U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Metselaar

Metselaar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een metselaar? Lees de functieomschrijving.

De Metselaar zorgt ervoor dat stenen aan elkaar gemetseld en gevoegd worden. Bij elk project is hiervoor weer een andere aanpak nodig. Veel tijd wordt dan ook gestoken in het voorbereiden van het werk, vooral als de Metselaar alleen werkt. Men moet de plannen van de aannemer of klant eerst interpreteren, de fundering leggen en kijken hoe de stenen het best gelegd kunnen worden. Daarna moet de Metselaar nog de mortel aanmaken. Pas dan kan hij aan de slag.

De Metselaar kan op meerdere manieren stenen metselen en zo verschillende effecten creëren. Er is onderscheid temaken tussen schoon metselwerk, wat gezien zal worden, en vuil metselwerk, dat uiteindelijk onzichtbaar zal zijn. Voor beide soorten metselwerk is vakmanschap nodig, vooral omdat men meestal een muur niet meer in rechte lijnen opbouwt, maar vele rondingen en hoekjes ingemetseld moeten worden. Ook moet de Metselaar rekening houden met isolatie en leidingen in het gebouw.

Een Metselaar is niet alleen met stenen en mortel bezig, maar kan ook bekisten, beton leggen en reparatiewerk verrichten. Steeds moet hierbij op de veiligheid gelet worden. Waar een Metselaar uiteindelijk de meeste tijd mee bezig is, is afhankelijk van zijn positie en hoeveel mensen er met hetzelfde project bezig zijn.

Mensen vonden ons op: Job Metselaar, Baan Metselaar, Metselaar Worden, Functie-eisen Metselaar, Verantwoordelijkheden Metselaar, Functieprofiel Metselaar, Wat doet een Metselaar, Werken als Metselaar.

Metselaar worden: Opleiding tot metselaar

Om Metselaar te worden volgt men een MBO opleiding tot Metselaar, op niveau 2. Daarna kan men ervoor kiezen om nog verder leren op Metselaar niveau 3.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Metselaar, Metselaar Worden, Opleidingsniveau Metselaar, Scholing Metselaar, Studie Metselaar, Bijscholing Metselaar, Omscholing Metselaar.

Organisaties waar een metselaar doorgaans werkzaam is

Een Metselaar werkt in de bouw, bij een aannemers- of metselwerkbedrijf.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Metselaar, Metselaar Worden, Opleidingsniveau Metselaar, Scholing Metselaar, Studie Metselaar, Bijscholing Metselaar, Omscholing Metselaar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden metselaar

Een Metselaar zal een salaris ontvangen dat ongeveer tussen de €1700 en €2400 per maand ligt. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Bouwnijverheid.

Mensen vonden ons op: Salaris Metselaar, Loon Metselaar, Wat verdien je als Metselaar, Salarisschaal Metselaar, Salarisindicatie Metselaar, Bonus Metselaar, CAO Metselaar, Brutoloon Metselaar, Nettoloon Metselaar, Vakantiedagen Metselaar, Pensioen Metselaar.

Competenties, skills & vaardigheden metselaar

 • Samenwerken
 • Omgaan met details
 • Zelfsturing
 • Accuratesse
 • Anticiperen
 • Aanpassingsvermogen
 • Goede fysieke gezondheid
Mensen vonden ons op: Kennis Metselaar, Vaardigheden Metselaar, Attitude Metselaar, Kwalificaties Metselaar, Competentieprofiel Metselaar.

Boeken voor het beroep metselaar

Wil je meer weten over het beroep metselaar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je metselaar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken metselaar te komen.

Alles over Anne 01 - Alles over Anne | Menno Metselaar

het levensverhaal van Anne, met antwoorden op veelgestelde vragen en prachtige tekeningen - Nederlands | 1e druk | Hardcover | 9789086670741 | 74 pagina's

Het Anne Frank Huis heeft de vragen van kinderen en jongeren een paar jaar lang verzameld. In dit boek beantwoorden wij de vragen die het vaakst zijn gesteld. Misschien heb jij er zelf ook nog een paar? Soms vind je de antwoorden in het levensverhaal van ...

Eric Heuvel De ontdekking | Eric Heuvel

Nederlands | 1e druk | Softcover | 9789072972767 | 64 pagina's

De ontdekking 1e druk is een boek van Eric Heuvel. ISBN 9789072972767 In De ontdekking vindt de jeugdige Jeroen op de zolder van zijn grootmoeder een politie-uniform uit de bezettingsjaren, foto’s en spulletjes die verband houden met het dagelijks leven t...

In Het Huis Van Anne Frank | Anne Frank

een geillustreerde reis door Annes wereld - Nederlands | 1e druk | Hardcover | 9789035127630 | 266 pagina's

Op dat moment zijn bijna 100.000 van 140.000 joodse inwoners van Nederland weggevoerd naar de concentratie- en vernietigingskampen. Het lezen van het dagboek van Anne Frank brengt de realiteit van de jodenvervolging heel dichtbij. Dat maakt het begrijpeli...

Mensen vonden ons op: boeken voor Metselaar, Metselaar ebooks, boek Metselaar.

Persoonstypen metselaar

De Metselaar streeft ernaar om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten en het schone Metselwerk zo mooi mogelijk te maken (Perfectionist). Hiervoor moet hij goed kunnen waarnemen en inschatten hoe de muur moet worden. Ook is het belangrijk om rustig te werken en er zo voor zorgen dat het metselwerk tot in de details goed in elkaar zit (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Metselaar, Karakter Metselaar.

Netwerk metselaar

De Metselaar werkt vooral samen met collega's in de bouw. Hij werkt verder voor een aannemer of klant en moet daarmee overleggen voordat  hij aan het werk kan gaan.

Mensen vonden ons op: Collega’s Metselaar, Medewerkers Metselaar.

Is het beroep metselaar iets voor jou?

Zou je graag metselaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als metselaar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Metselaar, beroepskeuzetest Metselaar, beroep Metselaar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden metselaar

Er zijn voor een Metselaar voldoende mogelijkheden om aan werk te komen, vooral als men tijdens de werkstages een goede indruk geeft. Doorgroeimogelijkheden zijn zeer beperkt , maar je zou wel een eigen bedrijf op kunnen zetten.

Arbeidsmarktperspectief score metselaar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep metselaar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Metselaar, Promotie mogelijkheden Metselaar, Carriere Metselaar.

Solliciteren op de functie metselaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als metselaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor metselaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als metselaar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Metselaar, CV Metselaar, sollicitatie Metselaar.

Interviews met metselaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen metselaar

Vacatures metselaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Metselaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Metselaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Metselaar zorgt ervoor dat stenen aan elkaar gemetseld en gevoegd worden. Bij elk project is hiervoor weer een andere aanpak nodig. Veel tijd wordt dan ook gestoken in het voorbereiden van het werk, vooral als de Metselaar alleen werkt.

Beoordeling Metselaar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Metselaar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Metselaar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep