U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Leraar voortgezet onderwijs

Leraar voortgezet onderwijs worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een leraar voortgezet onderwijs? Lees de functieomschrijving.

Een Leraar voortgezet onderwijs geeft les in een bepaald vakgebied op een school voor VMBO, HAVO en/of VWO. Naast het lesgeven bereidt men de lessen voor, houdt men het vakgebied bij, er is overleg met collega-docenten. Daarnaast kijkt de Leraar voortgezet onderwijs proefwerken na en praat met ouders. Per klas verschilt de inhoud van het lesgeven. Een Leraar legt de stof uit, beantwoordt vragen en geeft huiswerk op. Gedurende het schooljaar toetst men de stof via overhoringen en proefwerken. Er komt danook veel nakijkwerk aan te pas. Verder schrijft men rapporten en houdt de administratie bij.  Een Leraar voortgezet onderwijs begeleidt de leerlingen bij het opdoen, verwerken van kennis en vaardigheden. De Leraar geeft ook individuele begeleiding waar nodig. Regelmatig zijn er vergaderingen en evaluaties over de vorderingen van de leerlingen in het betreffende schooljaar.  Deze vorderingen worden tijdens ouderavonden besproken met de ouders van de leerlingen.

Mensen vonden ons op: Job Leraar voortgezet onderwijs, Baan Leraar voortgezet onderwijs, Leraar voortgezet onderwijs Worden, Functie-eisen Leraar voortgezet onderwijs, Verantwoordelijkheden Leraar voortgezet onderwijs, Functieprofiel Leraar voortgezet onderwijs, Wat doet een Leraar voortgezet onderwijs, Werken als Leraar voortgezet onderwijs.

Leraar voortgezet onderwijs worden: Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs

Een Leraar voortgezet onderwijs beschikt over een afgeronde HBO-lerarenopleiding voortgezet onderwijs. Dit is een tweedegraadsbevoegdheid waarmee men in het onderwijs aan de slag kan. Via een universitaire opleiding kan men als Leraar een eerstegraadsbevoegdheid behalen of een HBO-opleiding voor de eerste graad. Om dat te kunnen doen, moet men meestal in het bezit zijn van een diploma van een HBO-lerarenopleiding  voor tweede graad.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar voortgezet onderwijs, Leraar voortgezet onderwijs Worden, Opleidingsniveau Leraar voortgezet onderwijs, Scholing Leraar voortgezet onderwijs, Studie Leraar voortgezet onderwijs, Bijscholing Leraar voortgezet onderwijs, Omscholing Leraar voortgezet onderwijs.

Organisaties waar een leraar voortgezet onderwijs doorgaans werkzaam is

In het onderwijs werkt men als Leraar in een maatschappelijke omgeving ter voorbereiding op het bedrijfsleven en maatschappij.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar voortgezet onderwijs, Leraar voortgezet onderwijs Worden, Opleidingsniveau Leraar voortgezet onderwijs, Scholing Leraar voortgezet onderwijs, Studie Leraar voortgezet onderwijs, Bijscholing Leraar voortgezet onderwijs, Omscholing Leraar voortgezet onderwijs.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden leraar voortgezet onderwijs

Als Leraar voortgezet onderwijs verdient men zo'n € 2250 tot € 4600 bruto per maand. De functie bepaalt de schaal waarin een Leraar terechtkomt (LB, LC of LD).

Mensen vonden ons op: Salaris Leraar voortgezet onderwijs, Loon Leraar voortgezet onderwijs, Wat verdien je als Leraar voortgezet onderwijs, Salarisschaal Leraar voortgezet onderwijs, Salarisindicatie Leraar voortgezet onderwijs, Bonus Leraar voortgezet onderwijs, CAO Leraar voortgezet onderwijs, Brutoloon Leraar voortgezet onderwijs, Nettoloon Leraar voortgezet onderwijs, Vakantiedagen Leraar voortgezet onderwijs, Pensioen Leraar voortgezet onderwijs.

Competenties, skills & vaardigheden leraar voortgezet onderwijs

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Stressbestendigheid
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Didactische vaardigheden
Mensen vonden ons op: Kennis Leraar voortgezet onderwijs, Vaardigheden Leraar voortgezet onderwijs, Attitude Leraar voortgezet onderwijs, Kwalificaties Leraar voortgezet onderwijs, Competentieprofiel Leraar voortgezet onderwijs.

Boeken voor het beroep leraar voortgezet onderwijs

Wil je meer weten over het beroep leraar voortgezet onderwijs? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je leraar voortgezet onderwijs bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken leraar voortgezet onderwijs te komen.

Ik ga differentieren, praktisch handboek voor docenten in het voortgezet onderwijs | Frank Gaarthuis

Praktisch handboek voor docenten in het voortgezet onderwijs - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789082219234 | 132 pagina's

Ik ga differentieren, praktisch handboek voor docenten in het voortgezet onderwijs 1e druk is een boek van Frank Gaarthuis uitgegeven bij Multiga Publishing. ISBN 9789082219234 Differentiëren! Een containerbegrip dat nog wel eens verward wordt met 'gepers...

Woorden Leren, Woorden Onderwijzen | M. Verhallen

Handreiking Voor Leraren In Het Basis- En Voortgezet Onderwijs - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789065082718 | 309 pagina's

Woordenschat uitbreiding bevordert de taalvaardigheid van kinderen en heeft een positief effect op vrijwel alle onderdelen van de lespraktijk. Dit boek behandelt stap voor stap de woordenschatdidactiek voor primair en voortgezet onderwijs bij eerste en tw...

Docent in het voortgezet montessori-onderwijs | Michael Rubinstein

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789044126693 | 74 pagina's

Docent in het voortgezet montessori-onderwijs 1e druk is een boek van Michael Rubinstein uitgegeven bij Maklu. ISBN 9789044126693 In 2009 hebben de scholen voor voortgezet montessori-onderwijs een richtinggevend document vastgesteld waarin het docentschap...

Mensen vonden ons op: boeken voor Leraar voortgezet onderwijs, Leraar voortgezet onderwijs ebooks, boek Leraar voortgezet onderwijs.

Persoonstypen leraar voortgezet onderwijs

En Leraar voortgezet onderwijs in het dagelijks werk een Succesvolle Werker die met volle energie en optimisme zijn lesstof overdraagt op zijn of haar leerlingen. De doelstelling is erg belangrijk in het werk van het onderwijs zodat de leerlingen hun lessen en studie succesvol kunnen afsluiten met het behaalde diploma. Zo is men als Leraar voortgezet onderwijs eveneens iemand met grote verantwoordelijkheid om dat doel te bereiken. Een Leraar voortgezet onderwijs is betrouwbaar en loyaal naar zijn leerlingen toe (een Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Leraar voortgezet onderwijs, Karakter Leraar voortgezet onderwijs.

Netwerk leraar voortgezet onderwijs

Een Leraar voortgezet onderwijs heeft dagelijks contact met zijn leerlingen. Ook de collega-docenten behoren tot zijn contacten voor overleg een vergaderingen van collega-vakdocenten. Verder heeft een Leraar regelmatig contact met ouders en zal een Leraar eventueel met hen moeten overleggen over gedrags- of leerproblemen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Leraar voortgezet onderwijs, Medewerkers Leraar voortgezet onderwijs.

Is het beroep leraar voortgezet onderwijs iets voor jou?

Zou je graag leraar voortgezet onderwijs willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als leraar voortgezet onderwijs bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Leraar voortgezet onderwijs, beroepskeuzetest Leraar voortgezet onderwijs, beroep Leraar voortgezet onderwijs kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden leraar voortgezet onderwijs

Na het afstuderen is er meestal goed een baan te vinden in het onderwijs. Veel vraag is er naar leraren in talen en exacte vakken. De mogelijkheid bestaat om als Leraar door te stromen naar een directiefunctie binnen een school. Sociale vaardigheden zijn ook erg belangrijk in het vak zodat men buiten de school als men deze vaardigheden voldoende heeft ontwikkelt prima een baan kan vinden als bijvoorbeeld Voorlichter of een baan bij de overheid.

Arbeidsmarktperspectief score leraar voortgezet onderwijs

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep leraar voortgezet onderwijs. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Leraar voortgezet onderwijs, Promotie mogelijkheden Leraar voortgezet onderwijs, Carriere Leraar voortgezet onderwijs.

Solliciteren op de functie leraar voortgezet onderwijs

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als leraar voortgezet onderwijs dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor leraar voortgezet onderwijs belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als leraar voortgezet onderwijs. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Leraar voortgezet onderwijs, CV Leraar voortgezet onderwijs, sollicitatie Leraar voortgezet onderwijs.

Interviews met leraar voortgezet onderwijs

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen leraar voortgezet onderwijs

 • Coach, Begeleider, Onderwijzer

Vacatures leraar voortgezet onderwijs

Op zoek naar een nieuwe baan als Leraar voortgezet onderwijs? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leraar voortgezet onderwijs. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Leraar voortgezet onderwijs geeft les in een bepaald vakgebied op een school voor VMBO, HAVO en/of VWO. Naast het lesgeven bereidt men de lessen voor, houdt men het vakgebied bij, er is overleg met collega-docenten. Daarnaast kijkt de Leraar voortgezet onderwijs proefwerken na en praat met ouders.

Beoordeling Leraar voortgezet onderwijs

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Leraar voortgezet onderwijs' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Leraar voortgezet onderwijs

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep