U bevindt zich hier: Home » Beroepen » KAM Coördinator

KAM Coördinator worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een KAM Coördinator? Lees de functieomschrijving.

De afkorting KAM staat voor Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu. De KAM Coördinator is bij een organisatie verantwoordelijk voor de kwaliteit, arbeidsomstandigheden en de zorg voor het milieu. Grote organisaties hebben hier vaak een complete afdeling voor, middelgrote organisaties hebben meestal één KAM Coördinator in dienst en bij kleine bedrijven is het een neventaak van een werknemer.

De belangrijkste taak van de KAM Coördinator is het opzetten, onderhouden en verbeteren van het KAM-zorgsysteem. Dit houdt in dat de KAM Coördinator zorgt dat de organisatie voldoet aan de arbo- en milieuwetgeving en aan de kwaliteitseisen en wensen van de organisatie. Ook valt het organiseren van de bedrijfshulpverlening en het plannen van de handelingen bij eventuele calamiteiten onder het takenpakket van de KAM Coördinator.

De verschillende activiteiten worden vaak planmatig vastgelegd en waar nodig aangepast en verbeterd. De KAM Coördinator ziet er op toe dat het vastgestelde systeem wordt nagestreefd. Ook houd de KAM Coördinator de wet- en regelgeving in de gaten en voert eventuele veranderingen door in het systeem. De KAM Coördinator werkt vaak tussen de medewerkers en de directie van de organisatie. De KAM Coördinator zorgt ervoor dat de medewerkers de systemen gebruiken en legt verbeteringen voor aan de directie.

Mensen vonden ons op: Job KAM Coördinator, Baan KAM Coördinator, KAM Coördinator Worden, Functie-eisen KAM Coördinator, Verantwoordelijkheden KAM Coördinator, Functieprofiel KAM Coördinator, Wat doet een KAM Coördinator, Werken als KAM Coördinator.

KAM Coördinator worden: Opleiding tot KAM Coördinator

Door verschillende instantie worden cursussen en korte opleidingen aangeboden die je opleiden tot KAM Coördinator. De duur van deze cursussen en opleidingen verschilt per instantie. Verder kan ook een meer algemene opleiding over milieu en arbeidsomstandigheden geschikt zijn voor de functie van KAM Coördinator.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor KAM Coördinator, KAM Coördinator Worden, Opleidingsniveau KAM Coördinator, Scholing KAM Coördinator, Studie KAM Coördinator, Bijscholing KAM Coördinator, Omscholing KAM Coördinator.

Organisaties waar een KAM Coördinator doorgaans werkzaam is

De KAM Coördinator kan bij allerlei typen organisaties werkzaam zijn. Bij kleine organisaties is de functie van KAM Coördinator vaak geen zelfstandige functie, maar een neventaak. In middelgrote organisaties is er vaak één KAM Coördinator voor de hele organisaties. Bij grote organisaties wordt er soms een hele afdeling voor opgericht waar meerdere KAM Coördinatoren werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor KAM Coördinator, KAM Coördinator Worden, Opleidingsniveau KAM Coördinator, Scholing KAM Coördinator, Studie KAM Coördinator, Bijscholing KAM Coördinator, Omscholing KAM Coördinator.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden KAM Coördinator

Het startsalaris van een KAM Coördinator ligt rond de 2400 euro. Dit salaris kan oplopen tot ongeveer 3600 euro naarmate meer werkervaring wordt opgedaan. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de KAM Coördinator werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris KAM Coördinator, Loon KAM Coördinator, Wat verdien je als KAM Coördinator, Salarisschaal KAM Coördinator, Salarisindicatie KAM Coördinator, Bonus KAM Coördinator, CAO KAM Coördinator, Brutoloon KAM Coördinator, Nettoloon KAM Coördinator, Vakantiedagen KAM Coördinator, Pensioen KAM Coördinator.

Competenties, skills & vaardigheden kam coördinator

 • Analytisch
 • Oordeelsvorming
 • Plannen en organiseren
 • Inzicht in omgeving
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis KAM Coördinator, Vaardigheden KAM Coördinator, Attitude KAM Coördinator, Kwalificaties KAM Coördinator, Competentieprofiel KAM Coördinator.

Boeken voor het beroep kam coördinator

Wil je meer weten over het beroep kam coördinator? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kam coördinator bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kam coördinator te komen.

Death Rites and Hawaiian Royalty | Ralph Thomas Kam

Funerary Practices in the Kamehameha and Kalkaua Dynasties, 1819-1953 - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781476668468 | 252 pagina's

From the hiding of the bones of Kamehameha the Great, to the half-mile-long funeral procession of King Kamehameha III, to the somber return of the embalmed remains of King Kalakaua from San Francisco, Hawaii experienced changing responses to the deaths of...

Kam Story, The | H. Scott Dumas

A Friendly Introduction To The Content, History, And Significance Of Classical Kolmogorov-arnold-moser Theory - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9789814556583 | 380 pagina's

This is a semi-popular mathematics book aimed at a broad readership of mathematically literate scientists, especially mathematicians and physicists who are not experts in classical mechanics or KAM theory, and scientific-minded readers. Parts of the book ...

Schisandra Chinensis | Kam Ming Ko

An Herb Of North Eastern China Origin - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9789814651226 | 252 pagina's

This book provides a comprehensive but concise account of the commonly used herb in Chinese medicine, Schisandra chinensis ( ). Of the six chapters covering botanical properties to product development, special emphasis is placed on recent pharmacological ...

Mensen vonden ons op: boeken voor KAM Coördinator, KAM Coördinator ebooks, boek KAM Coördinator.

Persoonstypen KAM Coördinator

De KAM Coördinator moet goed kunnen inschatten wat er in de organisatie speelt en hoe het KAM-zorgsysteem het beste in de organisatie geïmplementeerd kan worden. Ook moet de KAM Coördinator verbeteringen opsporen en het gebruik van het systeem dus analyseren (waarnemer).

Omdat de KAM Coördinator vaak veel met de andere medewerkers van de organisatie te maken heeft, is het ook belangrijk dat de KAM Coördinator de behoeftes en wensen van de medewerkers en de directie goed kan aanvoelen (gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid KAM Coördinator, Karakter KAM Coördinator.

Netwerk KAM Coördinator

De KAM Coördinator staat in de organisatie vaak tussen de medewerkers en de directie in. De medewerkers moeten het KAM-zorgsysteem dat ontwikkeld is door de KAM Coördinator aanhouden en de directie moet overtuigd worden van eventuele verbeteringen van dit systeem. De KAM Coördinator heeft hierdoor veel te maken met de andere medewerkers van de organisatie. Ook is er bij grotere bedrijven vaak een complete afdeling voor het KAM-zorgsysteem. Bij deze organisaties heeft de KAM Coördinator ook te maken met andere KAM Coördinatoren.

Mensen vonden ons op: Collega’s KAM Coördinator, Medewerkers KAM Coördinator.

Is het beroep KAM Coördinator iets voor jou?

Zou je graag KAM Coördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als KAM Coördinator bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze KAM Coördinator, beroepskeuzetest KAM Coördinator, beroep KAM Coördinator kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden KAM Coördinator

Er wordt binnen organisaties steeds meer gelet op de arbo- en milieueisen. De rol van een KAM Coördinator wordt hierdoor steeds belangrijker. Hoe groot de kansen op de arbeidsmarkt zijn voor een KAM Coördinator is niet helemaal duidelijk.

Arbeidsmarktperspectief score KAM Coördinator

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep KAM Coördinator. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten KAM Coördinator, Promotie mogelijkheden KAM Coördinator, Carriere KAM Coördinator.

Solliciteren op de functie KAM Coördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als KAM Coördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor KAM Coördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als KAM Coördinator. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als KAM Coördinator, CV KAM Coördinator, sollicitatie KAM Coördinator.

Interviews met KAM Coördinator

Ivon van der Pasch is KAM-coördinator

 


Waarom ben jij KAM-coördinator geworden?

Het is niet een beroepskeuze geweest van mij, ik ben erin gerold. Ruim 20 jaar geleden was een ISO-certificaat nog geen gemeen goed in Nederland. Het bedrijf waar ik toen werkte als administratief medewerkster wilde ISO-gecertificeerd worden en vroeg mij dit traject te begeleiden. Zo ben ik met KAM in contact gekomen. Daarna heb ik mijn kennis verder verbreed door o.a. cursussen.

Welke opleiding heb je gevolgd om KAM-coördinator te worden?

Ik heb geen specifieke opleiding gehad voor KAM-coördinator. Wel heb ik bij verschillende bedrijven KAM-gerichte cursussen en trainingen gevolgd om ...


Lees de rest van het interview

Verwante beroepen KAM Coördinator

Vacatures kam coördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als KAM Coördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor KAM Coördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De afkorting KAM staat voor Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu. De KAM Coördinator is bij een organisatie verantwoordelijk voor de kwaliteit, arbeidsomstandigheden en de zorg voor het milieu. Grote organisaties hebben hier vaak een complete afdeling voor, middelgrote organisaties hebben meestal één KAM Coördinator in dienst en bij kleine bedrijven is het een neventaak van een werknemer.

Beoordeling KAM Coördinator

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep KAM Coördinator' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep KAM Coördinator

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Heb het "vak" van KAM coordinator nu na een jaar ervaren als een saai vak de acceptatie van mijn functie in de organisatie is erg slecht en motiveert mij totaal niet. Ben ook dringend op zoek naar een meer inspirerede baan! 

Door: Mark

helaas moet ik mij aansluiten bij Mark zijn reactie. Ook ik werk in kleinere organisaties. Het zijn voor de werkgevers nieuwe functies. ik zie dan ook veel uitdagingen bij beide bedrijven. Helaas is het draagvlak minimaal waardoor er weinig mogelijkheden zijn de uitdagingen aan te gaan. Dit werkt demotiverend. Het lijkt dan ook dat kleinere/middelgrote organisaties meer een KAM-mer willen op papier dan er daadwerkelijk een laten functioneren in volle glorie. Het is vooral zelf veel mogelijkheden creeeren binnen de grenzen van toelaatbaarheid en dat is niet daadwerkelijk hoe je wilt werken. Daarbij is dan de drijfveer voor mij persoonlijk; daadwerkelijke verbetering op veiligheid en gezondheid van de werknemers een belangrijke zaak, waar snel aan voorbij gegaan wordt omdat het niet past in het budget. Aangezien er niet echt een budget beschikbaar is voor KAM (!) delf je snel het onderspit t.o.v. productie verbeteringen (aanschaf machines, bouw van hallen etc. ) Daarbij heb ik sterk het gevoel dat een vrouw in een mannenwereld (in mijn geval) ook nog sterk gezien wordt als'...komt zij.... Salariering ligt lager dan mannelijke collega's etc. 

Dit heeft dus puur te maken met het feit dat organisaties niet gewend zijn de omkeer slag te maken. 

Het zegt niets over sympathie van collegae onderling. De werksfeer is goed en empatisch. Het is veelal meer het niet begrijpen wat er allemaal mogelijk is op het vlak van KAM en andere prioriteiten stellen. 

En iedereen vind zijn eigen hachje natuurlijk het belangrijkste, en dan maakt onbekend onbemind. Helaas. 

Door: Riel

Het lijkt mij juist een beroep waar veel uitdagingen liggen.Gr.

Door: Bernard

Reageer op dit beroep