U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Magnetiseur

Magnetiseur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een magnetiseur? Lees de functieomschrijving.

Een Magnetiseur beoefent een alternatieve geneeswijze en tracht mensen (en dieren) met behulp van handoplegging van hun klachten af te helpen. Zij hebben een holistische visie en focussen dus niet op specifiek de klachten maar op de hele mens. Magnetiseurs gaan uit van het bestaan van meerdere lichamen dan het fysieke alleen. Hierin vormen zich in de loop der tijd energieblokkades die zich, wanneer zij te lang worden genegeerd, vast kunnen zetten in de aura. Het gevolg is dat iemand ziek wordt. 

Een Magnetiseur probeert door handoplegging blokkades te vinden, de energie schoon te maken en met helende energie aan te vullen. Zij hoeven iemand hiervoor niet aan te raken. Magnetiseurs richten zich op de zeven chakra's - energiecentra - die ieder verbonden zouden zijn met bepaalde lichaamsdelen of organen.

Terwijl veel Magnetiseurs menen eigen persoonlijke energie over te dragen, zijn er ook die zichzelf  in meer of mindere mate paranormale gaven toerekenen en zo fungeren als kanaal voor energieoverdracht tussen de geestelijke en zichtbare wereld. Magnetiseren op de niet-paranormale wijze zou in theorie iedereen moeten kunnen (leren). Magnetiseurs moeten regelmatig aandacht besteden aan de gezondheid van hun eigen aura en energiecentra.

Een behandeling door een Magnetiseur neemt in de regel meerdere sessies in beslag. Naast handoplegging maken gesprekken vaak ook deel uit van de behandeling en het kan zijn dat Magnetiseurs ook andere alternatieve therapieën, zoals reiki, integreren. Naast behandeling van cliënten verzorgen Magnetiseurs veelal ook workshops, zelfstandig of bij centra.

Mensen vonden ons op: Job Magnetiseur, Baan Magnetiseur, Magnetiseur Worden, Functie-eisen Magnetiseur, Verantwoordelijkheden Magnetiseur, Functieprofiel Magnetiseur, Wat doet een Magnetiseur, Werken als Magnetiseur.

Magnetiseur worden: Opleiding tot magnetiseur

Er worden diverse cursussen en workshops aangeboden in magnetiseren. Lengte, zwaarte en inhoud variëren.

Er bestaat een tweejarige Opleiding Magnetiseren in vier modulen, waarvoor een student een certificaat ontvangt. Basiskennis van anatomie en fysiologie maken deel uit van de opleiding.

Cursussen kunnen vier zaterdagen duren (met certificaat) of één dag en worden in groepsverband of individueel gegeven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Magnetiseur, Magnetiseur Worden, Opleidingsniveau Magnetiseur, Scholing Magnetiseur, Studie Magnetiseur, Bijscholing Magnetiseur, Omscholing Magnetiseur.

Organisaties waar een magnetiseur doorgaans werkzaam is

Magnetiseurs zijn actief in de wereld van alternatieve geneeswijzen en alternatieve therapieën. Zij werken voor zichzelf, in kleine praktijken of in opleidingscentra en dus non-profit.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Magnetiseur, Magnetiseur Worden, Opleidingsniveau Magnetiseur, Scholing Magnetiseur, Studie Magnetiseur, Bijscholing Magnetiseur, Omscholing Magnetiseur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden magnetiseur

Magnetiseurs werken over het algemeen als zelfstandige. Zij rekenen kosten per uur, per consult of per workshop.

Een magnetiseerbehandeling of consult van een uur kost circa €35 tot €50,-. Een cursus magnetiseren van vier dagdelen kost ca. €220,-, een cursus van een dag €125,- (per deelnemer).

Mensen vonden ons op: Salaris Magnetiseur, Loon Magnetiseur, Wat verdien je als Magnetiseur, Salarisschaal Magnetiseur, Salarisindicatie Magnetiseur, Bonus Magnetiseur, CAO Magnetiseur, Brutoloon Magnetiseur, Nettoloon Magnetiseur, Vakantiedagen Magnetiseur, Pensioen Magnetiseur.

Competenties, skills & vaardigheden magnetiseur

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Sociale vaardigheden
 • Mensenkennis
 • Sensitiviteit
Mensen vonden ons op: Kennis Magnetiseur, Vaardigheden Magnetiseur, Attitude Magnetiseur, Kwalificaties Magnetiseur, Competentieprofiel Magnetiseur.

Boeken voor het beroep magnetiseur

Wil je meer weten over het beroep magnetiseur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je magnetiseur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken magnetiseur te komen.

De Vijfde Winter Van De Magnetiseur | Per Olov Enquist

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789026317491 | 232 pagina's

Na Het bezoek van de lijfarts opnieuw een wervelende historische roman van meesterverteller Per Olov Enquist. De vijfde winter van de magnetiseur is een intrigerend, van psychologie, politiek en religie doortrokken drama, dat zich afspeelt in een klein do...

De vijfde winter van de magnetiseur | Per Olov Enquist

Nederlands | Druk: 3 | E-book | 9789041417367 | 224 pagina's

Friedrich Meisner is een hypnotiseur. Zijn vermogen te genezen kan ook schade toebrengen. Na zijn dramatische vlucht voor een groep premiejagers arriveert hij in de herfst van 1793 in Seefond, een klein Duits dorp. Meisners praktijken zijn gebaseerd op Fr...

De vijfde winter van de magnetiseur | Per Olov Enquist

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789026319709 | 224 pagina's

Friedrich Meisner is een hypnotiseur. Zijn vermogen te genezen kan ook schade toebrengen. Na zijn dramatische vlucht voor een groep premiejagers arriveert hij in de herfst van 1793 in Seefond, een klein Duits dorp. Meisners praktijken zijn gebaseerd op Fr...

Mensen vonden ons op: boeken voor Magnetiseur, Magnetiseur ebooks, boek Magnetiseur.

Persoonstypen magnetiseur

Een Magnetiseur vindt het plezierig om mensen te helpen en brengt letterlijk zijn positieve energie over om dit te doen. Hij is erg op mensen gericht, voelt goed aan wat ze nodig hebben en heeft een groot empathisch vermogen. Hij ondersteunt, troost en bekommert zich om anderen (Gever). Hij is niet alleen op mensen, maar ook op gevoel gericht. Hij is erg intuïtief en houdt zich (ook uit belangstelling) intensief bezig met zijn gevoelsleven en dat van anderen (Romanticus).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Magnetiseur, Karakter Magnetiseur.

Netwerk magnetiseur

De opbouw van het netwerk van een Magnetiseur hangt af van zijn werkplek. Sommige Magnetiseurs werken vanuit huis en hebben dus niet van doen met collega's. Anderen delen een praktijk of centrum met Magnetiseurs en andere beoefenaars van alternatieve geneeswijzen als reiki therapeuten, aurahealers, energetisch therapeuten of homeopaten. Zeker wanneer zij werkzaam zijn bij grotere instanties die een breed pakket aan cursussen anbieden is het netwerk van de Magnetiseurs gevarieerd.

Mensen vonden ons op: Collega’s Magnetiseur, Medewerkers Magnetiseur.

Is het beroep magnetiseur iets voor jou?

Zou je graag magnetiseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als magnetiseur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Magnetiseur, beroepskeuzetest Magnetiseur, beroep Magnetiseur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden magnetiseur

Het is altijd mogelijk om als Magnetiseur voor jezelf te beginnen. Er zijn echter al diverse mMgnetiseurs per provincie actief. Het is raadzaam om veel aandacht te besteden aan acquisitie en/of meerdere verschillende behandelingen aan te bieden om zo interessant te zijn voor cliënten.

Arbeidsmarktperspectief score magnetiseur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep magnetiseur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Magnetiseur, Promotie mogelijkheden Magnetiseur, Carriere Magnetiseur.

Solliciteren op de functie magnetiseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als magnetiseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor magnetiseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als magnetiseur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Magnetiseur, CV Magnetiseur, sollicitatie Magnetiseur.

Interviews met magnetiseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen magnetiseur

 • Aurahealer
 • Energetisch Therapeut
 • Reiki Therapeut

Vacatures magnetiseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Magnetiseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Magnetiseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Magnetiseur beoefent een alternatieve geneeswijze en tracht mensen (en dieren) met behulp van handoplegging van hun klachten af te helpen. Zij hebben een holistische visie en focussen dus niet op specifiek de klachten maar op de hele mens. Magnetiseurs gaan uit van het bestaan van meerdere lichamen dan het fysieke alleen.

Beoordeling Magnetiseur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Magnetiseur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Magnetiseur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Geachte,

Welke stappen moet ik, meer dan inschrijving bij kvk en het afsluiten van een verzekering, nemen om mij als magnetiseur zonder opleiding,  wettelijk en juridisch legaal te  vestigen. 

Met vriendelijke groet,

dhr G.Bosma

Door: Bosma

Reageer op dit beroep