U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Modelmaker hout/kunststof

Modelmaker hout/kunststof worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een modelmaker hout/kunststof? Lees de functieomschrijving.

De Modelmaker hout/kunststof maakt modellen die worden gebruikt in de gieterij. Om namelijk meerdere exemplaren van het zelfde product te kunnen maken, zijn gietvormen nodig. De Modelmaker hout/kunststof maakt de modellen die nodig zijn om deze gietvormen te kunnen maken. De Modelmaker hout/kunststof maakt deze aan de hand van tekeningen. In de ambachtelijke gieterij worden de modellen meestal van hout gemaakt, maar tegenwoordig wordt ook vaak kunststof gebruikt. Het model moet op de millimeter nauwkeurig bewerkt kunnen worden.

De Modelmaker hout/kunststof weet hoe je met hout en kunststof om moet gaan en deze kan bewerken. Ook kan de Modelmaker hout/kunststof tekeningen lezen en bankwerken. Andere technieken die de Modelmaker hout/kunststof nodig heeft en moet beheersen zijn frezen, draaien en slijpen. Al deze technieken zijn nodig om de modellen te kunnen maken.

De Modelmaker hout/kunststof kan gezien worden als de vervanger van de klassieke modelmaker. De Modelmaker hout/kunststof maakt gieterij modellen van hout en kunststof, maar kan daarnaast ook maquettes, schaalmodellen, matrijzen en prototypes vervaardigen.

Mensen vonden ons op: Job Modelmaker hout/kunststof, Baan Modelmaker hout/kunststof, Modelmaker hout/kunststof Worden, Functie-eisen Modelmaker hout/kunststof, Verantwoordelijkheden Modelmaker hout/kunststof, Functieprofiel Modelmaker hout/kunststof, Wat doet een Modelmaker hout/kunststof, Werken als Modelmaker hout/kunststof.

Modelmaker hout/kunststof worden: Opleiding tot modelmaker hout/kunststof

Om aan de slag te kunnen als Modelmaker hout/kunststof kan de MBO opleiding Modelmaker hout/kunststof (niveau 2) gevolgd worden. Deze opleiding duurt drie jaar en in deze opleiding leert de Modelmaker hout/kunststof hoe hout en kunststof wordt bewerkt, hoe tekeningen gemaakt worden en hoe bankwerken werkt. Deze opleiding is een BBL opleiding, wat inhoudt dat de Modelmaker hout/kunststof één dag in de week naar school gaat en vier dagen in de week werkt. Hierdoor wordt het vak van de Modelmaker hout/kunststof voornamelijk in de praktijk aangeleerd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Modelmaker hout/kunststof, Modelmaker hout/kunststof Worden, Opleidingsniveau Modelmaker hout/kunststof, Scholing Modelmaker hout/kunststof, Studie Modelmaker hout/kunststof, Bijscholing Modelmaker hout/kunststof, Omscholing Modelmaker hout/kunststof.

Organisaties waar een modelmaker hout/kunststof doorgaans werkzaam is

De Modelmaker hout/kunststof werkt bij een bedrijf dat modellen vervaardigd die worden gebruikt in de gieterij. Dit kan een gieterij zelf zijn, maar ook een modelmakerij of een machinefabriek. De Modelmaker hout/kunststof is eigenlijk altijd werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Modelmaker hout/kunststof, Modelmaker hout/kunststof Worden, Opleidingsniveau Modelmaker hout/kunststof, Scholing Modelmaker hout/kunststof, Studie Modelmaker hout/kunststof, Bijscholing Modelmaker hout/kunststof, Omscholing Modelmaker hout/kunststof.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden modelmaker hout/kunststof

Het startsalaris van een Modelmaker hout/kunststof ligt rond de 1700 euro. Naarmate meer ervaring opgedaan wordt, kan dit salaris oplopen tot een maximum van ongeveer 2400 euro. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie.

Mensen vonden ons op: Salaris Modelmaker hout/kunststof, Loon Modelmaker hout/kunststof, Wat verdien je als Modelmaker hout/kunststof, Salarisschaal Modelmaker hout/kunststof, Salarisindicatie Modelmaker hout/kunststof, Bonus Modelmaker hout/kunststof, CAO Modelmaker hout/kunststof, Brutoloon Modelmaker hout/kunststof, Nettoloon Modelmaker hout/kunststof, Vakantiedagen Modelmaker hout/kunststof, Pensioen Modelmaker hout/kunststof.

Competenties, skills & vaardigheden modelmaker hout/kunststof

 • Energie
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Conceptueel denken
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Modelmaker hout/kunststof, Vaardigheden Modelmaker hout/kunststof, Attitude Modelmaker hout/kunststof, Kwalificaties Modelmaker hout/kunststof, Competentieprofiel Modelmaker hout/kunststof.

Boeken voor het beroep modelmaker hout/kunststof

Wil je meer weten over het beroep modelmaker hout/kunststof? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je modelmaker hout/kunststof bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken modelmaker hout/kunststof te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Modelmaker hout/kunststof, Modelmaker hout/kunststof ebooks, boek Modelmaker hout/kunststof.

Persoonstypen modelmaker hout/kunststof

De Modelmaker hout/kunststof moet tekeningen kunnen lezen om aan de hand hiervan de modellen te kunnen maken. Hiervoor moet de Modelmaker hout/kunststof een goed inzicht hebben en analytisch ingesteld zijn (Waarnemer). Ook moet de Modelmaker hout/kunststof resultaatgericht kunnen werken en zelfverzekerd te werk gaan (Succesvolle werker). Het is namelijk belangrijk dat de Modelmaker hout/kunststof tot op de millimeter nauwkeurig goed gemaakt worden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Modelmaker hout/kunststof, Karakter Modelmaker hout/kunststof.

Netwerk modelmaker hout/kunststof

De Modelmaker hout/kunststof werkt soms met andere modelmakers. Daarnaast vervaardigt de Modelmaker hout/kunststof de modellen in opdracht iemand of in opdracht van een bedrijf en heeft de Modelmaker hout/kunststof te maken met een leidinggevende.

Mensen vonden ons op: Collega’s Modelmaker hout/kunststof, Medewerkers Modelmaker hout/kunststof.

Is het beroep modelmaker hout/kunststof iets voor jou?

Zou je graag modelmaker hout/kunststof willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als modelmaker hout/kunststof bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Modelmaker hout/kunststof, beroepskeuzetest Modelmaker hout/kunststof, beroep Modelmaker hout/kunststof kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden modelmaker hout/kunststof

Er zijn geregeld vacatures beschikbaar voor de Modelmaker hout/kunststof. Het arbeidsmarktperspectief is daarmee gunstig. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook vaak, bijvoorbeeld naar een leidinggevende functie of door een (verdiepende) opleiding te volgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opleiding Werktuigbouwkunde (MBO niveau 3).

Arbeidsmarktperspectief score modelmaker hout/kunststof

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep modelmaker hout/kunststof. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Modelmaker hout/kunststof, Promotie mogelijkheden Modelmaker hout/kunststof, Carriere Modelmaker hout/kunststof.

Solliciteren op de functie modelmaker hout/kunststof

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als modelmaker hout/kunststof dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor modelmaker hout/kunststof belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als modelmaker hout/kunststof. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Modelmaker hout/kunststof, CV Modelmaker hout/kunststof, sollicitatie Modelmaker hout/kunststof.

Interviews met modelmaker hout/kunststof

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen modelmaker hout/kunststof

Vacatures modelmaker hout/kunststof

Op zoek naar een nieuwe baan als Modelmaker hout/kunststof? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Modelmaker hout/kunststof. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Modelmaker hout/kunststof maakt modellen die worden gebruikt in de gieterij. Om namelijk meerdere exemplaren van het zelfde product te kunnen maken, zijn gietvormen nodig. De Modelmaker hout/kunststof maakt de modellen die nodig zijn om deze gietvormen te kunnen maken.

Beoordeling Modelmaker hout/kunststof

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Modelmaker hout/kunststof' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Modelmaker hout/kunststof

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep