U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Medewerker Bureau Buitenland

Medewerker Bureau Buitenland worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een medewerker Bureau Buitenland? Lees de functieomschrijving.

Een Medewerker Bureau Buitenland is verbonden aan een Universiteit. De werkzaamheden van een Medewerker Bureau Buitenland hebben internationalisering van het onderwijs en bevordering van de uitwisseling van studenten en docenten met buitenlandse Universiteiten als doel. Hiertoe ontwikkelt en beheert hij mobiliteitsprogramma's, beurzenprogramma's en samenwerkingsverbanden met andere Universiteiten in Nederland of in het buitenland, op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, uitwisseling of beide. De Medewerker Bureau Buitenland is betroken bij alle aspecten van het buitenlandprogramma en heeft dus een breed, gevarieerd takenpakket.

Hij staat aan de wieg van nieuw beleid door internationale ontwikkelingen in de gaten te houden, beleidsvoorstellen te doen en beleid uit te voeren. Hij geeft vorm aan projecten door intensief overleg te voeren met (internationale) collega's, adviseert over de financiering van projecten en draagt bij aan fondsenwerving. Verder beheert hij lopende projecten. Naast een (beleids)inhoudelijke heeft zijn functie ook een belangrijke, brede communicatieve kant. Hij organiseert informatiebijeenkomsten voor medewerkers en studenten en verzorgt de samenstelling en verspreiding van informatiemateriaal, waarmee hij Bureau Buitenland profileert.

Verder adviseert hij faculteiten over de internationalisering van hun programma's. Tot slot onderhoudt de Medewerker Bureau Buitenland een omvangrijk netwerk van collega's van instellingen in binnen- en buitenland ter stimulering van internationale samenwerking en ontwikkelt en onderhoudt hij een internationaal alumninetwerk.

De functie wordt op twee niveaus ingevuld. De Medewerker Bureau bBuitenland 2 houdt zich bezig met aspecten van beleid en het beheer van programma's, terwijl de Medewerker Bureau Buitenland 1 een zwaardere functie heeft en werkt aan het totale beleid, niet alleen programma's beheert maar ook ontwikkelt en bovendien andere medewerkers van bureau buitenland aanstuurt.

(UFO)

Mensen vonden ons op: Job Medewerker Bureau Buitenland, Baan Medewerker Bureau Buitenland, Medewerker Bureau Buitenland Worden, Functie-eisen Medewerker Bureau Buitenland, Verantwoordelijkheden Medewerker Bureau Buitenland, Functieprofiel Medewerker Bureau Buitenland, Wat doet een Medewerker Bureau Buitenland, Werken als Medewerker Bureau Buitenland.

Medewerker Bureau Buitenland worden: Opleiding tot medewerker Bureau Buitenland

Afhankelijk van het functieniveau dient de Medewerker Bureau Buitenland een HBO of WO opleiding gedaan te hebben.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Bureau Buitenland, Medewerker Bureau Buitenland Worden, Opleidingsniveau Medewerker Bureau Buitenland, Scholing Medewerker Bureau Buitenland, Studie Medewerker Bureau Buitenland, Bijscholing Medewerker Bureau Buitenland, Omscholing Medewerker Bureau Buitenland.

Organisaties waar een medewerker Bureau Buitenland doorgaans werkzaam is

De Medewerker Bureau Buitenland werkt bij een Universiteit. Dat is een instelling in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Bureau Buitenland, Medewerker Bureau Buitenland Worden, Opleidingsniveau Medewerker Bureau Buitenland, Scholing Medewerker Bureau Buitenland, Studie Medewerker Bureau Buitenland, Bijscholing Medewerker Bureau Buitenland, Omscholing Medewerker Bureau Buitenland.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden medewerker Bureau Buitenland

De Medewerker Bureau Buitenland 2 zit in schaal 8 en verdient daarmee maandelijks bruto tussen de €2262 en €3031. Een Medewerker Bureau Buitenland 1 verdient in schaal 10 tussen de €2376 en €3766 bruto per maand. Daarnaast heeft hij recht op vakantietoeslag (8% bruto jaarinkomen) en een eindejaarsuitkering. Ook zijn er regelingen omtrent een sabbatical of levensloopverlof en voorwaarden die per Universiteit variëren als auto's of telefoons van de zaak.

Mensen vonden ons op: Salaris Medewerker Bureau Buitenland, Loon Medewerker Bureau Buitenland, Wat verdien je als Medewerker Bureau Buitenland, Salarisschaal Medewerker Bureau Buitenland, Salarisindicatie Medewerker Bureau Buitenland, Bonus Medewerker Bureau Buitenland, CAO Medewerker Bureau Buitenland, Brutoloon Medewerker Bureau Buitenland, Nettoloon Medewerker Bureau Buitenland, Vakantiedagen Medewerker Bureau Buitenland, Pensioen Medewerker Bureau Buitenland.

Competenties, skills & vaardigheden medewerker bureau buitenland

 • Resultaatgerichtheid
 • Netwerken
 • Innovatief
 • Plannen en organiseren
 • Inzicht in omgeving
 • Sociaal vaardig
 • Communicatief sterk
Mensen vonden ons op: Kennis Medewerker Bureau Buitenland, Vaardigheden Medewerker Bureau Buitenland, Attitude Medewerker Bureau Buitenland, Kwalificaties Medewerker Bureau Buitenland, Competentieprofiel Medewerker Bureau Buitenland.

Boeken voor het beroep medewerker bureau buitenland

Wil je meer weten over het beroep medewerker bureau buitenland? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je medewerker bureau buitenland bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken medewerker bureau buitenland te komen.

Mij een zorg - Een ex-medewerker van Bureau jeugdzorg vertelt haar verhaal | Sarissa de Weijer

Nederlands | Paperback | 9789402229202 | 108 pagina's

In ieder gezin is er wel eens wat aan de hand, zijn er problemen, maar bij sommige gezinnen gaan de problemen niet over en zijn ze een bedreiging voor de veiligheid van de kinderen. Er is bijvoorbeeld sprake van fysiek of verbaal geweld, seksueel misbruik...

Mensen vonden ons op: boeken voor Medewerker Bureau Buitenland, Medewerker Bureau Buitenland ebooks, boek Medewerker Bureau Buitenland.

Persoonstypen medewerker Bureau Buitenland

De Medewerker Bureau Buitenland is sociaal vaardig, weet eenvoudig met verschillende mensen contact te leggen en samen te werken. Hij is een teamspeler die graag ruimte krijgt voor eigen initiatief. Hij is een betrouwbare collega met hart voor de zaak, die zich verbonden voelt met de instelling waarvoor hij werkt (Loyalist). De veelheid aan taken die hij heeft vereist kennis, analytisch vermogen en het kunnen omzetten van gegevens naar beleidsvoorstellen. Ook in interpretatie van gegevens is hij sterk, zo bepaalt hij inhoud van programma's of constateert hij lacunes in het programma-aanbod (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Medewerker Bureau Buitenland, Karakter Medewerker Bureau Buitenland.

Netwerk medewerker Bureau Buitenland

De Medewerker Bureau Buitenland heeft intensief contact met collegae van andere (buitenlandse) Universiteiten. Verder heeft hij als voorlichter direct te maken met studenten en docenten, evenzo wanneer zij aan een uitwisselingsprogramma mee willen doen. Daarnaast is het bijhouden van het alumninetwerk een onderdeel van zijn takenpakket.

Mensen vonden ons op: Collega’s Medewerker Bureau Buitenland, Medewerkers Medewerker Bureau Buitenland.

Is het beroep medewerker Bureau Buitenland iets voor jou?

Zou je graag medewerker Bureau Buitenland willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als medewerker Bureau Buitenland bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Medewerker Bureau Buitenland, beroepskeuzetest Medewerker Bureau Buitenland, beroep Medewerker Bureau Buitenland kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden medewerker Bureau Buitenland

Het aantal ondersteunende vacatures binnen wetenschappelijk onderwijs neemt af en het aantal plaatsen voor Medewerkers Bureau Buitenland is beperkt. Doorgroeimogelijkheden zijn moeilijk te bepalen, aangezien de Medewerker zo'n specifieke functie heeft. Binnen internationalisering kan hij niet verder groeien.

Arbeidsmarktperspectief score medewerker Bureau Buitenland

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep medewerker Bureau Buitenland. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Medewerker Bureau Buitenland, Promotie mogelijkheden Medewerker Bureau Buitenland, Carriere Medewerker Bureau Buitenland.

Solliciteren op de functie medewerker Bureau Buitenland

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als medewerker Bureau Buitenland dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor medewerker Bureau Buitenland belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als medewerker Bureau Buitenland. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Medewerker Bureau Buitenland, CV Medewerker Bureau Buitenland, sollicitatie Medewerker Bureau Buitenland.

Interviews met medewerker Bureau Buitenland

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen medewerker Bureau Buitenland

Vacatures medewerker bureau buitenland

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Bureau Buitenland? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Bureau Buitenland. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Medewerker Bureau Buitenland is verbonden aan een Universiteit. De werkzaamheden van een Medewerker Bureau Buitenland hebben internationalisering van het onderwijs en bevordering van de uitwisseling van studenten en docenten met buitenlandse Universiteiten als doel. Hiertoe ontwikkelt en beheert hij mobiliteitsprogramma's, beurzenprogramma's en samenwerkingsverbanden met andere Universiteiten in Nederland of in het buitenland, op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, uitwisseling of beide.

Beoordeling Medewerker Bureau Buitenland

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Medewerker Bureau Buitenland' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Medewerker Bureau Buitenland

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep