Onderzoeker Klinische Chemie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderzoeker Klinische Chemie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep onderzoeker klinische chemie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je onderzoeker klinische chemie wordt.

 

Wat is een Onderzoeker Klinische Chemie?

 

De onderzoeker Klinische Chemie doet onderzoek naar ziekten en afwijkingen bij mensen. De onderzoeker Klinische Chemie bestudeert uitslagen die binnen zijn gekomen en stelt een werkbaar plan van genezing op. Dit plan geeft de onderzoeker Klinische Chemie dan door aan de specialist die ermee aan de slag moet gaan. De onderzoeker Klinische Chemie probeert zo snel en efficiënt mogelijk te werk te gaan om de patiënt in kwestie zo snel mogelijk beter te maken. De artsen die de patiënt behandelen moeten wachten op het plan van aanpak van de onderzoeker Klinische Chemie voordat zij aan de slag kunnen gaan. De onderzoeker Klinische Chemie is gespecialiseerd in het onderzoeken van bloed en lichaamsvocht om zo te bepalen wat een patiënt mankeert. Op deze manier diagnosticeert de onderzoeker Klinische Chemie wat de patiënt heeft en wat de juiste geneeswijze is. 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Onderzoeker Klinische Chemie?

Werk je al als Onderzoeker Klinische Chemie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderzoeker Klinische Chemie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Onderzoeker Klinische Chemie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Onderzoeker Klinische Chemie in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Specialisten
  • Arts Assistenten
  • Patiënten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €15000 tot €20000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderzoeker Klinische Chemie

Wat verdient een Onderzoeker Klinische Chemie?

 

De onderzoeker Klinische Chemie verdient een zeer hoog salaris. Specialisten in een academisch centrum verdienen gemiddeld rond de E 20.000 per maand. Zij zijn eindverantwoordelijk voor talloze patiënten en dit drukt ook in salaris het grote verschil uit tussen een specialist en een arts assistent. Het salaris zou eventueel nog omhoog kunnen gaan als de onderzoeker Klinische Chemie gaat promoveren in een bepaald onderzoek maar over het algemeen genomen blijft de onderzoeker Klinische Chemie gedurende de hele loopbaan dit salaris verdienen. 

Salarisschaal Onderzoeker Klinische Chemie

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Onderzoeker Klinische Chemie

Er zijn geen vacatures Onderzoeker Klinische Chemie aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Onderzoeker Klinische Chemie in werkt.

Meer weten over de sector waar een Onderzoeker Klinische Chemie in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderzoeker Klinische Chemie

Wat zijn de baankansen voor een Onderzoeker Klinische Chemie?

 

De onderzoeker Klinische Chemie kan niet echt doorgroeien naar een hogere functie. Onderzoeker Klinische Chemie is al het hoogste binnen de Klinische Chemie wat er gehaald kan worden. Echter, de onderzoeker Klinische Chemie kan wel promoveren bij een bepaald onderzoek waardoor de onderzoeker Klinische Chemie in kwestie hoger aanzien krijgt en waarschijnlijk ook iets omhoog zal gaan in salaris.
Het perspectief op een baan is redelijk goed. In vrijwel alle takken van de zorg en medische wereld zijn mensen nodig. Voor sommige specialisaties is het iets lastiger dan voor anderen maar als er voor de Arts Assistent plaats is om aan de opleiding te beginnen dan is de kans ook vrij groot dat de onderzoeker Klinische Chemie daarna een baan krijgt. Er wordt namelijk gelet op de aanbod/vraag verhouding bij het toelaten van Arts Assistenten op de opleiding in een specialisatie. 

De actuele kans op werk voor een Onderzoeker Klinische Chemie

De kans op werk voor het beroep Onderzoeker Klinische Chemie is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Onderzoeker Klinische Chemie

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Onderzoeker Klinische Chemie worden: Opleidingen tot Onderzoeker Klinische Chemie

Wil je Onderzoeker Klinische Chemie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Onderzoeker Klinische Chemie.

Hoe word je een Onderzoeker Klinische Chemie? 

 

De onderzoeker Klinische Chemie moet eerst medicijnen studeren. Vervolgens specialiseert de onderzoeker Klinische Chemie zich in Klinische Chemie en zal eerst op deze afdeling lopen als Arts Assistent. Het is mogelijk dat de Arts Assistent Klinische Chemie eerst meeloopt maar nog niet in opleiding is en later pas deel gaat nemen aan de opleiding in het ziekenhuis. Als de onderzoeker Klinische Chemie dit heeft gedaan, is hij/zij klaar met studeren en in staat om als onderzoeker Klinische Chemie aan de slag te gaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Onderzoeker Klinische Chemie

Er zijn geen opleidingen Onderzoeker Klinische Chemie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Onderzoeker Klinische Chemie in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen tot Onderzoeker Klinische Chemie

Als je je wilt omscholen tot Onderzoeker Klinische Chemie is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Onderzoeker Klinische Chemie zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Onderzoeker Klinische Chemie dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Onderzoeker Klinische Chemie

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Onderzoeker Klinische Chemie

Als je Onderzoeker Klinische Chemie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Onderzoeker Klinische Chemie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Onderzoeker Klinische Chemie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Onderzoeker Klinische Chemie?

Competenties en Vaardigheden Onderzoeker Klinische Chemie

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Onderzoeker Klinische Chemie nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Onderzoeker Klinische Chemie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Onderzoeker Klinische Chemie

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Onderzoeker Klinische Chemie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Onderzoeker Klinische Chemie. Als Onderzoeker Klinische Chemie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Onderzoeker Klinische Chemie:


zie volledige beschrijving persoonstype Onderzoeker Klinische Chemie

Vakkennis voor een Onderzoeker Klinische Chemie

Het is voor een Onderzoeker Klinische Chemie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Onderzoeker Klinische Chemie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Onderzoeker Klinische Chemie


Werkervaring Onderzoeker Klinische Chemie

Het is voor een startend Onderzoeker Klinische Chemie die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Onderzoeker Klinische Chemie is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Onderzoeker Klinische Genetica, Onderzoeker Hematologie, Onderzoeker Endocrinologie .

Iets anders leren?

Is Onderzoeker Klinische Chemie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Onderzoeker Klinische Chemie

Met wie werkt een Onderzoeker Klinische Chemie samen? 

 

De onderzoeker Klinische Chemie heeft veel contact met specialisten die de geneeswijze gaan uitvoeren bij de patiënt. Er dient veel overlegd te worden met deze specialisten omdat het de samenwerking is tussen de onderzoeker Klinische Chemie en de behandelende artsen die maakt dat de patiënt goed herstelt.
Tevens heeft de onderzoeker Klinische Chemie contact met de Arts Assistenten op de afdeling omdat deze veel werk verrichten om ervan te leren. De onderzoeker Klinische Chemie dient voor al hun taken en beslissingen een OK te geven en het lijntje tussen de onderzoeker Klinische Chemie en de Arts Assistent is dan ook heel kort.
Ook heeft de onderzoeker Klinische Chemie soms contact met de patiënten om onderzoek te doen en te diagnosticeren. 


  • Specialisten
  • Arts Assistenten
  • Patiënten
Onderzoeker Klinische Chemie


Organisaties waar een Onderzoeker Klinische Chemie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Onderzoeker Klinische Chemie meestal werkt.

Waar werkt een Onderzoeker Klinische Chemie?

 

Als de onderzoeker werkt voor een ziekenhuis dat aan een universiteit is verbonden dan is dit meestal een non profit organisatie maar als de onderzoeker werkt voor een ziekenhuis dat op zichzelf staat dan is dit vaak een profit organisatie. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Onderzoeker Klinische Chemie

Waar kun je het beste werken als Onderzoeker Klinische Chemie? Hieronder vind je de best door de Onderzoeker Klinische Chemie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderzoeker Klinische Chemie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderzoeker Klinische Chemie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Onderzoeker Klinische Chemie.

Welke competenties heeft een Onderzoeker Klinische Chemie nodig?

Een Onderzoeker Klinische Chemie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Onderzoeker Klinische Chemie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Onderzoeker Klinische Chemie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Onderzoeker Klinische Chemie nodig? 

De onderzoeker Klinische Chemie moet een perfectionist zijn. Omdat het om de levens of het welzijn van mensen gaat, dient elk onderzoek zeer zorgvuldig te worden gedaan en dient de onderzoeker zich zeer nauwkeurig uit te drukken naar zijn/haar collega’s.
Tevens moet de onderzoeker de patiënt of de onderzoek uitslagen goed waar kunnen nemen om zo tot een volledig en goed onderbouwd oordeel te komen over de verdere gang van zaken. 

Bekijk de persoonstypen voor Onderzoeker Klinische Chemie


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Onderzoeker Klinische Chemie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderzoeker Klinische Chemie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderzoeker Klinische Chemie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderzoeker Klinische Chemie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderzoeker Klinische Chemie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderzoeker Klinische Chemie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderzoeker Klinische Chemie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderzoeker Klinische Chemie iets voor je?

Zou je graag Onderzoeker Klinische Chemie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderzoeker Klinische Chemie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderzoeker Klinische Chemie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar