Onderzoeker Klinische Chemie: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Onderzoeker Klinische Chemie: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Onderzoeker Klinische Chemie. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Onderzoeker Klinische Chemie nodig heeft.Wat doet een Onderzoeker Klinische Chemie? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Onderzoeker Klinische Chemie?

 

De onderzoeker Klinische Chemie doet onderzoek naar ziekten en afwijkingen bij mensen. De onderzoeker Klinische Chemie bestudeert uitslagen die binnen zijn gekomen en stelt een werkbaar plan van genezing op. Dit plan geeft de onderzoeker Klinische Chemie dan door aan de specialist die ermee aan de slag moet gaan. De onderzoeker Klinische Chemie probeert zo snel en efficiënt mogelijk te werk te gaan om de patiënt in kwestie zo snel mogelijk beter te maken. De artsen die de patiënt behandelen moeten wachten op het plan van aanpak van de onderzoeker Klinische Chemie voordat zij aan de slag kunnen gaan. De onderzoeker Klinische Chemie is gespecialiseerd in het onderzoeken van bloed en lichaamsvocht om zo te bepalen wat een patiënt mankeert. Op deze manier diagnosticeert de onderzoeker Klinische Chemie wat de patiënt heeft en wat de juiste geneeswijze is. 

Past het beroep Onderzoeker Klinische Chemie bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Onderzoeker Klinische Chemie

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Klinische Chemicus, Arts Klinische Chemie


Vacatures Onderzoeker Klinische Chemie

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderzoeker Klinische Chemie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderzoeker Klinische Chemie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Onderzoeker Klinische Chemie per ervaringsniveau

junior Onderzoeker Klinische Chemie vacatures startend Onderzoeker Klinische Chemie vacatures senior Onderzoeker Klinische Chemie vacatures beginnend Onderzoeker Klinische Chemie vacatures trainee Onderzoeker Klinische Chemie vacatures leidinggevend Onderzoeker Klinische Chemie vacatures medior Onderzoeker Klinische Chemie vacatures aankomend Onderzoeker Klinische Chemie vacatures ervaren Onderzoeker Klinische Chemie vacatures leerling Onderzoeker Klinische Chemie vacatures vacatures omscholen tot Onderzoeker Klinische Chemie vacatures opleiding tot Onderzoeker Klinische Chemie

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderzoeker Klinische Chemie

Wat verdient een Onderzoeker Klinische Chemie?

 

De onderzoeker Klinische Chemie verdient een zeer hoog salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent. Het salaris zou eventueel nog omhoog kunnen gaan als de onderzoeker Klinische Chemie gaat promoveren in een bepaald onderzoek maar over het algemeen genomen blijft de onderzoeker Klinische Chemie gedurende de hele loopbaan dit salaris verdienen. 

Salarisschaal Onderzoeker Klinische Chemie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Onderzoeker Klinische Chemie

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Onderzoeker Klinische Chemie


Bekijk het salaris Onderzoeker Klinische Chemie per ervaringsniveau

Salaris junior Onderzoeker Klinische Chemie Wat verdient een startend Onderzoeker Klinische Chemie? Wat is het loon senior Onderzoeker Klinische Chemie? beginnend Onderzoeker Klinische Chemie salaris Maximaal salaris trainee Onderzoeker Klinische Chemie Hoeveel verdient een leidinggevend Onderzoeker Klinische Chemie? Wat is het salaris van een medior Onderzoeker Klinische Chemie? Salaris aankomend Onderzoeker Klinische Chemie Wat verdient een ervaren Onderzoeker Klinische Chemie? Welk salaris krijgt een leerling Onderzoeker Klinische Chemie?


Onderzoeker Klinische Chemie worden: Opleidingen tot Onderzoeker Klinische Chemie

Wil je Onderzoeker Klinische Chemie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Onderzoeker Klinische Chemie.

Hoe word je een Onderzoeker Klinische Chemie? 

 

De onderzoeker Klinische Chemie moet eerst medicijnen studeren. Vervolgens specialiseert de onderzoeker Klinische Chemie zich in Klinische Chemie en zal eerst op deze afdeling lopen als Arts Assistent. Het is mogelijk dat de Arts Assistent Klinische Chemie eerst meeloopt maar nog niet in opleiding is en later pas deel gaat nemen aan de opleiding in het ziekenhuis. Als de onderzoeker Klinische Chemie dit heeft gedaan, is hij/zij klaar met studeren en in staat om als onderzoeker Klinische Chemie aan de slag te gaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Onderzoeker Klinische Chemie

Er zijn geen opleidingen Onderzoeker Klinische Chemie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Onderzoeker Klinische Chemie in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Onderzoeker Klinische Chemie worden: Omscholen tot Onderzoeker Klinische Chemie

Als je je wilt omscholen tot Onderzoeker Klinische Chemie is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Onderzoeker Klinische Chemie zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Onderzoeker Klinische Chemie dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Onderzoeker Klinische Chemie

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Onderzoeker Klinische Chemie

Als je Onderzoeker Klinische Chemie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Onderzoeker Klinische Chemie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Onderzoeker Klinische Chemie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Onderzoeker Klinische Chemie?


Competenties en Vaardigheden Onderzoeker Klinische Chemie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Onderzoeker Klinische Chemie.

Welke competenties heeft een Onderzoeker Klinische Chemie nodig?

Een Onderzoeker Klinische Chemie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Anticiperen
Anticiperen

Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen

Omschrijving

Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.

Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.

Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.

Kritisch
Kritisch

Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse 

Omschrijving

Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.

Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.

Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk

Omschrijving

Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.

Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.

Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.

Vaardigheden Onderzoeker Klinische Chemie

 • Analytisch vermogen
 • Kritisch denken
 • Methodisch werken
 • Initiatief
 • Voorspellen
 • Beoordelen
 • Aandacht voor details
 • Sensitiviteit
 • Bemiddelen
 • Gezamenlijk resultaat
 • Effectief communiceren
 • Aanpassingsvermogen
 • Taalkennis

Persoonlijkheid en Eigenschappen Onderzoeker Klinische Chemie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Onderzoeker Klinische Chemie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Onderzoeker Klinische Chemie nodig? 

De onderzoeker Klinische Chemie moet een perfectionist zijn. Omdat het om de levens of het welzijn van mensen gaat, dient elk onderzoek zeer zorgvuldig te worden gedaan en dient de onderzoeker zich zeer nauwkeurig uit te drukken naar zijn/haar collega’s.
Tevens moet de onderzoeker de patiënt of de onderzoek uitslagen goed waar kunnen nemen om zo tot een volledig en goed onderbouwd oordeel te komen over de verdere gang van zaken. 

Bekijk de persoonstypen voor Onderzoeker Klinische Chemie


Eigenschappen Onderzoeker Klinische Chemie

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Onderzoeker Klinische Chemie

Wat zijn de baankansen voor een Onderzoeker Klinische Chemie?

 

De onderzoeker Klinische Chemie kan niet echt doorgroeien naar een hogere functie. Onderzoeker Klinische Chemie is al het hoogste binnen de Klinische Chemie wat er gehaald kan worden. Echter, de onderzoeker Klinische Chemie kan wel promoveren bij een bepaald onderzoek waardoor de onderzoeker Klinische Chemie in kwestie hoger aanzien krijgt en waarschijnlijk ook iets omhoog zal gaan in salaris.
Het perspectief op een baan is redelijk goed. In vrijwel alle takken van de zorg en medische wereld zijn mensen nodig. Voor sommige specialisaties is het iets lastiger dan voor anderen maar als er voor de Arts Assistent plaats is om aan de opleiding te beginnen dan is de kans ook vrij groot dat de onderzoeker Klinische Chemie daarna een baan krijgt. Er wordt namelijk gelet op de aanbod/vraag verhouding bij het toelaten van Arts Assistenten op de opleiding in een specialisatie. 

De actuele kans op werk voor een Onderzoeker Klinische Chemie

Het beroep Onderzoeker Klinische Chemie is onderdeel van de beroepsfamilie Klinisch-chemisch onderzoekers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Klinisch-chemisch onderzoekers is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Onderzoeker Klinische Chemie

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Onderzoeker Klinische Chemie

Je kunt als Onderzoeker Klinische Chemie een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Onderzoeker Klinische Chemie is onderdeel van de beroepsfamilie Klinisch-chemisch onderzoekers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Onderzoeker Klinische Chemie


Organisaties waar een Onderzoeker Klinische Chemie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Onderzoeker Klinische Chemie meestal werkt.

Waar werkt een Onderzoeker Klinische Chemie?

 

Als de onderzoeker werkt voor een ziekenhuis dat aan een universiteit is verbonden dan is dit meestal een non profit organisatie maar als de onderzoeker werkt voor een ziekenhuis dat op zichzelf staat dan is dit vaak een profit organisatie. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Netwerk Onderzoeker Klinische Chemie

Met wie werkt een Onderzoeker Klinische Chemie samen? 

 

De onderzoeker Klinische Chemie heeft veel contact met specialisten die de geneeswijze gaan uitvoeren bij de patiënt. Er dient veel overlegd te worden met deze specialisten omdat het de samenwerking is tussen de onderzoeker Klinische Chemie en de behandelende artsen die maakt dat de patiënt goed herstelt.
Tevens heeft de onderzoeker Klinische Chemie contact met de Arts Assistenten op de afdeling omdat deze veel werk verrichten om ervan te leren. De onderzoeker Klinische Chemie dient voor al hun taken en beslissingen een OK te geven en het lijntje tussen de onderzoeker Klinische Chemie en de Arts Assistent is dan ook heel kort.
Ook heeft de onderzoeker Klinische Chemie soms contact met de patiënten om onderzoek te doen en te diagnosticeren. 


 • Specialisten
 • Arts Assistenten
 • Patiënten
Onderzoeker Klinische Chemie

Interview met een Onderzoeker Klinische Chemie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Onderzoeker Klinische Chemie:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Onderzoeker Klinische Chemie verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Onderzoeker Klinische Chemie?

De beroepen die verwant zijn aan Onderzoeker Klinische Chemie zijn:
Onderzoeker Klinische Genetica
Salaris: €15000 tot €20000
Opleiding: WO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Onderzoeker Endocrinologie
Salaris: €15000 tot €20000
Opleiding: WO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Onderzoeker Hematologie
Salaris: €15000 tot €20000
Opleiding: WO
Baankans: Gemiddeld

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Onderzoeker Klinische Chemie in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Specialisten
 • Arts Assistenten
 • Patiënten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €15000 tot €20000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar