Modelmaker hout/kunststof Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Modelmaker hout/kunststof? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep modelmaker hout/kunststof. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je modelmaker hout/kunststof wordt.

 

Wat is een Modelmaker hout/kunststof?

De Modelmaker hout/kunststof maakt modellen die worden gebruikt in de gieterij. Om namelijk meerdere exemplaren van het zelfde product te kunnen maken, zijn gietvormen nodig. De Modelmaker hout/kunststof maakt de modellen die nodig zijn om deze gietvormen te kunnen maken. De Modelmaker hout/kunststof maakt deze aan de hand van tekeningen. In de ambachtelijke gieterij worden de modellen meestal van hout gemaakt, maar tegenwoordig wordt ook vaak kunststof gebruikt. Het model moet op de millimeter nauwkeurig bewerkt kunnen worden.

De Modelmaker hout/kunststof weet hoe je met hout en kunststof om moet gaan en deze kan bewerken. Ook kan de Modelmaker hout/kunststof tekeningen lezen en bankwerken. Andere technieken die de Modelmaker hout/kunststof nodig heeft en moet beheersen zijn frezen, draaien en slijpen. Al deze technieken zijn nodig om de modellen te kunnen maken.

De Modelmaker hout/kunststof kan gezien worden als de vervanger van de klassieke modelmaker. De Modelmaker hout/kunststof maakt gieterij modellen van hout en kunststof, maar kan daarnaast ook maquettes, schaalmodellen, matrijzen en prototypes vervaardigen.Wil je werken als Modelmaker hout/kunststof?

Werk je al als Modelmaker hout/kunststof en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Modelmaker hout/kunststof worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Modelmaker hout/kunststof, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Modelmaker hout/kunststof in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2400

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Modelmaker hout/kunststof

Wat verdient een Modelmaker hout/kunststof?

Het startsalaris van een Modelmaker hout/kunststof ligt rond de 1700 euro. Naarmate meer ervaring opgedaan wordt, kan dit salaris oplopen tot een maximum van ongeveer 2400 euro. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie.

Salarisschaal Modelmaker hout/kunststof

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Modelmaker hout/kunststof

Er zijn geen vacatures Modelmaker hout/kunststof aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Modelmaker hout/kunststof in werkt.

Meer weten over de sector waar een Modelmaker hout/kunststof in werkt

Bekijk werken in Industrie & Productie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Modelmaker hout/kunststof

Wat is de toekomst van Modelmaker hout/kunststof?

Er zijn geregeld vacatures beschikbaar voor de Modelmaker hout/kunststof. Het arbeidsmarktperspectief is daarmee gunstig. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook vaak, bijvoorbeeld naar een leidinggevende functie of door een (verdiepende) opleiding te volgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opleiding Werktuigbouwkunde (MBO niveau 3).

Baankans Modelmaker hout/kunststof

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Modelmaker hout/kunststof worden: Opleidingen tot Modelmaker hout/kunststof

Wil je modelmaker hout/kunststof worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Modelmaker hout/kunststof? 

Om aan de slag te kunnen als Modelmaker hout/kunststof kan de MBO opleiding Modelmaker hout/kunststof (niveau 2) gevolgd worden. Deze opleiding duurt drie jaar en in deze opleiding leert de Modelmaker hout/kunststof hoe hout en kunststof wordt bewerkt, hoe tekeningen gemaakt worden en hoe bankwerken werkt. Deze opleiding is een BBL opleiding, wat inhoudt dat de Modelmaker hout/kunststof één dag in de week naar school gaat en vier dagen in de week werkt. Hierdoor wordt het vak van de Modelmaker hout/kunststof voornamelijk in de praktijk aangeleerd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Modelmaker hout/kunststof

Er zijn geen opleidingen Modelmaker hout/kunststof aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Modelmaker hout/kunststof in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie


Netwerk Modelmaker hout/kunststof

Met wie werkt een Modelmaker hout/kunststof samen? 

De Modelmaker hout/kunststof werkt soms met andere modelmakers. Daarnaast vervaardigt de Modelmaker hout/kunststof de modellen in opdracht iemand of in opdracht van een bedrijf en heeft de Modelmaker hout/kunststof te maken met een leidinggevende.


Modelmaker hout/kunststof


Organisaties waar een Modelmaker hout/kunststof werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Modelmaker hout/kunststof meestal werkt.

Waar werkt een Modelmaker hout/kunststof?

De Modelmaker hout/kunststof werkt bij een bedrijf dat modellen vervaardigd die worden gebruikt in de gieterij. Dit kan een gieterij zelf zijn, maar ook een modelmakerij of een machinefabriek. De Modelmaker hout/kunststof is eigenlijk altijd werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Modelmaker hout/kunststof

Waar kun je het beste werken als Modelmaker hout/kunststof? Hieronder vind je de best door de Modelmaker hout/kunststof beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Modelmaker hout/kunststof.

Competenties, Skills en Vaardigheden Modelmaker hout/kunststof:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Modelmaker hout/kunststof.

Welke competenties heeft een Modelmaker hout/kunststof nodig?

Een Modelmaker hout/kunststof heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Modelmaker hout/kunststof

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Modelmaker hout/kunststof passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Modelmaker hout/kunststof nodig? 

De Modelmaker hout/kunststof moet tekeningen kunnen lezen om aan de hand hiervan de modellen te kunnen maken. Hiervoor moet de Modelmaker hout/kunststof een goed inzicht hebben en analytisch ingesteld zijn (Waarnemer). Ook moet de Modelmaker hout/kunststof resultaatgericht kunnen werken en zelfverzekerd te werk gaan (Succesvolle werker). Het is namelijk belangrijk dat de Modelmaker hout/kunststof tot op de millimeter nauwkeurig goed gemaakt worden.

Bekijk de persoonstypen voor Modelmaker hout/kunststof


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Modelmaker hout/kunststof

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Modelmaker hout/kunststof

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Modelmaker hout/kunststof

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Modelmaker hout/kunststof

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Modelmaker hout/kunststof dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Modelmaker hout/kunststof belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Modelmaker hout/kunststof. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Modelmaker hout/kunststof iets voor je?

Zou je graag Modelmaker hout/kunststof willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Modelmaker hout/kunststof bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Modelmaker hout/kunststof

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar