U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Onderzoeker Klinische Chemie

Onderzoeker Klinische Chemie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een onderzoeker Klinische Chemie? Lees de functieomschrijving.

 

De onderzoeker Klinische Chemie doet onderzoek naar ziekten en afwijkingen bij mensen. De onderzoeker Klinische Chemie bestudeert uitslagen die binnen zijn gekomen en stelt een werkbaar plan van genezing op. Dit plan geeft de onderzoeker Klinische Chemie dan door aan de specialist die ermee aan de slag moet gaan. De onderzoeker Klinische Chemie probeert zo snel en efficiënt mogelijk te werk te gaan om de patiënt in kwestie zo snel mogelijk beter te maken. De artsen die de patiënt behandelen moeten wachten op het plan van aanpak van de onderzoeker Klinische Chemie voordat zij aan de slag kunnen gaan. De onderzoeker Klinische Chemie is gespecialiseerd in het onderzoeken van bloed en lichaamsvocht om zo te bepalen wat een patiënt mankeert. Op deze manier diagnosticeert de onderzoeker Klinische Chemie wat de patiënt heeft en wat de juiste geneeswijze is. 

Mensen vonden ons op: Job Onderzoeker Klinische Chemie, Baan Onderzoeker Klinische Chemie, Onderzoeker Klinische Chemie Worden, Functie-eisen Onderzoeker Klinische Chemie, Verantwoordelijkheden Onderzoeker Klinische Chemie, Functieprofiel Onderzoeker Klinische Chemie, Wat doet een Onderzoeker Klinische Chemie, Werken als Onderzoeker Klinische Chemie.

Onderzoeker Klinische Chemie worden: Opleiding tot onderzoeker Klinische Chemie

 

De onderzoeker Klinische Chemie moet eerst medicijnen studeren. Vervolgens specialiseert de onderzoeker Klinische Chemie zich in Klinische Chemie en zal eerst op deze afdeling lopen als Arts Assistent. Het is mogelijk dat de Arts Assistent Klinische Chemie eerst meeloopt maar nog niet in opleiding is en later pas deel gaat nemen aan de opleiding in het ziekenhuis. Als de onderzoeker Klinische Chemie dit heeft gedaan, is hij/zij klaar met studeren en in staat om als onderzoeker Klinische Chemie aan de slag te gaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderzoeker Klinische Chemie, Onderzoeker Klinische Chemie Worden, Opleidingsniveau Onderzoeker Klinische Chemie, Scholing Onderzoeker Klinische Chemie, Studie Onderzoeker Klinische Chemie, Bijscholing Onderzoeker Klinische Chemie, Omscholing Onderzoeker Klinische Chemie.

Organisaties waar een onderzoeker Klinische Chemie doorgaans werkzaam is

 

Als de onderzoeker werkt voor een ziekenhuis dat aan een universiteit is verbonden dan is dit meestal een non profit organisatie maar als de onderzoeker werkt voor een ziekenhuis dat op zichzelf staat dan is dit vaak een profit organisatie. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Onderzoeker Klinische Chemie, Onderzoeker Klinische Chemie Worden, Opleidingsniveau Onderzoeker Klinische Chemie, Scholing Onderzoeker Klinische Chemie, Studie Onderzoeker Klinische Chemie, Bijscholing Onderzoeker Klinische Chemie, Omscholing Onderzoeker Klinische Chemie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden onderzoeker Klinische Chemie

 

De onderzoeker Klinische Chemie verdient een zeer hoog salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent. Het salaris zou eventueel nog omhoog kunnen gaan als de onderzoeker Klinische Chemie gaat promoveren in een bepaald onderzoek maar over het algemeen genomen blijft de onderzoeker Klinische Chemie gedurende de hele loopbaan dit salaris verdienen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Onderzoeker Klinische Chemie, Loon Onderzoeker Klinische Chemie, Wat verdien je als Onderzoeker Klinische Chemie, Salarisschaal Onderzoeker Klinische Chemie, Salarisindicatie Onderzoeker Klinische Chemie, Bonus Onderzoeker Klinische Chemie, CAO Onderzoeker Klinische Chemie, Brutoloon Onderzoeker Klinische Chemie, Nettoloon Onderzoeker Klinische Chemie, Vakantiedagen Onderzoeker Klinische Chemie, Pensioen Onderzoeker Klinische Chemie.

Competenties, skills & vaardigheden onderzoeker klinische chemie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Onderzoeker Klinische Chemie, Vaardigheden Onderzoeker Klinische Chemie, Attitude Onderzoeker Klinische Chemie, Kwalificaties Onderzoeker Klinische Chemie, Competentieprofiel Onderzoeker Klinische Chemie.

Boeken voor het beroep onderzoeker klinische chemie

Wil je meer weten over het beroep onderzoeker klinische chemie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je onderzoeker klinische chemie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken onderzoeker klinische chemie te komen.

Heron-reeks - Klinische chemie en hematologie voor analisten 1 | E. Ten Boekel

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789491764103

Heron-reeks - Klinische chemie en hematologie voor analisten 1 2e druk is een boek van E. Ten Boekel uitgegeven bij Syntax Media. ISBN 9789491764103 Dit boek is, evenals deel 2, vooral bedoeld voor laboratoriumopleidingen op MBO- en HBO-niveau. De leersto...

Heron-reeks - Klinische chemie en hematologie voor analisten 2 | E. Ten Boekel

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789491764110

Heron-reeks - Klinische chemie en hematologie voor analisten 2 2e druk is een boek van E. Ten Boekel uitgegeven bij Syntax Media. ISBN 9789491764110 Dit boek is, evenals deel 1, bestemd voor laboratoriumopleidingen op MBO- en HBO-niveau. De leerstof in de...

An Introduction to Medicinal Chemistry | Graham Patrick

Engels | Druk: 6th Revised edition | Paperback | 9780198749691 | 912 pagina's

An Introduction to Medicinal Chemistry 6e editie is een boek van Graham Patrick uitgegeven bij Oxford University Press. ISBN 9780198749691 For many people, taking some form of medication is part of everyday life, whether for mild or severe illness, acute ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Onderzoeker Klinische Chemie, Onderzoeker Klinische Chemie ebooks, boek Onderzoeker Klinische Chemie.

Persoonstypen onderzoeker Klinische Chemie

De onderzoeker Klinische Chemie moet een perfectionist zijn. Omdat het om de levens of het welzijn van mensen gaat, dient elk onderzoek zeer zorgvuldig te worden gedaan en dient de onderzoeker zich zeer nauwkeurig uit te drukken naar zijn/haar collega’s.
Tevens moet de onderzoeker de patiënt of de onderzoek uitslagen goed waar kunnen nemen om zo tot een volledig en goed onderbouwd oordeel te komen over de verdere gang van zaken. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Onderzoeker Klinische Chemie, Karakter Onderzoeker Klinische Chemie.

Netwerk onderzoeker Klinische Chemie

 

De onderzoeker Klinische Chemie heeft veel contact met specialisten die de geneeswijze gaan uitvoeren bij de patiënt. Er dient veel overlegd te worden met deze specialisten omdat het de samenwerking is tussen de onderzoeker Klinische Chemie en de behandelende artsen die maakt dat de patiënt goed herstelt.
Tevens heeft de onderzoeker Klinische Chemie contact met de Arts Assistenten op de afdeling omdat deze veel werk verrichten om ervan te leren. De onderzoeker Klinische Chemie dient voor al hun taken en beslissingen een OK te geven en het lijntje tussen de onderzoeker Klinische Chemie en de Arts Assistent is dan ook heel kort.
Ook heeft de onderzoeker Klinische Chemie soms contact met de patiënten om onderzoek te doen en te diagnosticeren. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Onderzoeker Klinische Chemie, Medewerkers Onderzoeker Klinische Chemie.

Is het beroep onderzoeker Klinische Chemie iets voor jou?

Zou je graag onderzoeker Klinische Chemie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als onderzoeker Klinische Chemie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Onderzoeker Klinische Chemie, beroepskeuzetest Onderzoeker Klinische Chemie, beroep Onderzoeker Klinische Chemie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden onderzoeker Klinische Chemie

 

De onderzoeker Klinische Chemie kan niet echt doorgroeien naar een hogere functie. Onderzoeker Klinische Chemie is al het hoogste binnen de Klinische Chemie wat er gehaald kan worden. Echter, de onderzoeker Klinische Chemie kan wel promoveren bij een bepaald onderzoek waardoor de onderzoeker Klinische Chemie in kwestie hoger aanzien krijgt en waarschijnlijk ook iets omhoog zal gaan in salaris.
Het perspectief op een baan is redelijk goed. In vrijwel alle takken van de zorg en medische wereld zijn mensen nodig. Voor sommige specialisaties is het iets lastiger dan voor anderen maar als er voor de Arts Assistent plaats is om aan de opleiding te beginnen dan is de kans ook vrij groot dat de onderzoeker Klinische Chemie daarna een baan krijgt. Er wordt namelijk gelet op de aanbod/vraag verhouding bij het toelaten van Arts Assistenten op de opleiding in een specialisatie. 

Arbeidsmarktperspectief score onderzoeker Klinische Chemie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep onderzoeker Klinische Chemie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Onderzoeker Klinische Chemie, Promotie mogelijkheden Onderzoeker Klinische Chemie, Carriere Onderzoeker Klinische Chemie.

Solliciteren op de functie onderzoeker Klinische Chemie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als onderzoeker Klinische Chemie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor onderzoeker Klinische Chemie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als onderzoeker Klinische Chemie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Onderzoeker Klinische Chemie, CV Onderzoeker Klinische Chemie, sollicitatie Onderzoeker Klinische Chemie.

Interviews met onderzoeker Klinische Chemie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures onderzoeker klinische chemie

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderzoeker Klinische Chemie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderzoeker Klinische Chemie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De onderzoeker Klinische Chemie doet onderzoek naar ziekten en afwijkingen bij mensen. De onderzoeker Klinische Chemie bestudeert uitslagen die binnen zijn gekomen en stelt een werkbaar plan van genezing op. Dit plan geeft de onderzoeker Klinische Chemie dan door aan de specialist die ermee aan de slag moet gaan.

Beoordeling Onderzoeker Klinische Chemie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Onderzoeker Klinische Chemie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Onderzoeker Klinische Chemie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep