Leraar voortgezet onderwijs Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Leraar voortgezet onderwijs? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep leraar voortgezet onderwijs. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je leraar voortgezet onderwijs wordt.

 

Wat is een Leraar voortgezet onderwijs?

Een Leraar voortgezet onderwijs geeft les in een bepaald vakgebied op een school voor VMBO, HAVO en/of VWO. Naast het lesgeven bereidt men de lessen voor, houdt men het vakgebied bij, er is overleg met collega-docenten. Daarnaast kijkt de Leraar voortgezet onderwijs proefwerken na en praat met ouders. Per klas verschilt de inhoud van het lesgeven. Een Leraar legt de stof uit, beantwoordt vragen en geeft huiswerk op. Gedurende het schooljaar toetst men de stof via overhoringen en proefwerken. Er komt danook veel nakijkwerk aan te pas. Verder schrijft men rapporten en houdt de administratie bij.  Een Leraar voortgezet onderwijs begeleidt de leerlingen bij het opdoen, verwerken van kennis en vaardigheden. De Leraar geeft ook individuele begeleiding waar nodig. Regelmatig zijn er vergaderingen en evaluaties over de vorderingen van de leerlingen in het betreffende schooljaar.  Deze vorderingen worden tijdens ouderavonden besproken met de ouders van de leerlingen.Wil je werken als Leraar voortgezet onderwijs?

Werk je al als Leraar voortgezet onderwijs en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Leraar voortgezet onderwijs worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Leraar voortgezet onderwijs, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Leraar voortgezet onderwijs in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2250 tot €4600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Leraar voortgezet onderwijs

Wat verdient een Leraar voortgezet onderwijs?

Als Leraar voortgezet onderwijs verdient men zo'n € 2250 tot € 4600 bruto per maand. De functie bepaalt de schaal waarin een Leraar terechtkomt (LB, LC of LD).

Salarisschaal Leraar voortgezet onderwijs

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Leraar voortgezet onderwijs

Er zijn geen vacatures Leraar voortgezet onderwijs aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Leraar voortgezet onderwijs in werkt.

Meer weten over de sector waar een Leraar voortgezet onderwijs in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Leraar voortgezet onderwijs

Wat is de toekomst van Leraar voortgezet onderwijs?

Na het afstuderen is er meestal goed een baan te vinden in het onderwijs. Veel vraag is er naar leraren in talen en exacte vakken. De mogelijkheid bestaat om als Leraar door te stromen naar een directiefunctie binnen een school. Sociale vaardigheden zijn ook erg belangrijk in het vak zodat men buiten de school als men deze vaardigheden voldoende heeft ontwikkelt prima een baan kan vinden als bijvoorbeeld Voorlichter of een baan bij de overheid.

Baankans Leraar voortgezet onderwijs

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Leraar voortgezet onderwijs worden: Opleidingen tot Leraar voortgezet onderwijs

Wil je leraar voortgezet onderwijs worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Leraar voortgezet onderwijs? 

Een Leraar voortgezet onderwijs beschikt over een afgeronde HBO-lerarenopleiding voortgezet onderwijs. Dit is een tweedegraadsbevoegdheid waarmee men in het onderwijs aan de slag kan. Via een universitaire opleiding kan men als Leraar een eerstegraadsbevoegdheid behalen of een HBO-opleiding voor de eerste graad. Om dat te kunnen doen, moet men meestal in het bezit zijn van een diploma van een HBO-lerarenopleiding  voor tweede graad.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Leraar voortgezet onderwijs

Motiverend communiceren in de klas: de rollen van de leraar en de BegripsCode
Martie Slooter geniet autoriteit in het onderwijs vanwege haar bestseller De Vijf Rollen van de Leraar. Samen met  Martie ontwikkelde de BegripsAcademie De BegripsCode voor Vierstemmig Voortgezet Onderwijs. Dit inspirerende programma …
Basisopleiding onderwijsassistent
Leraren krijgen het steeds drukker. Door de verminderde instroom van nieuwe leraren en de steeds veranderende regels in het onderwijs kunnen ze niet alle taken meer zelf uitvoeren. Daarom wordt …
Meer opleidingen Leraar voortgezet onderwijs

Weet je nog niet of je Leraar voortgezet onderwijs wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Leraar voortgezet onderwijs of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Leraar voortgezet onderwijs

Met wie werkt een Leraar voortgezet onderwijs samen? 

Een Leraar voortgezet onderwijs heeft dagelijks contact met zijn leerlingen. Ook de collega-docenten behoren tot zijn contacten voor overleg een vergaderingen van collega-vakdocenten. Verder heeft een Leraar regelmatig contact met ouders en zal een Leraar eventueel met hen moeten overleggen over gedrags- of leerproblemen.


Leraar voortgezet onderwijs


Organisaties waar een Leraar voortgezet onderwijs werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Leraar voortgezet onderwijs meestal werkt.

Waar werkt een Leraar voortgezet onderwijs?

In het onderwijs werkt men als Leraar in een maatschappelijke omgeving ter voorbereiding op het bedrijfsleven en maatschappij.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Leraar voortgezet onderwijs

Waar kun je het beste werken als Leraar voortgezet onderwijs? Hieronder vind je de best door de Leraar voortgezet onderwijs beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Leraar voortgezet onderwijs.

Competenties, Skills en Vaardigheden Leraar voortgezet onderwijs:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Leraar voortgezet onderwijs.

Welke competenties heeft een Leraar voortgezet onderwijs nodig?

Een Leraar voortgezet onderwijs heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Leraar voortgezet onderwijs

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Leraar voortgezet onderwijs passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Leraar voortgezet onderwijs nodig? 

En Leraar voortgezet onderwijs in het dagelijks werk een Succesvolle Werker die met volle energie en optimisme zijn lesstof overdraagt op zijn of haar leerlingen. De doelstelling is erg belangrijk in het werk van het onderwijs zodat de leerlingen hun lessen en studie succesvol kunnen afsluiten met het behaalde diploma. Zo is men als Leraar voortgezet onderwijs eveneens iemand met grote verantwoordelijkheid om dat doel te bereiken. Een Leraar voortgezet onderwijs is betrouwbaar en loyaal naar zijn leerlingen toe (een Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Leraar voortgezet onderwijs


Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Leraar voortgezet onderwijs

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Leraar voortgezet onderwijs

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Leraar voortgezet onderwijs

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Leraar voortgezet onderwijs

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Leraar voortgezet onderwijs dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Leraar voortgezet onderwijs belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Leraar voortgezet onderwijs. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Leraar voortgezet onderwijs iets voor je?

Zou je graag Leraar voortgezet onderwijs willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Leraar voortgezet onderwijs bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Leraar voortgezet onderwijs

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar