop manager te komen.

OEE voor operators en managers | Bert Teeuwen

op zoek naar de verborgen machinecapaciteit met Overall Equipment Effectiveness - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789081503624 | 176 pagina's

OEE voor operators en managers 1e druk is een boek van Bert Teeuwen uitgegeven bij Yokoten. ISBN 9789081503624 OEE (Overall Equipment Effectiveness) is een krachtig instrument om de prestatie van machines te berekenen. Meer nog is het een instrument om de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Inkoop Manager, Inkoop Manager ebooks, boek Inkoop Manager.

Persoonstypen inkoop Manager

 

De manager Inkoop  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de manager Inkoop  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de manager Inkoop  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De manager Inkoop  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Inkoop Manager, Karakter Inkoop Manager.

Netwerk inkoop Manager

 

De manager Inkoop  heeft veel te maken met het personeel waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de manager Inkoop  komen met vragen die de manager Inkoop  moet beantwoorden of problemen die de manager Inkoop   moet oplossen. Tevens heeft de manager Inkoop  veel te maken met klanten. De manager Inkoop  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de manager Inkoop   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De manager Inkoop   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Inkoop Manager, Medewerkers Inkoop Manager.

Is het beroep inkoop Manager iets voor jou?

Zou je graag inkoop Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als inkoop Manager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Inkoop Manager, beroepskeuzetest Inkoop Manager, beroep Inkoop Manager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden inkoop Manager

 

Het arbeidsperspectief voor de manager Inkoop   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de manager Inkoop  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de manager Inkoop   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de manager Inkoop   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de manager Inkoop  over moet waken en in het aantal mensen dat de manager Inkoop   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de manager Inkoop  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de manager Inkoop   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de manager Inkoop   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Arbeidsmarktperspectief score inkoop Manager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep inkoop Manager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Inkoop Manager, Promotie mogelijkheden Inkoop Manager, Carriere Inkoop Manager.

Solliciteren op de functie inkoop Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als inkoop Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor inkoop Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als inkoop Manager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Inkoop Manager, CV Inkoop Manager, sollicitatie Inkoop Manager.

Interviews met inkoop Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen inkoop Manager

Vacatures inkoop manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Inkoop Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Inkoop Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De manager Inkoop geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Inkoop.  Deze mensen werken allemaal voor een afdeling van het bedrijf die de inkoop waarneemt en onderhoudt. De manager Inkoop zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk.

Beoordeling Inkoop Manager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Inkoop Manager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Inkoop Manager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep