U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Ongediertebestrijder

Ongediertebestrijder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een ongediertebestrijder? Lees de functieomschrijving.

De Ongediertebestrijder bestrijdt dieren die als ongedierte of plaagdieren worden gezien. Dit werk moet vaak aan een specialist worden overgelaten om geheel met de plaagdieren af te kunnen rekenen. Tot de plaagdieren horen alle dieren die door mensen vies of onprettig gevonden worden.

 

Mensen willen meestal zo snel mogelijk van hun ongedierte af en schakelen daarom de hulp van de Ongediertebestrijder in. Mensen kunnen van verschillende plaagdieren last hebben. Muizen en ratten komen veel voor en zijn vervelend in huis omdat ze vaak op zoek gaan naar eten. Ook insecten zoals wespen en bijen kunnen vervelend zijn en schade aanrichten aan je huis. Daarnaast vallen ook kakkerlakken, huisvliegen, slangen en spinnen onder plaagdieren.

 

Samen met de eigenaar van het huis of de plek waar de ongedierte zich bevindt, zal de Ongediertebestrijder een plan van aanpak maken. De taak van de Ongediertebestrijder is te zorgen dat de ongedierte verdwijnt en ook niet meer terugkomt. De Ongediertebestrijder heeft verschillende behandelmethodes om de plaag te bestrijden en de ongedierte uit te roeien. De Ongediertebestrijder kiest in elke situatie de meeste passende behandeling. Vaak worden hiervoor ongediertebestrijdingsmiddelen gebruikt. De Ongediertebestrijder haalt vaak na het bestrijden ook de dode of gevangen dieren weg en reinigt de plek zodat de dieren niet terug zullen keren.

Mensen vonden ons op: Job Ongediertebestrijder, Baan Ongediertebestrijder, Ongediertebestrijder Worden, Functie-eisen Ongediertebestrijder, Verantwoordelijkheden Ongediertebestrijder, Functieprofiel Ongediertebestrijder, Wat doet een Ongediertebestrijder, Werken als Ongediertebestrijder.

Ongediertebestrijder worden: Opleiding tot ongediertebestrijder

Er is geen opleiding voor de Ongediertebestrijder, wel worden er diverse cursussen aangeboden. Tijdens deze cursus leert de Ongediertebestrijder alles over het maken van een bestrijdingsplan, het adviseren van mensen, het vangen van ongedierte en het inspecteren van omgevingen. Ook zijn er cursussen die speciaal gericht zijn op bepaalde typen plaagdieren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Ongediertebestrijder, Ongediertebestrijder Worden, Opleidingsniveau Ongediertebestrijder, Scholing Ongediertebestrijder, Studie Ongediertebestrijder, Bijscholing Ongediertebestrijder, Omscholing Ongediertebestrijder.

Organisaties waar een ongediertebestrijder doorgaans werkzaam is

Veel Ongediertebestrijder werken als zelfstandig ondernemer. Daarnaast kan de Ongediertebestrijder ook werkzaam zijn bij een ongediertebestrijdingbedrijf. De Ongediertebestrijder werkt altijd in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Ongediertebestrijder, Ongediertebestrijder Worden, Opleidingsniveau Ongediertebestrijder, Scholing Ongediertebestrijder, Studie Ongediertebestrijder, Bijscholing Ongediertebestrijder, Omscholing Ongediertebestrijder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden ongediertebestrijder

De Ongediertebestrijder verdient gemiddeld tussen de €1200,- en €2000,-. 

Mensen vonden ons op: Salaris Ongediertebestrijder, Loon Ongediertebestrijder, Wat verdien je als Ongediertebestrijder, Salarisschaal Ongediertebestrijder, Salarisindicatie Ongediertebestrijder, Bonus Ongediertebestrijder, CAO Ongediertebestrijder, Brutoloon Ongediertebestrijder, Nettoloon Ongediertebestrijder, Vakantiedagen Ongediertebestrijder, Pensioen Ongediertebestrijder.

Competenties, skills & vaardigheden ongediertebestrijder

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Oordeelsvorming
 • Sociabiliteit
 • Onafhankelijkheid
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Ongediertebestrijder, Vaardigheden Ongediertebestrijder, Attitude Ongediertebestrijder, Kwalificaties Ongediertebestrijder, Competentieprofiel Ongediertebestrijder.

Boeken voor het beroep ongediertebestrijder

Wil je meer weten over het beroep ongediertebestrijder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je ongediertebestrijder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken ongediertebestrijder te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Ongediertebestrijder, Ongediertebestrijder ebooks, boek Ongediertebestrijder.

Persoonstypen ongediertebestrijder

De Ongediertebestrijder komt op veel verschillende plekken en komt in uiteenlopende situaties terecht. Het is daarom belangrijk dat de Ongediertebestrijder snel kan schakelen en met diverse situaties om kan gaan (Waarnemer). Een belangrijke taak van de Ongediertebestrijder is het adviseren van mensen. Communicatieve vaardigheden en het inzien van behoeftes van anderen zijn daarom belangrijke eigenschappen (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Ongediertebestrijder, Karakter Ongediertebestrijder.

Netwerk ongediertebestrijder

De Ongediertebestrijder komt veel bij de mensen thuis en heeft daardoor vooral met de klant te maken. De Ongediertebestrijder die bij een organisatie werkt, kan daarnaast raad vragen aan collega’s en bij problemen bij zijn leidinggevende terecht. Ook kan de Ongediertebestrijder soms te maken krijgen met ambtenaren en medewerkers van volksgezondheidsinstellingen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Ongediertebestrijder, Medewerkers Ongediertebestrijder.

Is het beroep ongediertebestrijder iets voor jou?

Zou je graag ongediertebestrijder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als ongediertebestrijder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Ongediertebestrijder, beroepskeuzetest Ongediertebestrijder, beroep Ongediertebestrijder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden ongediertebestrijder

Er is voldoende vraag naar Ongediertebestrijders. Geregeld hebben mensen last van plaagdieren en willen hier dan graag zo snel mogelijk vanaf. Voor de Ongediertebestrijder is er de mogelijk om een eigen bedrijf te starten en op die manier door te groeien vanuit loondienst naar zelfstandig ondernemer.

Arbeidsmarktperspectief score ongediertebestrijder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep ongediertebestrijder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Ongediertebestrijder, Promotie mogelijkheden Ongediertebestrijder, Carriere Ongediertebestrijder.

Solliciteren op de functie ongediertebestrijder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als ongediertebestrijder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor ongediertebestrijder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als ongediertebestrijder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Ongediertebestrijder, CV Ongediertebestrijder, sollicitatie Ongediertebestrijder.

Interviews met ongediertebestrijder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen ongediertebestrijder

Vacatures ongediertebestrijder

Op zoek naar een nieuwe baan als Ongediertebestrijder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Ongediertebestrijder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Ongediertebestrijder bestrijdt dieren die als ongedierte of plaagdieren worden gezien. Dit werk moet vaak aan een specialist worden overgelaten om geheel met de plaagdieren af te kunnen rekenen. Tot de plaagdieren horen alle dieren die door mensen vies of onprettig gevonden worden.

Beoordeling Ongediertebestrijder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Ongediertebestrijder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Ongediertebestrijder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Tussen 1200 en 2000euro loon is dat brutto of netto

Door: David

Dit zijn allemaal bruto bedragen.Als je 23 jr.of ouder ben,moet je minimaal 1551 verdienen.(minium loon)H.gr.

Door: dirk

lijkt mij een prachtig beroep

Door: geert de louw

Ik ben 5 jaar geleden voor me zelf begonnen. En deze salaris verwachting is veel te laag. Een nieuwe werknemer moet zijn vakbekwaamheids diploma halen. Deze opleiding word altijd betaald door de werkgever. Is een forse investering kost rond de €3000,- . Ongediplomeerde medewerkers krijgen een half jaar contract en rond de €1900,- bruto. Zodra ze slagen word het contract omgezet in vast dienst verband. En zal het salaris ook direct verhoogd worden. Verder krijgen service medewerkers een provisie van 5% van alles wat ze klanten verkopen, of adviezen van hun die tot een aankoop leiden. Als iemand goed functioneert ligt het vaste salaris tussen €1900,- en €2500,-. En kan worden aangevuld met bonussen afhankelijk van het commercieel inzicht van de medewerker. Er zijn service medewerkers die tussen de €4000,- en €5000,- per maand verdienen door dit provisie, bonus systeem.

Door: Patrick

Zoek je een baan als ongedierte bestrijder in de regio Rotterdam. Je bent gemotiveerd. En in bet bezit van een rijbewijs. Stuur je cv naar me via de mail. Echt een wereld baan. Patrick@deongedierteexpert.nl Ik reageer altijd.

Door: Patrick

Wil heel graag werken als ongediertebestrijder Mvgt, R.Soerdjpal

Door: Radj

Ik ben nu momenteel asbest saneerder en zou graag willen uitbreiden in de ongediertebestrijding. Waar kan ik het beste terecht voor een opleiding

Door: Bas

Reageer op dit beroep