U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Medewerker Projectondersteuning

Medewerker Projectondersteuning worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een medewerker Projectondersteuning? Lees de functieomschrijving.

Een Medewerker Projectondersteuning is iemand die administratieve ondersteuning biedt aan de Projectleiders van bepaalde projecten.

De Medewerker Projectondersteuning ondersteunt de Projectleiders bij het schrijven van projectplannen en rapportages en het aanvragen van subsidies. Ook houdt de Medewerker Projectondersteuning, samen met de Projectleiders, de voortgang en uitvoering van de projecten in de gaten. De Medewerker Projectondersteuning weet precies in welke fase de projecten zitten en wat er allemaal nog geregeld moet worden. Collega’s met vragen over de projectadministratie kunnen bij de Medewerker Projectondersteuning terecht.

Het is belangrijk dat een Medewerker Projectondersteuning betrokken en  nauwkeurig is. Hij moet op de hoogte zijn van de stand van zaken van de projecten en de Projectleider goed ondersteunen. Ook moet de Medewerker Projectondersteuning zowel zelfstandig als in een team goed functioneren.

Mensen vonden ons op: Job Medewerker Projectondersteuning, Baan Medewerker Projectondersteuning, Medewerker Projectondersteuning Worden, Functie-eisen Medewerker Projectondersteuning, Verantwoordelijkheden Medewerker Projectondersteuning, Functieprofiel Medewerker Projectondersteuning, Wat doet een Medewerker Projectondersteuning, Werken als Medewerker Projectondersteuning.

Medewerker Projectondersteuning worden: Opleiding tot medewerker Projectondersteuning

Er is geen specifieke opleiding tot Medewerker Projectondersteuning. Welke opleidingen gevraagd worden, hangt af van de werkgever. Het is handig als een Medewerker Projectondersteuning enige kennis heeft van de sector waartoe het bedrijf hoort. Vaak wordt gevraagd naar een MBO-opleiding op administratief gebied, eventueel aangevuld met een opleiding Projectmanagement. Ook vraagt een werkgever meestal naar een aantal jaar relevante werkervaring. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Projectondersteuning, Medewerker Projectondersteuning Worden, Opleidingsniveau Medewerker Projectondersteuning, Scholing Medewerker Projectondersteuning, Studie Medewerker Projectondersteuning, Bijscholing Medewerker Projectondersteuning, Omscholing Medewerker Projectondersteuning.

Organisaties waar een medewerker Projectondersteuning doorgaans werkzaam is

Een Medewerker Projectondersteuning kan zowel werkzaam zijn in de profit- als de non-profitsector. Werkt een Medewerker Projectondersteuning bijvoorbeeld bij een bouwbedrijf of een ICT-bedrijf, dan werkt hij in de profitsector. Werkt hij bij een onderwijsinstelling als een universiteit, dan werkt hij in de non-profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Medewerker Projectondersteuning, Medewerker Projectondersteuning Worden, Opleidingsniveau Medewerker Projectondersteuning, Scholing Medewerker Projectondersteuning, Studie Medewerker Projectondersteuning, Bijscholing Medewerker Projectondersteuning, Omscholing Medewerker Projectondersteuning.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden medewerker Projectondersteuning

Een Medewerker Projectondersteuning kan rekenen op zo’n €2100,- tot €3000,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Het precieze bedrag hangt onder meer af van het bedrijf (de sector) waar de Medewerker Projectondersteuning werkt, zijn opleidng, ervaring en leeftijd.

Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Medewerker Projectondersteuning hoort en welke cao daar voor geldt. Vaak is bijvoorbeeld sprake van een eindejaarsuitkering, een laptop en mobiel van de zaak, een reiskostenvergoeding en pensioensregelingen.

Mensen vonden ons op: Salaris Medewerker Projectondersteuning, Loon Medewerker Projectondersteuning, Wat verdien je als Medewerker Projectondersteuning, Salarisschaal Medewerker Projectondersteuning, Salarisindicatie Medewerker Projectondersteuning, Bonus Medewerker Projectondersteuning, CAO Medewerker Projectondersteuning, Brutoloon Medewerker Projectondersteuning, Nettoloon Medewerker Projectondersteuning, Vakantiedagen Medewerker Projectondersteuning, Pensioen Medewerker Projectondersteuning.

Competenties, skills & vaardigheden medewerker projectondersteuning

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Anticiperen
 • Betrokken
 • Inzichtelijk
 • Zelfstandig
Mensen vonden ons op: Kennis Medewerker Projectondersteuning, Vaardigheden Medewerker Projectondersteuning, Attitude Medewerker Projectondersteuning, Kwalificaties Medewerker Projectondersteuning, Competentieprofiel Medewerker Projectondersteuning.

Boeken voor het beroep medewerker projectondersteuning

Wil je meer weten over het beroep medewerker projectondersteuning? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je medewerker projectondersteuning bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken medewerker projectondersteuning te komen.

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622270 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622270 Traject Welzijn - Profiel Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 is een boek va...

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek | Marja Baseler

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789006622263 | 132 pagina's

Traject Welzijn - Pedagogisch medewerker kinderopvang PW Niveau 3 Theorieboek 3e druk is een boek van Marja Baseler uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006622263 Traject Welzijn profiel Pedagogisch medewerker kinderopvang niveau 3 is een boek van...

Ontwikkel je leiderschap | Joel Aerts

14 krachtige principes voor het versnellen van je leiderschapsontwikkeling en die van je medewerkers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462762336 | 236 pagina's

Ontwikkel je leiderschap 1e druk is een boek van Joel Aerts uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462762336 * Hoe kun je je leiderschap het beste ontwikkelen? * Welke aanpak werkt echt en waar moet je op letten? * Hoe help je anderen bij he...

Mensen vonden ons op: boeken voor Medewerker Projectondersteuning, Medewerker Projectondersteuning ebooks, boek Medewerker Projectondersteuning.

Persoonstypen medewerker Projectondersteuning

Persoonstypen die goed passen bij een Medewerker Projectondersteuning zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Medewerker Projectondersteuning moet ideeën en informatie helder op schrift kunnen zetten. De Medewerker Projectondersteuning werkt efficiënt, is betrokken en is resultaatgericht. Hij functioneert zowel zelfstandig als in teamverband prima (Succesvolle Werker).

Ook werkt een Medewerker Projectondersteuning zeer nauwkeurig en zorgvuldig. De Medewerker Projectondersteuning houdt ervan om projecten helemaal uit te pluizen en weet waarmee hij de Projectleider kan helpen. De Medewerker Projectondersteuning ziet niets over het hoofd en streeft ernaar alles perfect te doen (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Medewerker Projectondersteuning, Karakter Medewerker Projectondersteuning.

Netwerk medewerker Projectondersteuning

Een Medewerker Projectondersteuning werkt met veel mensen samen. Hij ondersteunt de Projectleider zo goed mogelijk en werkt verder samen met mensen van zowel dezelfde als andere afdelingen van het bedrijf.
 

Mensen vonden ons op: Collega’s Medewerker Projectondersteuning, Medewerkers Medewerker Projectondersteuning.

Is het beroep medewerker Projectondersteuning iets voor jou?

Zou je graag medewerker Projectondersteuning willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als medewerker Projectondersteuning bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Medewerker Projectondersteuning, beroepskeuzetest Medewerker Projectondersteuning, beroep Medewerker Projectondersteuning kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden medewerker Projectondersteuning

Het arbeidsmarktperspectief voor een Medewerker Projectondersteuning is goed. Er is werk in veel verschillende sectoren en bij veel verschillende bedrijven (in zowel de profit- als de non-profitsector).

Bij goed werk en een aantal jaar ervaring, kan de Medewerker Projectondersteuning eventueel Projectleider worden. Hij weet dan alle ins en outs, en na een goede cursus, kan de Medewerker Projectondersteuning Projectleider worden. Hij krijgt dan veel verantwoordelijkheden en moet mensen aansturen.

Arbeidsmarktperspectief score medewerker Projectondersteuning

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep medewerker Projectondersteuning. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Medewerker Projectondersteuning, Promotie mogelijkheden Medewerker Projectondersteuning, Carriere Medewerker Projectondersteuning.

Solliciteren op de functie medewerker Projectondersteuning

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als medewerker Projectondersteuning dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor medewerker Projectondersteuning belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als medewerker Projectondersteuning. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Medewerker Projectondersteuning, CV Medewerker Projectondersteuning, sollicitatie Medewerker Projectondersteuning.

Interviews met medewerker Projectondersteuning

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen medewerker Projectondersteuning

 • Administratief Medewerker

Vacatures medewerker projectondersteuning

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Projectondersteuning? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Projectondersteuning. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Medewerker Projectondersteuning is iemand die administratieve ondersteuning biedt aan de Projectleiders van bepaalde projecten. De Medewerker Projectondersteuning ondersteunt de Projectleiders bij het schrijven van projectplannen en rapportages en het aanvragen van subsidies. Ook houdt de Medewerker Projectondersteuning, samen met de Projectleiders, de voortgang en uitvoering van de projecten in de gaten.

Beoordeling Medewerker Projectondersteuning

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Medewerker Projectondersteuning' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Medewerker Projectondersteuning

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep