Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen? Lees de functieomschrijving.

Als Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen onderzoek je belastingaangiftes, verkoopbonnen en andere documenten om de soort en de hoogte te kunnen bepalen van heffingen, belastingen en andere wettelijk bepaalde afdrachten van particulieren en bedrijven.

Ook breng je speciale of belangrijke gevallen onder de aandacht van accountanct, hogere ambtenaren of managers die tegen deze gevallen dan actie kunnen ondernemen.

Verder adviseer je organisaties en publiek over wetgeving en regelgeving die gaat over de bepaling en betaling van belastingen, heffingen en de  rechten en plichten hierbij. Ook administratieve taken, zoals het bijhouden van dossiers en het rapporteren van je bevindingen, horen tot de taken van een Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen

Mensen vonden ons op: Job Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Baan Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen Worden, Functie-eisen Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Verantwoordelijkheden Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Functieprofiel Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Wat doet een Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Werken als Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen.

Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen worden: Opleiding tot overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen

Als Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen is het wenselijk als je een studie hebt gevolgd in de richting financiën. Een studie die goed aansluit op de functie van Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen is Fiscaal Recht. (WO). Verder kun je door cursus en bijscholing de fijne kneepjes van het vak leren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen Worden, Opleidingsniveau Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Scholing Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Studie Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Bijscholing Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Omscholing Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen.

Organisaties waar een overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen doorgaans werkzaam is

Als Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen werk je voor de overheid.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen Worden, Opleidingsniveau Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Scholing Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Studie Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Bijscholing Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Omscholing Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen

Je werkt als Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen in dienst van de Rijksoverheid. Bij de Rijksoverheid krijg je een eindejaarsuitkering van 8,3% van je salaris.
De overheid hecht veel waarde en zelfontplooiing, opleidingen en trainingen je krijgt hier dan ook veel de tijd en ruimte voor.

Mensen vonden ons op: Salaris Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Loon Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Wat verdien je als Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Salarisschaal Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Salarisindicatie Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Bonus Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, CAO Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Brutoloon Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Nettoloon Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Vakantiedagen Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Pensioen Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen.

Competenties, skills & vaardigheden overheidsfunctionaris belastingen en accijnzen

 • Klantgerichtheid
 • Oordeelsvorming
 • Omgaan met details
 • Financieel bewustzijn
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Vaardigheden Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Attitude Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Kwalificaties Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Competentieprofiel Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen.

Boeken voor het beroep overheidsfunctionaris belastingen en accijnzen

Wil je meer weten over het beroep overheidsfunctionaris belastingen en accijnzen? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je overheidsfunctionaris belastingen en accijnzen bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken overheidsfunctionaris belastingen en accijnzen te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen ebooks, boek Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen.

Persoonstypen overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen

Als Overheidsfunctionaris belastingen en accijnzen heb je het lot van sommige organisaties, bedrijven en mensen in handen. Je moet dus eerst alles goed hebben waargenomen en onderzocht voordat je een oordeel kan vormen. Hierbij moet je goed kunnen omgaan met alle details en goed kunnen luisteren (Waarnemer).

Verder moet je precies en secuur werken zodat je geen fouten maakt en organisaties, bedrijven of mensen niet straft voor iets dat ze niet hebben gedaan. Je moet je kunnen houden aan de regels en iedereen eerlijk behandelen  (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Karakter Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen.

Netwerk overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen

Je komt als Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen in contact met veel mensen. Je moet individuele burgers, bedrijven en organisaties inspecteren en eventueel sancties opleggen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Medewerkers Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen.

Is het beroep overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen iets voor jou?

Zou je graag overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, beroepskeuzetest Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, beroep Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen

Als je eenmaal Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen bent zijn er zeker doorgroeimogelijkheden voor je. Je kan steeds belangrijkere gevallen toegewezen krijgen waar je langer mee bezig bent en waar meer uitdaging in zit. Je kan ook gevraagd worden om het werk van andere inspecteurs te controleren en andere inspecteurs te begeleiden bij hun werk. Hierdoor wordt je gezien als de 'baas van de inspecteurs' en wordt dit dus beschouwd als een betere baan.

Arbeidsmarktperspectief score overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Promotie mogelijkheden Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, Carriere Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen.

Solliciteren op de functie overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, CV Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen, sollicitatie Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen.

Interviews met overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen

Vacatures overheidsfunctionaris belastingen en accijnzen

Op zoek naar een nieuwe baan als Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen onderzoek je belastingaangiftes, verkoopbonnen en andere documenten om de soort en de hoogte te kunnen bepalen van heffingen, belastingen en andere wettelijk bepaalde afdrachten van particulieren en bedrijven. Ook breng je speciale of belangrijke gevallen onder de aandacht van accountanct, hogere ambtenaren of managers die tegen deze gevallen dan actie kunnen ondernemen. Verder adviseer je organisaties en publiek over wetgeving en regelgeving die gaat over de bepaling en betaling van belastingen, heffingen en de  rechten en plichten hierbij.

Beoordeling Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Overheidsfunctionaris Belastingen en Accijnzen

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep