Metaalbewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Metaalbewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep metaalbewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je metaalbewerker wordt.

 

Wat is een Metaalbewerker?

De metaalbewerker bewerkt metaal.

De metaalbewerker werkt over het algemeen in een werkplaats. De metaalbewerker maakt, repareert en bewerkt allerlei apparaten en constructies voor verschillende opdrachtgevers. De gemaakte constructies kunnen verschillen van onderdelen voor bruggen, transportmiddelen en machines tot constructies voor gebouwen of apparaten. De metaalbewerker bewerkt, repareert en maakt deze producten door te kijken naar eventuele werktekeningen of schetsen en gaat vervolgens aan de slag met verschillende materialen (waaronder pijp, profiel, strip, staaf of plaatsmateriaal). De metaalbewerker last, boort, buigt, verbindt, zaagt, snijdt, en bewerkt materiaal en verandert het materiaal van metaal tot een constructie of apparaat. Daarnaast kan de metaalbewerker ook goed overweg met (computer aangestuurde) machines. Naast het maken van constructie, plaatwerk en apparaten kan het ook voorkomen dat de metaalbewerker producten moet stellen, monteren of repareren.

Omdat het beroep van metaalbewerker een zeer fysiek zwaar en gevaarlijk beroep is, is het belangrijk dat de metaalbewerker in zeer goede fysieke conditie is en dat hij te allen tijden op de veiligheid van zowel zichzelf als zijn collega's en omstanders let. De metaalbewerker heeft technisch inzicht, verstand van verschillende materialen en constructies, kan nauwkeurig werken en kan in zowel zelfstandig als in teamverband werkzaam zijn.Wil je werken als Metaalbewerker?

Werk je al als Metaalbewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Metaalbewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Metaalbewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Metaalbewerker in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Collega's
  • Leidinggevende
  • Opdrachtgevers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €800 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

83


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Metaalbewerker

Wat verdient een Metaalbewerker?

De metaalbewerker verdient tussen de €800,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de leeftijd en het aantal jaren werkervaring.

 

 

Salarisschaal Metaalbewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Metaalbewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Metaalbewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Metaalbewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Metaalbewerker vacatures

Metaalbewerker vormer
AB Vakwerk
Kun jij plaatmateriaal van verschillende diktes vormen met behulp van norm- en drukmachines? Dan maken we graag kennis met je Als metaalbewerker ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de …
Metaalbewerker - laboratorium & klimaatapparatuur
Hettich Benelux
Metaalbewerker minimaal 32 uur, voorkeur fulltime, M/V Functieprofiel Je werkt op de productieafdeling in het kleine team Metaalbewerking waar voornamelijk met RVS wordt gewerkt. De producten die wij maken zijn …
Metaalbewerker
BR Flex Uitzendbureau
Beschrijving Ben jij technisch onderlegd en wil je graag aan het werk als metaalbewerker? Voor onze opdrachtgevers, die zich bezig houden met verspanen, zoeken wij (leerling) metaalbewerkers in diverse ploegensystemen. …
Metaalbewerker - laboratorium & klimaatapparatuur
Hettich Benelux
Hettich Benelux zoekt een Metaalbewerker - laboratorium & klimaatapparatuur te Geldermalsen VMBO / MAVO geplaatst op 09-03-2020 Metaalbewerker minimaal 32 uur, voorkeur fulltime, M/V Functieprofiel Je werkt op de productieafdeling …
CNC Frezer
Detaservice
Heb jij al enige tijd ervaring met frezen en wil jij graag werken aan diverse complexe grote én kleine werkstukken met veel ruimte voor eigen initiatief? Voel jij je daarnaast

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Metaalbewerker

Wat is de toekomst van Metaalbewerker?

Het arbeidsmarktperspectief voor de metaalbewerker is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid en de metaalbewerker kan na het volgen van een opleiding vrijwel meteen aan de slag. Daarnaast kan hij doorgroeien binnen de metaal of lasbranche.

Baankans Metaalbewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

83


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Metaalbewerker worden: Opleidingen tot Metaalbewerker

Wil je metaalbewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Metaalbewerker? 

De metaalbewerker heeft een opleiding gevolgd tot metaalbewerker (mbo en tweejarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Metaalbewerker

Er zijn geen opleidingen Metaalbewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Metaalbewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Techniek


Netwerk Metaalbewerker

Met wie werkt een Metaalbewerker samen? 

Het netwerk van de metaalbewerker bestaat uit zijn chef (of leidinggevende), zijn collega's en de verschillende opdrachtgevers.


  • Collega's
  • Leidinggevende
  • Opdrachtgevers
Metaalbewerker


Organisaties waar een Metaalbewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Metaalbewerker meestal werkt.

Waar werkt een Metaalbewerker?

De metaalbewerker werkt in één of verschillende bedrijven (waaronder bijvoorbeeld een elektrotechnisch bedrijf of een bedrijf in de bouw) of kan voor zichzelf beginnen en een eigen bedrijf opstarten.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Metaalbewerker

Waar kun je het beste werken als Metaalbewerker? Hieronder vind je de best door de Metaalbewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Metaalbewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Metaalbewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Metaalbewerker.

Welke competenties heeft een Metaalbewerker nodig?

Een Metaalbewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Metaalbewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Metaalbewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Metaalbewerker nodig? 

De metaalbewerker is een echte waarnemer. Hij kan nauwkeurig werken, maakt de producten naar aanleiding van schetsen en werktekeningen en weet precies welk materiaal hij voor welk product moet gebruiken.

Daarnaast is de metaalbewerker een succesvolle werker. Het beroep van metaalbewerker is een fysiek zwaar beroep en daarom beschikt hij over doorzettingsvermogen en energie en zelfsturing en werkt hij keihard om de verschillende producten te kunnen maken.

Bekijk de persoonstypen voor Metaalbewerker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Metaalbewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Metaalbewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Metaalbewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Metaalbewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Metaalbewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Metaalbewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Metaalbewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Metaalbewerker iets voor je?

Zou je graag Metaalbewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Metaalbewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Metaalbewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar