U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Metaalbewerker

Metaalbewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een metaalbewerker? Lees de functieomschrijving.

De metaalbewerker bewerkt metaal.

De metaalbewerker werkt over het algemeen in een werkplaats. De metaalbewerker maakt, repareert en bewerkt allerlei apparaten en constructies voor verschillende opdrachtgevers. De gemaakte constructies kunnen verschillen van onderdelen voor bruggen, transportmiddelen en machines tot constructies voor gebouwen of apparaten. De metaalbewerker bewerkt, repareert en maakt deze producten door te kijken naar eventuele werktekeningen of schetsen en gaat vervolgens aan de slag met verschillende materialen (waaronder pijp, profiel, strip, staaf of plaatsmateriaal). De metaalbewerker last, boort, buigt, verbindt, zaagt, snijdt, en bewerkt materiaal en verandert het materiaal van metaal tot een constructie of apparaat. Daarnaast kan de metaalbewerker ook goed overweg met (computer aangestuurde) machines. Naast het maken van constructie, plaatwerk en apparaten kan het ook voorkomen dat de metaalbewerker producten moet stellen, monteren of repareren.

Omdat het beroep van metaalbewerker een zeer fysiek zwaar en gevaarlijk beroep is, is het belangrijk dat de metaalbewerker in zeer goede fysieke conditie is en dat hij te allen tijden op de veiligheid van zowel zichzelf als zijn collega's en omstanders let. De metaalbewerker heeft technisch inzicht, verstand van verschillende materialen en constructies, kan nauwkeurig werken en kan in zowel zelfstandig als in teamverband werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Job Metaalbewerker, Baan Metaalbewerker, Metaalbewerker Worden, Functie-eisen Metaalbewerker, Verantwoordelijkheden Metaalbewerker, Functieprofiel Metaalbewerker, Wat doet een Metaalbewerker, Werken als Metaalbewerker.

Metaalbewerker worden: Opleiding tot metaalbewerker

De metaalbewerker heeft een opleiding gevolgd tot metaalbewerker (mbo en tweejarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Metaalbewerker, Metaalbewerker Worden, Opleidingsniveau Metaalbewerker, Scholing Metaalbewerker, Studie Metaalbewerker, Bijscholing Metaalbewerker, Omscholing Metaalbewerker.

Organisaties waar een metaalbewerker doorgaans werkzaam is

De metaalbewerker werkt in één of verschillende bedrijven (waaronder bijvoorbeeld een elektrotechnisch bedrijf of een bedrijf in de bouw) of kan voor zichzelf beginnen en een eigen bedrijf opstarten.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Metaalbewerker, Metaalbewerker Worden, Opleidingsniveau Metaalbewerker, Scholing Metaalbewerker, Studie Metaalbewerker, Bijscholing Metaalbewerker, Omscholing Metaalbewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden metaalbewerker

De metaalbewerker verdient tussen de €800,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de leeftijd en het aantal jaren werkervaring.

 

 
Mensen vonden ons op: Salaris Metaalbewerker, Loon Metaalbewerker, Wat verdien je als Metaalbewerker, Salarisschaal Metaalbewerker, Salarisindicatie Metaalbewerker, Bonus Metaalbewerker, CAO Metaalbewerker, Brutoloon Metaalbewerker, Nettoloon Metaalbewerker, Vakantiedagen Metaalbewerker, Pensioen Metaalbewerker.

Competenties, skills & vaardigheden metaalbewerker

 • Energie
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Discipline
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Inzicht in omgeving
 • Zelfontwikkeling
 • Technisch inzicht
Mensen vonden ons op: Kennis Metaalbewerker, Vaardigheden Metaalbewerker, Attitude Metaalbewerker, Kwalificaties Metaalbewerker, Competentieprofiel Metaalbewerker.

Boeken voor het beroep metaalbewerker

Wil je meer weten over het beroep metaalbewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je metaalbewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken metaalbewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Metaalbewerker, Metaalbewerker ebooks, boek Metaalbewerker.

Persoonstypen metaalbewerker

De metaalbewerker is een echte waarnemer. Hij kan nauwkeurig werken, maakt de producten naar aanleiding van schetsen en werktekeningen en weet precies welk materiaal hij voor welk product moet gebruiken.

Daarnaast is de metaalbewerker een succesvolle werker. Het beroep van metaalbewerker is een fysiek zwaar beroep en daarom beschikt hij over doorzettingsvermogen en energie en zelfsturing en werkt hij keihard om de verschillende producten te kunnen maken.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Metaalbewerker, Karakter Metaalbewerker.

Netwerk metaalbewerker

Het netwerk van de metaalbewerker bestaat uit zijn chef (of leidinggevende), zijn collega's en de verschillende opdrachtgevers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Metaalbewerker, Medewerkers Metaalbewerker.

Is het beroep metaalbewerker iets voor jou?

Zou je graag metaalbewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als metaalbewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Metaalbewerker, beroepskeuzetest Metaalbewerker, beroep Metaalbewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden metaalbewerker

Het arbeidsmarktperspectief voor de metaalbewerker is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid en de metaalbewerker kan na het volgen van een opleiding vrijwel meteen aan de slag. Daarnaast kan hij doorgroeien binnen de metaal of lasbranche.

Arbeidsmarktperspectief score metaalbewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep metaalbewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Metaalbewerker, Promotie mogelijkheden Metaalbewerker, Carriere Metaalbewerker.

Solliciteren op de functie metaalbewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als metaalbewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor metaalbewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als metaalbewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Metaalbewerker, CV Metaalbewerker, sollicitatie Metaalbewerker.

Interviews met metaalbewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen metaalbewerker

Vacatures metaalbewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Metaalbewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Metaalbewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De metaalbewerker bewerkt metaal. De metaalbewerker werkt over het algemeen in een werkplaats. De metaalbewerker maakt, repareert en bewerkt allerlei apparaten en constructies voor verschillende opdrachtgevers.

Beoordeling Metaalbewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Metaalbewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Metaalbewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep