Medewerker Bureau Buitenland Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Bureau Buitenland? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker bureau buitenland. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker bureau buitenland wordt.

 

Wat is een Medewerker Bureau Buitenland?

Een Medewerker Bureau Buitenland is verbonden aan een Universiteit. De werkzaamheden van een Medewerker Bureau Buitenland hebben internationalisering van het onderwijs en bevordering van de uitwisseling van studenten en docenten met buitenlandse Universiteiten als doel. Hiertoe ontwikkelt en beheert hij mobiliteitsprogramma's, beurzenprogramma's en samenwerkingsverbanden met andere Universiteiten in Nederland of in het buitenland, op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, uitwisseling of beide. De Medewerker Bureau Buitenland is betroken bij alle aspecten van het buitenlandprogramma en heeft dus een breed, gevarieerd takenpakket.

Hij staat aan de wieg van nieuw beleid door internationale ontwikkelingen in de gaten te houden, beleidsvoorstellen te doen en beleid uit te voeren. Hij geeft vorm aan projecten door intensief overleg te voeren met (internationale) collega's, adviseert over de financiering van projecten en draagt bij aan fondsenwerving. Verder beheert hij lopende projecten. Naast een (beleids)inhoudelijke heeft zijn functie ook een belangrijke, brede communicatieve kant. Hij organiseert informatiebijeenkomsten voor medewerkers en studenten en verzorgt de samenstelling en verspreiding van informatiemateriaal, waarmee hij Bureau Buitenland profileert.

Verder adviseert hij faculteiten over de internationalisering van hun programma's. Tot slot onderhoudt de Medewerker Bureau Buitenland een omvangrijk netwerk van collega's van instellingen in binnen- en buitenland ter stimulering van internationale samenwerking en ontwikkelt en onderhoudt hij een internationaal alumninetwerk.

De functie wordt op twee niveaus ingevuld. De Medewerker Bureau bBuitenland 2 houdt zich bezig met aspecten van beleid en het beheer van programma's, terwijl de Medewerker Bureau Buitenland 1 een zwaardere functie heeft en werkt aan het totale beleid, niet alleen programma's beheert maar ook ontwikkelt en bovendien andere medewerkers van bureau buitenland aanstuurt.

(UFO)Wil je werken als Medewerker Bureau Buitenland?

Werk je al als Medewerker Bureau Buitenland en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Bureau Buitenland worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Bureau Buitenland, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Bureau Buitenland in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Medewerker Bureau Buitenland
 • Student
 • Docent
 • Alumnus

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2262 tot €3766

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Bureau Buitenland

Wat verdient een Medewerker Bureau Buitenland?

De Medewerker Bureau Buitenland 2 zit in schaal 8 en verdient daarmee maandelijks bruto tussen de €2262 en €3031. Een Medewerker Bureau Buitenland 1 verdient in schaal 10 tussen de €2376 en €3766 bruto per maand. Daarnaast heeft hij recht op vakantietoeslag (8% bruto jaarinkomen) en een eindejaarsuitkering. Ook zijn er regelingen omtrent een sabbatical of levensloopverlof en voorwaarden die per Universiteit variëren als auto's of telefoons van de zaak.

Salarisschaal Medewerker Bureau Buitenland

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Medewerker Bureau Buitenland

Er zijn geen vacatures Medewerker Bureau Buitenland aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Medewerker Bureau Buitenland in werkt.

Meer weten over de sector waar een Medewerker Bureau Buitenland in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Bureau Buitenland

Wat is de toekomst van Medewerker Bureau Buitenland?

Het aantal ondersteunende vacatures binnen wetenschappelijk onderwijs neemt af en het aantal plaatsen voor Medewerkers Bureau Buitenland is beperkt. Doorgroeimogelijkheden zijn moeilijk te bepalen, aangezien de Medewerker zo'n specifieke functie heeft. Binnen internationalisering kan hij niet verder groeien.

Baankans Medewerker Bureau Buitenland

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Medewerker Bureau Buitenland worden: Opleidingen tot Medewerker Bureau Buitenland

Wil je Medewerker Bureau Buitenland worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Medewerker Bureau Buitenland.

Hoe word je een Medewerker Bureau Buitenland? 

Afhankelijk van het functieniveau dient de Medewerker Bureau Buitenland een HBO of WO opleiding gedaan te hebben.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Medewerker Bureau Buitenland

Er zijn geen opleidingen Medewerker Bureau Buitenland aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Medewerker Bureau Buitenland in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Medewerker Bureau Buitenland

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Medewerker Bureau Buitenland wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Medewerker Bureau Buitenland zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Medewerker Bureau Buitenland

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Medewerker Bureau Buitenland?

Competenties en Vaardigheden Medewerker Bureau Buitenland

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Medewerker Bureau Buitenland nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Medewerker Bureau Buitenland nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Medewerker Bureau Buitenland

Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Medewerker Bureau Buitenland

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Medewerker Bureau Buitenland. Als Medewerker Bureau Buitenland wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Medewerker Bureau Buitenland:


zie volledige beschrijving persoonstype Medewerker Bureau Buitenland

Vakkennis voor een Medewerker Bureau Buitenland

Het is voor een Medewerker Bureau Buitenland ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Medewerker Bureau Buitenland zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Medewerker Bureau Buitenland


Werkervaring Medewerker Bureau Buitenland

Het is voor een startend Medewerker Bureau Buitenland die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Medewerker Bureau Buitenland is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Medewerker Studium Generale/Cultuur .

Iets anders leren?

Is Medewerker Bureau Buitenland het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Medewerker Bureau Buitenland

Met wie werkt een Medewerker Bureau Buitenland samen? 

De Medewerker Bureau Buitenland heeft intensief contact met collegae van andere (buitenlandse) Universiteiten. Verder heeft hij als voorlichter direct te maken met studenten en docenten, evenzo wanneer zij aan een uitwisselingsprogramma mee willen doen. Daarnaast is het bijhouden van het alumninetwerk een onderdeel van zijn takenpakket.


 • Medewerker Bureau Buitenland
 • Student
 • Docent
 • Alumnus
Medewerker Bureau Buitenland


Organisaties waar een Medewerker Bureau Buitenland werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Bureau Buitenland meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Bureau Buitenland?

De Medewerker Bureau Buitenland werkt bij een Universiteit. Dat is een instelling in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Bureau Buitenland

Waar kun je het beste werken als Medewerker Bureau Buitenland? Hieronder vind je de best door de Medewerker Bureau Buitenland beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Bureau Buitenland.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Bureau Buitenland:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Bureau Buitenland.

Welke competenties heeft een Medewerker Bureau Buitenland nodig?

Een Medewerker Bureau Buitenland heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker Bureau Buitenland

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Bureau Buitenland passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Bureau Buitenland nodig? 

De Medewerker Bureau Buitenland is sociaal vaardig, weet eenvoudig met verschillende mensen contact te leggen en samen te werken. Hij is een teamspeler die graag ruimte krijgt voor eigen initiatief. Hij is een betrouwbare collega met hart voor de zaak, die zich verbonden voelt met de instelling waarvoor hij werkt (Loyalist). De veelheid aan taken die hij heeft vereist kennis, analytisch vermogen en het kunnen omzetten van gegevens naar beleidsvoorstellen. Ook in interpretatie van gegevens is hij sterk, zo bepaalt hij inhoud van programma's of constateert hij lacunes in het programma-aanbod (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Bureau Buitenland


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Medewerker Bureau Buitenland

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Bureau Buitenland

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Bureau Buitenland

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Bureau Buitenland

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Bureau Buitenland dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Bureau Buitenland belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Bureau Buitenland. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Bureau Buitenland iets voor je?

Zou je graag Medewerker Bureau Buitenland willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Bureau Buitenland bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Bureau Buitenland

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar