Leraar muziek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Leraar muziek? Lees de functieomschrijving.

De leraar muziek geeft les op een basisschool, op een middelbare school (aan VMBO, HAVO en VWO klassen) of op een muziekschool. Ook kan de leraar muziek werkzaam zijn binnen een centrum voor de kunsten. De leraar muziek geeft les in het vak muziek. Hij leert de leerlingen kennis maken met zowel de praktijk als de theoriekant van het vak muziek. Hij leert zijn leerlingen noten lezen, noten herkennen en verschillende soorten muziek horen. Daarnaast laat hij de leerlingen ook zelf op muziekinstrumenten (zoals bijvoorbeeld een drumstel, een xylofoon, een blokfluit, een gitaar of een keyboard) spelen en leert de leerlingen ook verschillende soorten liedjes zingen.

De voornaamste taak van de leraar muziek is zijn leerlingen motiveren en enthousiast maken voor het vak muziek en de verschillende muzieksoorten. Daarnaast geeft hij de leerlingen ook theorielessen over de geschiedenis van de muziek, de verschillende soorten muziek en leert hij zijn leerlingen noten lezen. De muziekles is vaak een welkome afwisseling op de middelbare school en daarom geeft hij ontspannen en leuk les alhoewel hij (als het nodig is) wel streng op kan treden.

De leraar muziek ontwikkelt daarnaast ook lesmateriaal, kijkt opdrachten en huiswerk na en becijfert opdrachten en toetsen. Hij geeft leerlingen zowel groepsgericht als individueel les en begeleiding en begeleidt eventueel de schoolband naar optredens toe. De leraar muziek heeft zelf veel verstand van muziek (veel muzikale kennis), kan noten lezen, kan verschillende instrumenten bespelen en zijn enthousiasme aan leerlingen overbrengen.

Wil je werken als Leraar muziek?

Werk je al als Leraar muziek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Leraar muziek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Leraar muziek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Leraar muziek in één oogopslag

Netwerk:

 • Collega's
 • Leerlingen
 • Directeur school of centrum voor de kunsten
 • Ouders leerlingen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

8


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Leraar muziek

Wat verdient een Leraar muziek?

De leraar muziek verdient tussen de €1300,- en €2000,- bruto per maand (afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring).

Salarisschaal Leraar muziek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Leraar muziek

Op zoek naar een nieuwe baan als Leraar muziek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leraar muziek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Leraar muziek vacatures

Docent Muziek en Kunst
Nivvo BV
Voor een onderwijsinstelling in de regio Achterhoek zijn wij met op zoek naar een Docent Muziek en Kunst.Wij zoeken een gedreven, enthousiaste docent voor muziek (8 lessen) en kunstvakken inclusief …
Docent Muziek
CSG Het Noordik
Sta jij vol enthousiasme voor de klas en wil jij een bijdrage leveren aan de toekomst van onze leerlingen? Dan zijn wij op zoek naar jou Wij zijn met ingang …
Docent muziek regio Amsterdam - Maandag
Maandag
Over de functie Heb je nog een paar dagen vrij om aan de slag te gaan als docent Muziek? En heb je ervaring met het lesgeven aan examenklassen? Dan is …
Docent Muziek en CKV
Montessori College Twente
Wij zijn op zoek naar een docent Muziek en CKV die onze collega die met zwangerschapsverlof gaat tijdelijk wil vervangen. Samen met de huidige docenten Muziek en CKV zul je …
Vakdocent Muziek
Alberdingk Thijm College
Als muziekleerkracht heb je vast ook je eigen ideeën over muziekonderwijs. Over hoe je kinderen wilt inspireren en wegwijs maken in de wereld van muziek. Bij de Binckhorst- St. Jan, …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Leraar muziek

Hoe goed is de toekomst voor de Leraar muziek? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de leraar muziek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid binnen centrum voor de kunsten of op middelbare scholen en daarnaast kan de leraar muziek ook workshops gaan geven, zangles gaan geven of lesmateriaal ontwikkelen.

De leraar muziek kan doorgroeien door bijvoorbeeld ook een mentorklas op zich te nemen.

Baankans Leraar muziek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

8


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Leraar muziek worden: Opleidingen tot Leraar muziek

Hoe word je een Leraar muziek? 

De leraar muziek heeft de opleiding ''docent muziek'' gevolgd (hbo, vierjarig).

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Leraar muziek

Muziek in je stem - Stemcoaching
Ervaar jij dat jouw stem hier en daar, door gewoonte, aan banden is gelegd, waardoor spreken je moeite kost? Heb jij je stem, als leider, leraar of spreker, veelvuldig nodig, …
Programmeren voor Kinderen Thuisstudie
Leer jouw eigen robot programmeren met de cursus Programmeren voor Kinderen! Spelenderwijs een robot in elkaar zetten en leren programmeren? Met de cursus Programmeren voor Kinderen monteer je jouw eigen …
Programmeren voor Kinderen E-Learning
Leer jouw eigen robot programmeren met de cursus Programmeren voor Kinderen! Spelenderwijs een robot in elkaar zetten en leren programmeren? Met de cursus Programmeren voor Kinderen monteer je jouw eigen …
Meer opleidingen Leraar muziek

Weet je nog niet of je Leraar muziek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Leraar muziek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Leraar muziek

Met wie werkt een Leraar muziek samen? 

Het netwerk van de leraar muziek bestaat uit zijn leerlingen (die hij lesgeeft), zijn collega's (met wie hij vergadert), de directeur van de (muziek)school of het centrum voor de kunsten (die hem feedback geeft en voor wie hij werkt) en eventueel de ouders van de leerlingen bij oudergesprekken.


 • Collega's
 • Leerlingen
 • Directeur school of centrum voor de kunsten
 • Ouders leerlingen
Leraar muziek


Organisaties waar een Leraar muziek werkzaam is

Waar werkt een Leraar muziek meestal? 

De leraar muziek werkt op een middelbare school, een muziekschool of centrum voor de kunsten. Daarnaast kan hij ook zelfstandig workshops geven (zowel thuis als op locatie).

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Leraar muziek

Waar kun je het beste werken als Leraar muziek? Hieronder vindt je de best door de Leraar muziek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Leraar muziek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Leraar muziek:

Welke competenties heeft een een Leraar muziek nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Leraar muziek

Wat voor persoonlijkheid heb je als Leraar muziek nodig? 

De leraar muziek is een waarnemer. Hij let goed op de klas waar hij les geeft, geeft leerlingen waar nodig individuele begeleiding en houdt daarnaast alle ontwikkelingen op het gebied van de muziek en de verschillende muziekstijlen bij om zo bij te blijven, er met zijn leerlingen over te praten en er lesmateriaal over te maken.

Daarnaast is de leraar muziek een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van muziek en de verschillende muziekinstrumenten over aan de leerlingen, motiveert ze om zelf muziek te gaan maken en maakt de leerlingen enthousiast.

Daarnaast is hij vaak ook een levensgenieter; hij geeft les in zijn hobby (muziek) en mag leerlingen enthousiast maken en instrumenten leren bespelen en verdient daar zijn geld mee.

 

Bekijk de persoonstypen voor Leraar muziek


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Leraar muziek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Leraar muziek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Leraar muziek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Leraar muziek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Leraar muziek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Leraar muziek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Leraar muziek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Leraar muziek iets voor je?

Zou je graag Leraar muziek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Leraar muziek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Leraar muziek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar