U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Leraar muziek

Leraar muziek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een leraar muziek? Lees de functieomschrijving.

De leraar muziek geeft les op een basisschool, op een middelbare school (aan VMBO, HAVO en VWO klassen) of op een muziekschool. Ook kan de leraar muziek werkzaam zijn binnen een centrum voor de kunsten. De leraar muziek geeft les in het vak muziek. Hij leert de leerlingen kennis maken met zowel de praktijk als de theoriekant van het vak muziek. Hij leert zijn leerlingen noten lezen, noten herkennen en verschillende soorten muziek horen. Daarnaast laat hij de leerlingen ook zelf op muziekinstrumenten (zoals bijvoorbeeld een drumstel, een xylofoon, een blokfluit, een gitaar of een keyboard) spelen en leert de leerlingen ook verschillende soorten liedjes zingen.

De voornaamste taak van de leraar muziek is zijn leerlingen motiveren en enthousiast maken voor het vak muziek en de verschillende muzieksoorten. Daarnaast geeft hij de leerlingen ook theorielessen over de geschiedenis van de muziek, de verschillende soorten muziek en leert hij zijn leerlingen noten lezen. De muziekles is vaak een welkome afwisseling op de middelbare school en daarom geeft hij ontspannen en leuk les alhoewel hij (als het nodig is) wel streng op kan treden.

De leraar muziek ontwikkelt daarnaast ook lesmateriaal, kijkt opdrachten en huiswerk na en becijfert opdrachten en toetsen. Hij geeft leerlingen zowel groepsgericht als individueel les en begeleiding en begeleidt eventueel de schoolband naar optredens toe. De leraar muziek heeft zelf veel verstand van muziek (veel muzikale kennis), kan noten lezen, kan verschillende instrumenten bespelen en zijn enthousiasme aan leerlingen overbrengen.

Mensen vonden ons op: Job Leraar muziek, Baan Leraar muziek, Leraar muziek Worden, Functie-eisen Leraar muziek, Verantwoordelijkheden Leraar muziek, Functieprofiel Leraar muziek, Wat doet een Leraar muziek, Werken als Leraar muziek.

Leraar muziek worden: Opleiding tot leraar muziek

De leraar muziek heeft de opleiding ''docent muziek'' gevolgd (hbo, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar muziek, Leraar muziek Worden, Opleidingsniveau Leraar muziek, Scholing Leraar muziek, Studie Leraar muziek, Bijscholing Leraar muziek, Omscholing Leraar muziek.

Organisaties waar een leraar muziek doorgaans werkzaam is

De leraar muziek werkt op een middelbare school, een muziekschool of centrum voor de kunsten. Daarnaast kan hij ook zelfstandig workshops geven (zowel thuis als op locatie).

Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar muziek, Leraar muziek Worden, Opleidingsniveau Leraar muziek, Scholing Leraar muziek, Studie Leraar muziek, Bijscholing Leraar muziek, Omscholing Leraar muziek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden leraar muziek

De leraar muziek verdient tussen de €1300,- en €2000,- bruto per maand (afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring).

Mensen vonden ons op: Salaris Leraar muziek, Loon Leraar muziek, Wat verdien je als Leraar muziek, Salarisschaal Leraar muziek, Salarisindicatie Leraar muziek, Bonus Leraar muziek, CAO Leraar muziek, Brutoloon Leraar muziek, Nettoloon Leraar muziek, Vakantiedagen Leraar muziek, Pensioen Leraar muziek.

Competenties, skills & vaardigheden leraar muziek

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Ambitie
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
 • Muzikaal vaardig
 • Muzikale kennis
 • Kan verschillende instrumenten bespelen
Mensen vonden ons op: Kennis Leraar muziek, Vaardigheden Leraar muziek, Attitude Leraar muziek, Kwalificaties Leraar muziek, Competentieprofiel Leraar muziek.

Boeken voor het beroep leraar muziek

Wil je meer weten over het beroep leraar muziek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je leraar muziek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken leraar muziek te komen.

Sonidos y silencios | Silvia M. Carabetta

En la formación de los docentes de música - Spaanstalig | E-book | 9789873615672

Todo el mundo escucha música, habla de música, sabe qué es la música. Sin embargo, cuando llega el momento de enseñar música, de explicar qué es la música y como aprender sus rudimentos, la cuestion no es tan clara. Este libro deja al desnudo las limitaci...

Programa de Intervencion Dirigido a Modificar La Conducta de Miedo | Mariel Asunci Rojas Pe?a

para padres y docentes de niños en edad preescolar - Spaanstalig | Paperback | 9783845481142 | 176 pagina's

El dibujo es una destreza presente en los individuos desde temprana edad, asi como los temores forman parte esencial del ser humano, solo que este ultimo se caracteriza por ser negativo o desventajoso. El presente trabajo permitio conocer los efectos de u...

Ideas Docentes Sobre La Educacion En Valores y Sus Practicas | Perez Azziz Sara Nancy

Incidencia de las ideas docentes acerca de la Educación en Valores en sus prácticas - Spaanstalig | Paperback | 9783846563526 | 136 pagina's

La interrogante que se plantea en esta Tesis de Maestria, es acerca de las ideas que los docentes tienen sobre la Educacion en Valores y la incidencia que tienen tales ideas en sus practicas de aula. El interes por esta tematica se suscita en el entendido...

Mensen vonden ons op: boeken voor Leraar muziek, Leraar muziek ebooks, boek Leraar muziek.

Persoonstypen leraar muziek

De leraar muziek is een waarnemer. Hij let goed op de klas waar hij les geeft, geeft leerlingen waar nodig individuele begeleiding en houdt daarnaast alle ontwikkelingen op het gebied van de muziek en de verschillende muziekstijlen bij om zo bij te blijven, er met zijn leerlingen over te praten en er lesmateriaal over te maken.

Daarnaast is de leraar muziek een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van muziek en de verschillende muziekinstrumenten over aan de leerlingen, motiveert ze om zelf muziek te gaan maken en maakt de leerlingen enthousiast.

Daarnaast is hij vaak ook een levensgenieter; hij geeft les in zijn hobby (muziek) en mag leerlingen enthousiast maken en instrumenten leren bespelen en verdient daar zijn geld mee.

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Leraar muziek, Karakter Leraar muziek.

Netwerk leraar muziek

Het netwerk van de leraar muziek bestaat uit zijn leerlingen (die hij lesgeeft), zijn collega's (met wie hij vergadert), de directeur van de (muziek)school of het centrum voor de kunsten (die hem feedback geeft en voor wie hij werkt) en eventueel de ouders van de leerlingen bij oudergesprekken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Leraar muziek, Medewerkers Leraar muziek.

Is het beroep leraar muziek iets voor jou?

Zou je graag leraar muziek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als leraar muziek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Leraar muziek, beroepskeuzetest Leraar muziek, beroep Leraar muziek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden leraar muziek

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de leraar muziek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid binnen centrum voor de kunsten of op middelbare scholen en daarnaast kan de leraar muziek ook workshops gaan geven, zangles gaan geven of lesmateriaal ontwikkelen.

De leraar muziek kan doorgroeien door bijvoorbeeld ook een mentorklas op zich te nemen.

Arbeidsmarktperspectief score leraar muziek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep leraar muziek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Leraar muziek, Promotie mogelijkheden Leraar muziek, Carriere Leraar muziek.

Solliciteren op de functie leraar muziek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als leraar muziek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor leraar muziek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als leraar muziek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Leraar muziek, CV Leraar muziek, sollicitatie Leraar muziek.

Interviews met leraar muziek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen leraar muziek

Vacatures leraar muziek

Op zoek naar een nieuwe baan als Leraar muziek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leraar muziek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De leraar muziek geeft les op een basisschool, op een middelbare school (aan VMBO, HAVO en VWO klassen) of op een muziekschool. Ook kan de leraar muziek werkzaam zijn binnen een centrum voor de kunsten. De leraar muziek geeft les in het vak muziek.

Beoordeling Leraar muziek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Leraar muziek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Leraar muziek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep