U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Integratieve Kindertherapeut

Integratieve Kindertherapeut worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een integratieve Kindertherapeut? Lees de functieomschrijving.

De Integratieve Kindertherapeut biedt intensieve kortdurende psychotherapie aan kinderen van 4 tot 12 jaar. Bij de Integratieve Kindertherapeut staat het kind centraal en worden klachten en problematiek vanuit verschillende invalshoeken bekeken. De Integratieve Kindertherapeut stelt aan de hand van verschillende verklarings- of behandelmodellen een behandeling samen die precies is afgestemd op het bewuste kind. Uitgegaan van het idee dat kinderen over een zelfhelend vermogen beschikken, is het doel van de behandeling het bieden van handgrepen die dit probleemoplossende vermogen activeren.

In de therapiesessies kunnen verschillende thema's of onderwerpen aan bod komen, als communicatieve en sociale vaardigheden en het omgaan met emoties. Problemen waarbij de Integratieve Kindertherapeut hulp kan bieden zijn divers, bijvoorbeeld omgaan met ADHD, onverklaarbare lichamelijke klachten, ontwikkelings- en gedragsproblematiek (hechting, woedeaanvallen)  of angsten. De klachten hebben invloed op het functioneren van het kind, dat binnen zo kort mogelijke tijd weer op normaal niveau teruggebracht moet worden.

De Integratieve Kindertherapeut heeft meestal eerst een intakegesprek met de ouders en daarna enkele sessies met alleen het kind. Tijdens de behandeling zal de Integratieve Kindertherapeut contact houden met de ouders. Tijdens de sessies wordt onderliggende problematiek spelenderwijs onderzocht, met behulp van bijvoorbeeld tekenen, knutselen of verhaaltjes. Alles wat het kind zegt is vertrouwelijk en zijn klachten (niet die van de ouders) staan centraal.

Mensen vonden ons op: Job Integratieve Kindertherapeut, Baan Integratieve Kindertherapeut, Integratieve Kindertherapeut Worden, Functie-eisen Integratieve Kindertherapeut, Verantwoordelijkheden Integratieve Kindertherapeut, Functieprofiel Integratieve Kindertherapeut, Wat doet een Integratieve Kindertherapeut, Werken als Integratieve Kindertherapeut.

Integratieve Kindertherapeut worden: Opleiding tot integratieve Kindertherapeut

De Integratieve Kindertherapeut heeft minimaal HBO niveau en bijvoorbeeld de vierjarige opleiding Toegepaste Psychologie gevolgd. Daarna kan er gekozen worden voor een Master Kinder- en Jeugd Psychologie, wat de kansen vergroot op de arbeidsmarkt.

Er kan ook gekozen worden voor een WO opleiding Psychologie, waarvan de Bachelorfase drie jaar duurt en waarna een Master Kinder- en Jeugdpsychologie gekozen kan worden, die een jaar duurt. Hierna kan nog voor een vervolgopleiding gekozen worden via het NIP.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Integratieve Kindertherapeut, Integratieve Kindertherapeut Worden, Opleidingsniveau Integratieve Kindertherapeut, Scholing Integratieve Kindertherapeut, Studie Integratieve Kindertherapeut, Bijscholing Integratieve Kindertherapeut, Omscholing Integratieve Kindertherapeut.

Organisaties waar een integratieve Kindertherapeut doorgaans werkzaam is

Mensen vonden ons op: Studeren voor Integratieve Kindertherapeut, Integratieve Kindertherapeut Worden, Opleidingsniveau Integratieve Kindertherapeut, Scholing Integratieve Kindertherapeut, Studie Integratieve Kindertherapeut, Bijscholing Integratieve Kindertherapeut, Omscholing Integratieve Kindertherapeut.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden integratieve Kindertherapeut

De Integratieve Kindertherapeut heeft een gemiddeld startsalaris van €2400 bruto per maand (HBO niveau). Het salaris kan oplopen tot ca. €4650 bruto per maand. De salariëring van de Integratieve Kindertherapeut is sterk afhankelijk van de opleiding en ervaring, maar vaak conform de CAO GZ.

Secundaire Arbeidsvoorwaarden zijn onregelmatigheidstoeslagen, 8% vakantietoeslag en/of een 13de maand en reiskostenvergoeding.

Mensen vonden ons op: Salaris Integratieve Kindertherapeut, Loon Integratieve Kindertherapeut, Wat verdien je als Integratieve Kindertherapeut, Salarisschaal Integratieve Kindertherapeut, Salarisindicatie Integratieve Kindertherapeut, Bonus Integratieve Kindertherapeut, CAO Integratieve Kindertherapeut, Brutoloon Integratieve Kindertherapeut, Nettoloon Integratieve Kindertherapeut, Vakantiedagen Integratieve Kindertherapeut, Pensioen Integratieve Kindertherapeut.

Competenties, skills & vaardigheden integratieve kindertherapeut

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Creativiteit
 • Coachen
 • Sensitiviteit
 • Luisteren
 • Communicatief vaardig
 • Inzicht in omgeving
 • Motiveren
 • Flexibiliteit
Mensen vonden ons op: Kennis Integratieve Kindertherapeut, Vaardigheden Integratieve Kindertherapeut, Attitude Integratieve Kindertherapeut, Kwalificaties Integratieve Kindertherapeut, Competentieprofiel Integratieve Kindertherapeut.

Boeken voor het beroep integratieve kindertherapeut

Wil je meer weten over het beroep integratieve kindertherapeut? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je integratieve kindertherapeut bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken integratieve kindertherapeut te komen.

Geintegreerde cognitieve gedragstherapie | C.W. Korrelboom

handboek voor theorie en praktijk - Nederlands | Druk: 2 | Hardcover | 9789046903810

Onderzoek toont onmiskenbaar aan dat een relatief kortdurende, protocollaire behandeling vaak de voorkeur verdient boven een maatbehandeling. Tegelijkertijd knappen niet alle patiënten (voldoende) op van zo'n behandeling. Er treden soms complicaties op en...

Interculturele communicatie | Carlos Nunez

van ontkenning tot wederzijdse integratie - Nederlands | Druk: 4 | Paperback | 9789023255536 | 168 pagina's

Interculturele communicatie 4e druk is een boek van Carlos Nunez uitgegeven bij Gorcum B.V., Koninklijke van. ISBN 9789023255536 Nieuw in de 4e herziene druk van Interculturele Communicatie zijn: - illustraties van van de hand van Masaaki Oyamada. - een p...

Wie ben je echt! Neuro emotionele integratie | Roy Martina

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789055990481 | 192 pagina's

ROY MARTINA WIE BEN JE ECHT? NEURO EMOTIONELE INTEGRATIE Ons onbewuste kan ons enorm tegenwerken. Dit heet onbewuste sabotage. Daar zijn veel voorbeelden van, zoals het uitstellen van belangrijke telefoontjes en van noodzakelijke acties. Ook lichamelijke ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Integratieve Kindertherapeut, Integratieve Kindertherapeut ebooks, boek Integratieve Kindertherapeut.

Persoonstypen integratieve Kindertherapeut

De Integratieve Kindertherapeut heeft een groot empathisch vermogen en een warm karakter dat hij uitstraalt op de cliënt. Aangezien de doelgroep kinderen van 4 tot 12 jaar is, is het al helemaal van belang om positief over te komen (Gever). Ook is hij een goed observator, wat van pas komt als kinderen verbaal niet goed kunnen communiceren. Het is dus van belang om non-verbale signalen op te pikken (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Integratieve Kindertherapeut, Karakter Integratieve Kindertherapeut.

Netwerk integratieve Kindertherapeut

De Integratieve Kindertherapeut komt veel in aanraking met andere hulpverleners. Aangezien zijn cliënten vaak zijn doorverwezen vanuit een zorginstelling of iets dergelijks. Daarnaast is het van belang om contact te houden met andere sociale beroepsgroepen om informatie in te winnen en bij eventuele vastgelopen therapieën hulp te vragen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Integratieve Kindertherapeut, Medewerkers Integratieve Kindertherapeut.

Is het beroep integratieve Kindertherapeut iets voor jou?

Zou je graag integratieve Kindertherapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als integratieve Kindertherapeut bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Integratieve Kindertherapeut, beroepskeuzetest Integratieve Kindertherapeut, beroep Integratieve Kindertherapeut kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden integratieve Kindertherapeut

Arbeidsmarktperspectief score integratieve Kindertherapeut

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep integratieve Kindertherapeut. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Integratieve Kindertherapeut, Promotie mogelijkheden Integratieve Kindertherapeut, Carriere Integratieve Kindertherapeut.

Solliciteren op de functie integratieve Kindertherapeut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als integratieve Kindertherapeut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor integratieve Kindertherapeut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als integratieve Kindertherapeut. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Integratieve Kindertherapeut, CV Integratieve Kindertherapeut, sollicitatie Integratieve Kindertherapeut.

Interviews met integratieve Kindertherapeut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen integratieve Kindertherapeut

Vacatures integratieve kindertherapeut

Op zoek naar een nieuwe baan als Integratieve Kindertherapeut? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Integratieve Kindertherapeut. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Integratieve Kindertherapeut biedt intensieve kortdurende psychotherapie aan kinderen van 4 tot 12 jaar. Bij de Integratieve Kindertherapeut staat het kind centraal en worden klachten en problematiek vanuit verschillende invalshoeken bekeken. De Integratieve Kindertherapeut stelt aan de hand van verschillende verklarings- of behandelmodellen een behandeling samen die precies is afgestemd op het bewuste kind.

Beoordeling Integratieve Kindertherapeut

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Integratieve Kindertherapeut' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Integratieve Kindertherapeut

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Integratieve zoek werk als integralek kindertherapeut HBO++ nivo + 10jaar relevante ervaring

Door: l.klop@auris.nl

welke opleiding is gedegen voor het volgen van integratieve kindertherapeut?

 

gr Desiree

Mail schilderdsmeets@hotmail.nl

Door: D. Smeets

Beste Desiree,het staat hierboven duidelijk beschreven.

Door: Jason

Beste Hr./Mevr. Klop,kijk op de Nationale Vacaturebank.Gr.

Door: Wendy

Goed advies,Wendy.Bedankt

Door: Henri

Reageer op dit beroep