Metaalbewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Metaalbewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep metaalbewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je metaalbewerker wordt.

 

Wat is een Metaalbewerker?

De metaalbewerker bewerkt metaal.

De metaalbewerker werkt over het algemeen in een werkplaats. De metaalbewerker maakt, repareert en bewerkt allerlei apparaten en constructies voor verschillende opdrachtgevers. De gemaakte constructies kunnen verschillen van onderdelen voor bruggen, transportmiddelen en machines tot constructies voor gebouwen of apparaten. De metaalbewerker bewerkt, repareert en maakt deze producten door te kijken naar eventuele werktekeningen of schetsen en gaat vervolgens aan de slag met verschillende materialen (waaronder pijp, profiel, strip, staaf of plaatsmateriaal). De metaalbewerker last, boort, buigt, verbindt, zaagt, snijdt, en bewerkt materiaal en verandert het materiaal van metaal tot een constructie of apparaat. Daarnaast kan de metaalbewerker ook goed overweg met (computer aangestuurde) machines. Naast het maken van constructie, plaatwerk en apparaten kan het ook voorkomen dat de metaalbewerker producten moet stellen, monteren of repareren.

Omdat het beroep van metaalbewerker een zeer fysiek zwaar en gevaarlijk beroep is, is het belangrijk dat de metaalbewerker in zeer goede fysieke conditie is en dat hij te allen tijden op de veiligheid van zowel zichzelf als zijn collega's en omstanders let. De metaalbewerker heeft technisch inzicht, verstand van verschillende materialen en constructies, kan nauwkeurig werken en kan in zowel zelfstandig als in teamverband werkzaam zijn.Wil je werken als Metaalbewerker?

Werk je al als Metaalbewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Metaalbewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Metaalbewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Metaalbewerker in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Collega's
  • Leidinggevende
  • Opdrachtgevers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €800 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

47


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Metaalbewerker

Wat verdient een Metaalbewerker?

De metaalbewerker verdient tussen de €800,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de leeftijd en het aantal jaren werkervaring.

 

 

Salarisschaal Metaalbewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Metaalbewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Metaalbewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Metaalbewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Metaalbewerker vacatures

Uitgelicht
Vacature BBL Metaalbewerker
Get Work
Als BBL metaalbewerker ondersteun jij jouw collega's met het lassen. Jij zorgt ervoor dat alles secuur en netjes verloopt. Hier leer je dan ook echt om netjes en secuur te …
Vacature Metaalbewerker
Luba
Functieomschrijving Je bent in deze functie zowel machine operator als metaalbewerker. Je controleert de producten die uit de machine komen en je slijpt het product nog even bij of je …
Vacature Metaalbewerker / Voorbewerker
Werk en Vakmanschap
Wil jij als Metaalbewerker werken in een modern en innovatief productiebedrijf dat gespecialiseerd is in het vervaardigen van hoogwaardig plaatwerk en machineframes?Dan is dit een heel mooie kans. Je hebt …
Vacature Beginnend CNC metaalbewerker
Flexxend
Voor een bedrijf in Medemblik zijn wij op zoek naar beginnend CNC metaalbewerkers.Als CNC'er werk je met je hoofd, maar ben je ook niet bang om je handen vies te …
Vacature Ervaren CNC metaalbewerker.
Flexxend
Wij zijn op zoek naar ervaren CNC metaalbewerkers.Voor een modern metaalbewerkingsbedrijf in medemblik zoeken wij een ervaren CNC medewerker. Het is een rustig en stabiel bedrijf waar de ondernemer met …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Metaalbewerker

Wat is de toekomst van Metaalbewerker?

Het arbeidsmarktperspectief voor de metaalbewerker is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid en de metaalbewerker kan na het volgen van een opleiding vrijwel meteen aan de slag. Daarnaast kan hij doorgroeien binnen de metaal of lasbranche.

Baankans Metaalbewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

47


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Metaalbewerker worden: Opleidingen tot Metaalbewerker

Wil je Metaalbewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Metaalbewerker.

Hoe word je een Metaalbewerker? 

De metaalbewerker heeft een opleiding gevolgd tot metaalbewerker (mbo en tweejarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Metaalbewerker

Er zijn geen opleidingen Metaalbewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Metaalbewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Techniek

Omscholen of doorgroeien tot Metaalbewerker

Als je Metaalbewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Metaalbewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Metaalbewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Metaalbewerker?

Competenties en Vaardigheden Metaalbewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Metaalbewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Metaalbewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Metaalbewerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Zelfontwikkeling
Zelfontwikkeling

Persoonlijkheid van een Metaalbewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Metaalbewerker. Als Metaalbewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Metaalbewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Metaalbewerker

Vakkennis voor een Metaalbewerker

Het is voor een Metaalbewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Metaalbewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Metaalbewerker


Werkervaring Metaalbewerker

Het is voor een startend Metaalbewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Metaalbewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Lasser, Bankwerker, Machinebankwerker .

Iets anders leren?

Is Metaalbewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Metaalbewerker

Met wie werkt een Metaalbewerker samen? 

Het netwerk van de metaalbewerker bestaat uit zijn chef (of leidinggevende), zijn collega's en de verschillende opdrachtgevers.


  • Collega's
  • Leidinggevende
  • Opdrachtgevers
Metaalbewerker


Organisaties waar een Metaalbewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Metaalbewerker meestal werkt.

Waar werkt een Metaalbewerker?

De metaalbewerker werkt in één of verschillende bedrijven (waaronder bijvoorbeeld een elektrotechnisch bedrijf of een bedrijf in de bouw) of kan voor zichzelf beginnen en een eigen bedrijf opstarten.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Metaalbewerker

Waar kun je het beste werken als Metaalbewerker? Hieronder vind je de best door de Metaalbewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Metaalbewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Metaalbewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Metaalbewerker.

Welke competenties heeft een Metaalbewerker nodig?

Een Metaalbewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Metaalbewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Metaalbewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Metaalbewerker nodig? 

De metaalbewerker is een echte waarnemer. Hij kan nauwkeurig werken, maakt de producten naar aanleiding van schetsen en werktekeningen en weet precies welk materiaal hij voor welk product moet gebruiken.

Daarnaast is de metaalbewerker een succesvolle werker. Het beroep van metaalbewerker is een fysiek zwaar beroep en daarom beschikt hij over doorzettingsvermogen en energie en zelfsturing en werkt hij keihard om de verschillende producten te kunnen maken.

Bekijk de persoonstypen voor Metaalbewerker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Metaalbewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Metaalbewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Metaalbewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Metaalbewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Metaalbewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Metaalbewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Metaalbewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Metaalbewerker iets voor je?

Zou je graag Metaalbewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Metaalbewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Metaalbewerker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Metaalbewerker

Vacature Metaalbewerker
Luba
Over de functie Je bent in deze functie zowel machine operator als metaalbewerker. Je controleert de producten die uit de machine komen en je slijpt het product nog even bij …
Vacature Lasser/ samensteller/ metaalbewerker
WerkTalent
In deze functie kom je te werken binnen een professioneel en modern bedrijf met ervaren en gezellige collega's. Je bent veel zelfstandig bezig met het samenstellen en assembleren van hekwerken …
Vacature Slijper- Metaalbewerker, Breda
Positon
Voor een machinefabrikant in de regio Breda, zijn wij op zoek naar een: Slijper- Metaalbewerker. In deze uitdagende rol ben je verantwoordelijk voor het naslijpen en afwerken van werkstukken en …
Vacature Metaalbewerker, Zaandam
Randstad
Voor een bedrijf in regio Zaandam zijn wij op zoek naar een metaalbewerker die wel van wanten weet Dit bedrijf zoekt flexibele metaalbewerkers die ervan houden om op pad te …
Vacature Verspaner- Metaalbewerker, Breda
Positon
Voor een machinefabrikant in de regio Breda, zijn wij op zoek naar een: Verspaner- Metaalbewerker. In deze uitdagende rol ben je verantwoordelijk voor het secuur uitvoeren van diverse verspanende bewerkingen. …

Actuele blogposts


reacties op Metaalbewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar