Docent ondernemingsfinanciering Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent ondernemingsfinanciering? Lees de functieomschrijving.

De docent ondernemingsfinanciering geeft les in het vak ondernemingsfinanciering.

De docent ondernemingsfinanciering geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent ondernemingsfinanciering is zijn kennis en visie op het gebied van het vak ondernemingsfinanciering overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les in onderwerpen als kasstroombepaling, investeringsselectie, ratioanalyse, het bepalen van vermogensbehoefte, werkkapitaalbeheer, kredietverleningsproces, kredietaanvraag en kapitalisaties.

De docent ondernemingsfinanciering ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent ondernemingsfinanciering de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent ondernemingsfinanciering heeft verstand van het vak ondernemingsfinanciering en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent ondernemingsfinanciering projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent ondernemingsfinanciering ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Wil je werken als Docent ondernemingsfinanciering?

Werk je al als Docent ondernemingsfinanciering en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent ondernemingsfinanciering worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent ondernemingsfinanciering, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent ondernemingsfinanciering in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent ondernemingsfinanciering

Wat verdient een Docent ondernemingsfinanciering?

Het salaris van de docent ondernemingsfinanciering die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent ondernemingsfinanciering

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent ondernemingsfinanciering

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent ondernemingsfinanciering

Hoe goed is de toekomst voor de Docent ondernemingsfinanciering? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent ondernemingsfinanciering is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent ondernemingsfinanciering de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Baankans Docent ondernemingsfinanciering

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent ondernemingsfinanciering worden: Opleidingen tot Docent ondernemingsfinanciering

Hoe word je een Docent ondernemingsfinanciering? 

De docent ondernemingsfinanciering heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent ondernemingsfinanciering

Meer opleidingen Docent ondernemingsfinanciering

Weet je nog niet of je Docent ondernemingsfinanciering wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent ondernemingsfinanciering of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent ondernemingsfinanciering

Met wie werkt een Docent ondernemingsfinanciering samen? 

Het netwerk van de docent ondernemingsfinanciering bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
Docent ondernemingsfinanciering


Organisaties waar een Docent ondernemingsfinanciering werkzaam is

Waar werkt een Docent ondernemingsfinanciering meestal? 

De docent ondernemingsfinanciering geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Docent ondernemingsfinanciering

Waar kun je het beste werken als Docent ondernemingsfinanciering? Hieronder vindt je de best door de Docent ondernemingsfinanciering beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent ondernemingsfinanciering.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent ondernemingsfinanciering:

Welke competenties heeft een een Docent ondernemingsfinanciering nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent ondernemingsfinanciering

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent ondernemingsfinanciering nodig? 

De docent ondernemingsfinanciering is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent ondernemingsfinanciering ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak ondernemingsfinanciering over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent ondernemingsfinanciering


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent ondernemingsfinanciering

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent ondernemingsfinanciering

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent ondernemingsfinanciering

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent ondernemingsfinanciering

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent ondernemingsfinanciering dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent ondernemingsfinanciering belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent ondernemingsfinanciering. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent ondernemingsfinanciering iets voor je?

Zou je graag Docent ondernemingsfinanciering willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent ondernemingsfinanciering bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent ondernemingsfinanciering

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar